رئیس جمهور گفت: مردم در سال ۵۸ به اسلامیت و جمهوریت ایران رای دادند و ما باید پاسدار این دو رکن اساسی باشیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در ادامه سخنانش در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور، افزود: خداوند میپرسد حالا صبر، تحمل و بردباری و ایستادگی دارید در این آزمون بزرگی که شما را در زندگی برابر آن قرار داده ام؟ شرایط امروز ما متفاوت است، امروز در آستانه سی و هفتمین انتخابات ملی قرار داریم، از آن انتخابات اولی که در فروردین سال ۵۸ آغاز شد که همه پرسی و رفراندوم بود.
رئیس جمهور افزود: البته بعضیها از کلمه رفراندوم خوششان نمیآید حال اینکه پایه انتخابات ما از رفراندوم است از همه پرسی آغاز شده است نظام ما روی رفراندوم پایه ریزی شده است آن همه پرسی اول بود که تعیین کرد نظام ما جمهوری اسلامی است.
آقای روحانی گفت: همان همه پرسی اول بود که به ما گفت: دو چیز را تا پایان این نظام مدنظر قرار دهید، اولی اسلامیت و دومی جمهوریت، بنابراین مردم رای دادند به جمهوری اسلامی همه ما باید پاسدار اسلام و جمهوریت باشیم، یعنی پاسدار رضایت عامه، پاسدار نظر و خواست مردم به همین رای دادیم نظام ما از دهم، یازدهم و دوازدهم فروردین ۵۸ شروع شد.
رئیس جمهور افزود: یک پایه قانون اساسی ما هم رفراندوم است، یعنی قانون اساسی هم بعد از انتخابات اعضای خبرگان قانون اساسی بار دیگر با همه پرسی قانون اساسی شد.
آقای روحانی با بیان اینکه اگر تاکید بر رفراندوم میکنم برای این است که اخیرا بعضیها به این کلمه رفراندوم یا همه پرسی حساسیت پیدا کردند، گفت: برخی از حساسیتها نه به اندازه بیماری جدید کرونا خطرناک است، باید مراقب بود، این بیماری سرایت نکند و یک اصل مهم و اساسی را که در کشورمان و در قانون اساسی ما است، نظر دیگری نسبت به آن پیدا کنیم، قانون اساسی پایه کار ماست، همه ما بدون استثنا مشروعیت خود را از قانون اساسی میگیریم.
بهتر است انتخابات الکترونیکی باشد
رئیس جمهور گفت: من این شکل از صندوق آرا را در انتخابات نمیپسندم و بهتر است انتخابات الکترونیکی باشد.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود افزود: بیاییم همه توانمان را به کار بگیریم و همان طور که در این دو سال با همه توان کاری کردید که کشور و اقتصاد روی پای خود بایستد و مردم با وجود مشکلات بتوانند زندگی کنند امروز مسئولیت مضاعفی به عنوان امانتدار مردم دارید.
رئیس جمهور گفت: من این شکل صندوق آرا در انتخابات را نمیپسندم، ولی چارهای نداریم و هرچه به آقای وزیر کشور در هر دورهای تاکید کردیم و ایشان هم برای تغییر اقدام کرد، ولی نشد. انتخابات را باید الکترونیکی کرد افغانستان هم این کار را انجام داده است ما هم باید این کار را انجام دهیم.
آقای روحانی افزود: در انتخابات روی ورق مینویسیم در صندوق میاندازیم دوباره آن را میخوانند یک نفر علامت میزند معلوم نیست آن یکی چه میخواند و این یکی کجا را علامت میزند. بعد همه که علامت زدند آنها را تجمیع میکنیم. در آخر که آراء تجمیع میشود چه بساطی پیش میآید؟ آنجا باید مراقب و مواظب باشیم.
رئیس جمهور گفت: ما در بسیاری از انتخابات در تجمیع مشکل پیدا کردیم بهتر است انتخابات الکترونیکی شود تا خیال مردم راحت و آسوده شود.
آقای روحانی افزود: هم اکنون هم شما باید تلاش و دقت کنید تا خیال مردم آسوده شود وزارت کشور با بازرسیهایی که برسر صندوقها تعیین میکند و بازرسانی که میفرستد باید مردم دلشان قرص باشد که رای شان کم و زیاد نخواهد شد. این اعتماد و اطمینان و امنیت مردم بسیار مهم است شما مسئول امنیت و شوراهای تامین هم هستید.
رئیس جمهور گفت: در انتخابات گذشته امنیت بسیار خوبی داشتیم و خواهان همین امنیت بسیار خوب هستیم نگذاریم اختلاف، دعوا و مسائل قومی پیش آید اگر موردی مشکل قومی ایجاد میکند از حالا به مسئولین بالا اطلاع دهید و نگذارید اختلاف ایجاد شود.
آقای روحانی افزود: حال شماها که در جلسات خصوصی اعلام میکنید که مجلس بعدی صددرصد مال ماست اگر مجلس برای شماست پس چرا غصه میخورید؟ شما که در اتاق فکرتان گفته اید مجلس بعدی صددرصد مال ماست الحمدلله مال شما. اگر مجلس بعدی مال شماست بگذارید لااقل یک رقابت شکل بگیرد و مشارکت بالا برود مجلس هم برای شما باشد نوش جانتان. در این خصوص مشکل نداریم.
رئیس جمهور گفت: بگذاریم امنیت و رقابت حاصل و انتخابات سالم برگزار شود و همه تلاش کنیم مشارکت در انتخابات بالا برود. مشارکتهای ما در انتخابات مجلس شورای اسلامی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد چرخش کرده حالا در انتخابات ریاست جمهوری مقداری بیشتر است. نگذاریم این مشارکت حداقل شود نگذاریم حداقل آرا باشد بلکه انتخابات با حداکثر آرا برگزار شود.
وی افزود: این مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت در انتخابات را باید یک وظیفه بدانیم و نشاط در مردم ایجاد کنیم تا ۲۲ بهمن بسیار خوب و دوم اسفند بسیار باشکوهی داشته باشیم.
همه ما و دست اندرکاران انتخابات، امانت دار مردم هستیم
رئیس جمهور گفت: دست اندرکاران انتخابات، امانت دار مردم هستند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ادامه سخنانش در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور، افزود: باید مشکلات را در بخش رقابت تصحیح کنیم، بگذاریم همه گروهها بیایند اینکه نمیشود نهادهای اصلی قانونی یعنی چهار رکنی که باید بگویند که فرد صالح هست یا خیر گزارش صحیح دادند از طرف دیگر فردی فرستادن در خانه فرد و آنجا پرس و جو کردند، گزارش نوشته شده و فرد را تایید نکردند، مگر میشود اینگونه کشور را اداره کرد.
رئیس جمهور افزود: اگر میخواهیم با درب خانه طرف جلو برویم، پس دستگاههای مربوطه را تعطیل کنیم، پس وزارت اطلاعات برای چیست؟ نیروی انتظامی، دادگستری برای چیست؟ پس برویم درب خانه طرف از دو همسایه میپرسیم.
اقای روحانی در ادامه گفت: این داستان برای این انتخابات نیست و به انتخابات دیگری مربوط است، فردی تعریف میکرد که من ۱۰۰ درصد تایید میشوم، گفتم چطور؟ گفت: من همه همسایهها را دیده ام و برایشان هدیه برده ام (خنده حضار) این شد انتخابات؟ انتخاباتی که ما باید برویم کادو بدهیم تا صلاحیتمان تایید شود.
رئیس جمهور افزود: مشخص است که ما مشکلاتی داریم، نباید بگذاریم رقابت از حالتی که قانون تعیین کرده است خارج شود، معیار همه ما باید قانون باشد، زیرا از قانون بالاتر وجود ندارد، وزارت کشور، شورای نگهبان، دولت باید این مهم را بداند که قانون بالاتر از همه چیز است.
آقای روحانی خطاب به حضار گفت: شما مسئولیت خطیری دارید، شما امانت دار مردم هستید، هم امروز هم فردا، استاندار و فرماندار، هیئت اجرایی، مدیران کل امانت دار است و این اختیارات از جانب مردم است و این را باید سالم به نفر بعد تحویل دهیم.
نباید بگذاریم آمریکا پیروز شود
رئیس جمهور گفت: نباید بگذاریم آمریکا پیروز شود و نمیگذاریم ان شاءالله و ملت ما، انسجام ما و وحدت ما نمیگذارد.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور با اشاره به اینکه همه باید در انتخابات حضور پیدا کنیم افزود: یک وقتی است من میخواهم در انتخابات شرکت نکنم به یک دلیلی، این یک جور است و یک وقتی هم من اعتماد ندارم بروم پای صندوق رای که این دیگر خیلی خطرناک است.
وی گفت: بیایید به مردم اعتماد بدهید به مردم بگوییم نظام ما نظام تک حزبی نیست، ما نظام کمونیستی نیستیم، شاه نیستیم ما فقط حزب رستاخیز نداریم ما فقط حزب کمونیست نداریم ما تک حزبی نیستیم ما نظام چند حزبی هستیم و احزاب آزاد هستند.
آقای روحانی افزود: مخصوصا در دولت تدبیر این همه احزاب دست و بالشان باز شده است هر که خواسته بیاید به راحتی مجوز گرفته خانه احزاب فعال شده، آمدند کنارهم نشستند همه باید بیایند حضور پیدا کنند ما که تک حزبی نیستیم کسانی که میخواهند اعتماد مردم را ترور کنند باید حواسمان جمع باشد همه ما در شرایط بسیار حساسی قرار گرفتیم.
وی ادامه داد: نباید بگذاریم آمریکا پیروز شود و نمیگذاریم ان شاءالله و ملت ما، انسجام ما و وحدت ما نمیگذارد.
اقای روحانی گفت: من اینجا میخواهم خواهشی بکنم از تمام ملت ایران از تمام مردان و زنان، از تمام جوانان و پیران، از روستایی و شهری، از تمام اقوام و مذاهب، امروز روزی است که باید برویم پای صندوق رای ولواینکه گله داریم ولواینکه ناراحتیم ولو اینکه توی ذهنمان مشکلاتی باشد ولواینکه یک جایی بگوییم فلان جا دقیق اجرا نشده و دقیق عمل نشده است.
وی افزود: قهر نکنیم با صندوق ولو اینکه شما در تهران وقتی بگردید همه ۳۰ تا کاندیدا را ندارید ۲۹ تا دارید یا ۲۰ تا دارید یا ۱۵ تا دارید یا یک جایی که شش تا کاندیدا دارد شما مثلاً ۴ تا کاندیدا دارید.
آقای روحانی گفت: در انتخابات اگر هم دیدیم نقصی و ایرادی هم است من خواهش میکنم روز انتخابات بیایید پای صندوق. دوم اسفند یک روز تاریخی و یک یوم الله برای ماست. کاری نکنیم صفهای ما خلوت باشد بگذاریم همه بیایند صندوقهای رای.
وی افزود: البته از حالا تا آن زمان به آقای وزیر کشور و به همه مسئولان و به همه استانداران و به همه فرمانداران میگویم شماها به هر حال با هیاتهای نظارت رابطه دارید گاهی دوستی و رفت و آمد دارید میشناسید اینها را یا کسانی که مسئولین بالاتری را میشناسند، من خودم هم اقدامات خودم را انجام دادم.
نگذاریم ترامپ موفق شود
رئیس جمهور گفت: ترامپ با ترور برجام، سردار سلیمانی و انسجام ملی میخواهد به دنیا بگوید ایران یک جزیره تنها و منزوی است و ما نباید بگذاریم ترامپ موفق شود.
آقای روحانی در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور افزود: برای اینکه دیدند برجام باعث رشد و حرکت ایران در منطقه و جایگاهش در خاورمیانه میشود، نتوانستند این موضوع را حتی کشورهای منطقه ببینند، من با یکی از مقامات منطقه در سال ۹۲ که نخستین سفرم به نیویورک بود صحبت میکردم که به او گفتم شنیده ام در منطقه دوستان شما از ناراحتی شب تا صبح خوابشان نبرده و او گفت: اینگونه نبوده، بلکه نه تنها آنها خوابشان نبرده در واقع مریض شدند یعنی یک تلفن میتواند عدهای را در منطقه مریض کند.
رئیس جمهور گفت: وقتی که قدرت مردم، حضور مردم، اقتصاد و نشاط مردم را میبینند و اینکه در منطقه چه موفقیتهایی را به دست آورده ایم، اینگونه ناراحتی خود را ابراز میکنند.
آقای روحانی افزود: ما دیدیم ترامپ ابتدا برجام را ترور میکند، بعد سردار سلیمانی را ترور میکند و بعد انسجام، وحدت، آرامش و اقتصاد مردم را ترور میکند، اینها همه یک مسیر است، اینها میخواهند به دنیا بگویند ایران یک جزیره تنها و یک جزیره منزوی است و میخواهند یک دیوار دور ما بکشند و ما را از دنیا جدا کنند.
رئیس جمهور گفت: هر جا هر کس ما را از دنیا، منطقه و مردم جدا کند باید فردا پاسخگو باشد، نمیشود در یک قانون و مقرراتی که دولت تصویب کرده و مجلس تصویب کرده بین زمین و آسمان بماند و روابط ما بین دنیا دچار مشکل شود، چرا باید روابط ما و نظام بانکی ما در دنیا دچار مشکل شود و این در صورتی است که مجلس و دولت موافقت کردند و رهبری با قوانین دولت موافقت کرده است، نمیشود در فضای مجازی هر چیزی که منافع ملی ما است دچار تغییر شود، ما نباید بگذاریم ترامپ موفق شود، اینها دارند اعتماد مردم را با نظام ترور میکنند و به نظر من انتخابات خیلی مهم است و جای هیچ تردیدی نیست و از انتخابات مهمتر هم اعتماد مردم است.
رشد اقتصادی بدون نفت ما امسال منفی نخواهد بود
رئیس جمهور گفت: رشد اقتصادی بدون نفت ما امسال منفی نخواهد بود همانطور که در شش ماهه اول رشد اقتصادی مثبت بوده است.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود افزود: کار شما استانداران، فرمانداران، کارمندان، مدیران، کارگران و خادمان ملت کاری قابل تقدیر است و جای سپاس دارد.
رئیس جمهور گفت: اینکه ما میبینیم در این شرایط سخت جز یک ماه از اردیبهشت روند مساله تورم مسیر کاهشی بود و فقط یک ماه یک حرکتی داشتیم آن هم فقط آذرماه بود که یک حرکت تند در تورم داشتیم که آن هم برگشت؛ یعنی دی ماه دوباره برگشتیم به شرایط قبلی و بارها در دولت هم گفتم این حرکت فقط یک ماه خواهد بود.
آقای روحانی ادامه داد: حالا مرکز آمار میگوید تورم دی ماه هشت دهم است بانک مرکزی اعلام میکند این تورم نزدیک به یک است بنابراین ما دو مرتبه برگشتیم به روند کاهشی تورم و رشد اقتصادی ما بدون نفت انشاء الله امسال منفی نخواهد بود همانطور که در شش ماهه اول رشد اقتصادی مثبت بوده و این خیلی مهم است که ملتی که تحت این همه فشار قرار گرفته در حال برگشت به شرایط قابل قبول است.
رئیس جمهور گفت: نمیخواهم بگویم که شرایط ما شرایط مطلوبی است، شرایط مطلوبی نیست دیروز در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی بحث بسیار مهم و مفصلی انجام شد و کارشناسان بیان کردند که وضع ما از اوایل دهه ۸۰ تاکنون چگونه بوده است و فراز و نشیبها بیان شد و اتفاقا در آمار همه روندها نشان داده شد که وضع در دو سال بسیار خوب شده است در سالهای ۹۳ و ۹۵ همه چیز بالا رفته و سال ۹۵ شرایط برای مردم استثنایی بود و رشد اقتصادی ۱۲ و نیم درصدی داشتیم و در دنیا اول شدیم.
آقای روحانی اضافه کرد: در سالهای ۹۳ و ۹۵ همه چیز بالا رفته بود امید مردم، نظر مردم، نشاط مردم. آمار اقتصادی نشان داد و متوجه شدیم که چقدر ارزشی و مفید بود. سال ۹۳ نیز یک حرکت بسیار خوب داشتیم با شرایط بسیار مناسب.
رئیس جمهور تصریح کرد: چرا آمدند شروع کردند به تخریب؟ چرا یک عده تروریست جهانی مثل کاخ سفید، مثل صهیونیسم، مثل برخی از اعراب که با آنها هستند تصمیم گرفتند برجام را ترور کنند؟ چرا؟ چرا تیراندازی کردند به سمت برجام؟ دلیلش چه بود؟ برای اینکه ۹۴ برجام اجرایی شد ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی را کشور داشت همه شرکتها به ایران آمدند، همه سرمایه گذاریها آغاز و تحرک بزرگی شروع شد، استاندارها به من گزارش دادند و بسیاری از استاندارها نشان دادند که چه طرحهای بزرگی به حرکت در آمده است.
آقای روحانی افزود: همه چیزهایی که مانده بود در گمرکهای مختلف، همه آمدند. همه سرمایه گذاریهای بزرگ آغاز شد و حرکتی رو به جلو به وجود آمد. چرا اسرائیل تصمیم گرفت؟ چرا ترامپ تصمیم گرفت؟ چرا عربستان به آنها کمک کرد؟ چرا دست به دست هم دادند که برجام را ترور کنند؟ برای این که دیدند این برجام باعث رشد و حرکت ایران در منطقه است.
همه باید پاسدار اسلامیت و جمهوریت باشیم
رئیس جمهور گفت: همه باید از اسلام، جمهوریت ایران و قانون اساسی به خوبی دفاع کنند.
آقای روحانی افزود: یادمان نرود، روز مشکل همه باید باهم باشیم، بگذارید روز انتخابات هم همه باهم باشیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: مجری انتخابات و قانون وزارت کشور استانداران و فرمانداران هستند، اینها مجری قانون و انتخابات هستند و انتخابات را اینها اجرا میکنند، حالا قانون اساسی ما احتیاط کرده و گفته است دستگاهی هم از کنار بر انتخابات نظارت کند، یعنی عدهای گفتند شما این بالا بایستید و نگاه کنید ببینید که اینها خلاف نکنند همین! یادمان نرود نظارت!
وی افزود: یک دستگاه در کشور مجری انتخابات است و بار انتخابات بر دوش اوست و اعتماد مردم به این گروه باید باشد یک گروه هم همان بالا نظارت میکنند که خلافی واقع نشود، یعنی اگر جای خلاف رخ داد متذکر میشوند که اینجا خلافی واقع شده است. حالا بلعکس شده است، ناظر شد مجری و مجری شد لجستیک، یعنی یک عدهای لجستیک شدند.
آقای روحانی ادامه داد: اگر ما میخواهیم به اهدافمان برسیم، مسلماً برای همه ما کشور و نتیجه انتخابات مهم است، ما بیاییم پاسدار جمهوریت هم باشیم در قانون اساسی ما جمهوریت هم هست کلمه جمهوری در قانون اساسی ما وجود دارد میترسم روزی این کلمه جمهوریت هم جرم شود در قانون اساسی ما کلمه رئیس جمهور و جمهوریت هست ما باید پاسدار اسلامیت و جمهوریت باشیم همه ما باید از اسلام، جمهوریت و قانون اساسی به خوبی دفاع کنیم.
وی افزود: امروز یک روز ساده در کشورمان نیست دو سال است که ما در شدیدترین و سختترین فشارهای اقتصادی، سیاسی و تبلیغاتی قرار گرفته ایم، شاید کشوری فکر نمیکرد چه آنهایی که دوست هستند و چه دشمنان و چه آنهایی که رابطه خوبی با ما ندارند، همه به اتفاق فکر میکردند ما چند ماه بیشتر نمیتوانیم دوام بیاوریم، فشاری که امروز بر روی ملت ما است از هر زمان دیگر بیشتر است، ما تحریم و مشکل داشته ایم، ولی در هیچ زمانی مثل امروز مردم ما تحت فشار نبوده اند.
حضور ملت؛ منبع قدرت دائم کشور
رئیس جمهور، حضور ملت در صحنههای مختلف را قدرت دائمی کشور دانست.
آقای روحانی در ادامه اظهاراتش در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور، گفت: با پیروزی انقلاب به جایی رسیدیم که دیگر این طور نبود که از تهران درباره نتیجه انتخابات تصمیم بگیرند، بلکه مردم تصمیم گیر شدند به نحوی که پای صندوق رأی میآیند و به هر نمایندهای که میخواهند رأی میدهند.
رئیس جمهور افزود: اگر به شما بگویند به فروشگاهی بزرگ بروید و کالایی را انتخاب کنید اگر یک کالا و یک نشان بیشتر نباشد، دیگر لازم نیست بزرگ خانواده به فروشگاه برود بلکه یک کودک هم میتواند به فروشگاه برود، چون یک کالا و از یک نشان هست و به او میگویند این کالا را بردار و این پول را بپرداز.
آقای روحانی تاکید کرد: بسیار مهم است که مردم احساس کنند میان چند نمونه میتوانند یکی را برگزینند؛ این انتخابات است.
وی گفت: اگر در تمام حوزههای انتخابیه، سلیقهها و افکار مختلف و در جایی که اقوام و مذاهب متنوع حضور دارند، اقوام و مذاهب مختلف باشند، مردم میتوانند پای صندوقهای رأی بروند و هر کسی را خواستند انتخاب کنند.
رئیس جمهور افزود: اگر بنا باشد کشوری داشته باشیم که سه سلیقه شامل اصول گرا، اصلاح طلب و اعتدالی باشد در انتخابات، یک سلیقه فراوان، از یکی دیگر فقط یک دانه که باید با ذره بین و تلسکوپ پیدایش کرد و آن هم در آسمان هفتم و از سلیقه دیگر نیز اصلا وجود نداشته باشد، آن وقت کلمه و اجرای انتخابات چه میشود؟
وی تاکیدکرد: تردید نکنیم که وحدت ما به حضور مردم است؛ ما کسی و چیزی نیستیم، تازه اگر به یک ابرقدرت هم وصل بودیم آن روزی که اخم میکرد، رها میشدیم.
آقای روحانی با اشاره به وقایع سال ۹۶ افزود: آن چیزی که در سال ۹۶ برابر یک گروه پیروز شد، ملت بود که وارد صحنه شدند البته عدهای آمدند و شلوغ کردند؛ در میان آنان عدهای معترض باشند یا نباشند.
وی وقایع سال ۹۶ را جزو رویدادهای تلخ تاریخ و فراموش نشدنی دانست و گفت: وقایع آن سال بود که ترامپ را پر رو کرد و به آمریکا قدرت داد که مقابل ایران بایستد و دشمنان ما را تشویق کرد.
رئیس جمهور افزود: در آن وقایع عدهای به صحنه آمدند و هدف دیگری داشتند، اما نمیفهمیدند چکار میکنند.
آقای روحانی گفت: ما در برابر حوادثی که پیش آمد و در روزهای مختلف به چه چیز افتخار کردیم؟ اتکای ما به کدام قدرت بود؟ آن روز که مردم را در سالهای ۹۶ و ۹۸ به صحنه دعوت کردیم تا بیایند و پاسخ بدهند آیا در آن وقایع نیز گفتیم که فقط حزب فلان بیاید و حزب بهمان نیاید؟ یا گفتیم همه بیایند و از کشور دفاع کنند و آن را روز ملی اعلام کردیم؟
وی افزود: آیا آن وقت هم تقسیم کردیم که این خیابان فقط فلان جناح بیایند؟ ۲۲ بهمن که در پیش است همه ملت را دعوت میکنیم یا جناح خاص را؟ اگر خدای نکرده روزی دشمن حمله کند جناح خاص را دعوت میکنیم یا همه را؟ در هشت سال دفاع مقدس، یک جناح خاص در میدان جنگ بود یاهمه؟
تشریفاتِ انتصابات بزرگترین خطر برای دموکراسی و حاکمیت ملی است
رئیس جمهور گفت: تشریفاتِ انتصابات بزرگترین خطر برای دموکراسی و برای حاکمیت ملی ما است و آن روزی است که انتخابات تشریفات شود.
آقای روحانی در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور گفت: قانون اساسی و همه قوانین و همه مقررات، مشروعیت آن از آراء مردم و رأی مردم است، البته در چارچوب موازین اسلام که همه ما به آن چارچوب و مواضع اسلام متعهد و معتقد هستیم.
رئیس جمهور افزود: همان طور که اشاره شد، ما از مشروطه بود که در واقع آشنا شدیم با مسئله آراء مردم و رأی مردم و انتخابات و مجلس، حالا در آن روز مجلس شورای ملی و امروز مجلس شورای اسلامی، آن همه فداکاریها در مشروطه برای این بود که رأی مردم و آراء مردم و رأی مردم حاکم باشد.
آقای روحانی گفت: حاکمیت ملی یکی از اهداف مهم مشروطه و انقلاب اسلامی بود که مردم بر سرنوشت خود حاکم شوند، اینکه ما بر سرنوشت خودمان حاکم هستیم این هم خداوند فرموده و امر خدا و دستور خداوند است.
وی افزود: ما بر خود حاکمیت داریم و حاکمیت ملی کسی نمیتواند نقض کند، حالا یک مقطعی گذشت البته انقلاب مشروطه از مسیر خودش منحرف شد، استبدادگران آمدند، مسلط شدند، بعد انتخابات شد، تشریفات انتصابات بزرگترین خطر برای دموکراسی و برای حاکمیت ملی ما استو آن روزی است که انتخابات تشریفات شود.
آقای روحانی گفت: جای دیگری انتصاب بفرمایند، بعد مردم بروند، پای صندوق بخواهند تشریفات انتخابات را انجام دهند.
وی اضافه کرد: خدا نکند یک همچون روزی برای کشور ما پیش بیاید، در زمان رژیم گذشته یادتان هست که در حوزههای انتخابیه حالا یک عدهای میآمدند، ولی همه میدانستند که وکیل کیست؟ میگفتند فلانی تعیین شده است از تهران، ما شهرستانی بودیم میگفتند از تهران فلانی تعیین شده است. حالا به هرکس میخواهید رأی بدهید، مردم هم میدانستند و هر رأیی بخواهند و هر کاری بخواهند بکنند همون آقایی که تهران به قول اونهایی که در آن زمان میگفتند تهران گفته است، همانی که تهران میگفت، همان از صندوق در میآمد، هر کاری میکردند.
رئیس جمهور افزود: این خطر بزرگی بود که ملت ما را تهدید کرد، اصلا مردم چرا انقلاب کردند؟ یک دلیل انقلاب مردم ما این بود که خودشان بر سرنوشت خودشان حاکم شوند، حاکمیت ملی یکی از اساس حرکت انقلابی ما بود.
کاندیدا وسیله آزمایش برای همه است
رئیس جمهور گفت: کاندیدا یک وسیله آزمایش برای هیئت اجرایی و شورای نگهبان و تمامی مسئولان است.
آقای روحانی در همایش استانداران و فرمانداران سراسر کشور ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه، افزود: این روزها، ایام مبارکی است به نام بانوی بزرگ اسلام حضرت صدیقه کبری (س) که الگوی بزرگ همه زنان جامعه، الگوی تقوا، ایستادگی، مقاومت و بیان حق در مقطع بسیار سخت که در دفاع از اسلام و آزادی مشکل بود.
رئیس جمهور گفت: ما همه افتخار میکنیم که محبت خاندان رسالت پیامبر (ص) و اهل بیت او و اصحابش در دل همه ما جای گرفته و اساس دین همان عشق است، همان طور که پیامبر اکرم (ص) فرمود: دین همان عشق و محبت است.
آقای روحانی افزود: قلب ما باید با خداوند و خاندان رسالت پیوند بخورد و پیوند قلبی همان محبت است و احترام واقعی همان محبت است و عشق واقعی آن است که معشوق را بشناسیم و برای رسیدن به او سر از پا نشناسیم که بحمدالله در جمهوری اسلامی ایران این نعمت بزرگ را خداوند به ما عطا کرده و مردم ما در همه ایام خاص این عشق را به خداوند و پیامبرانش نشان داده اند که نمونههای آن عاشورا، اربعین و ایام فاطمیه است.
رئیس جمهور گفت: این مسیر میتواند مسیر هدایت ما باشد و این حب و عشق اگر در حد واقعی اش بود ما را از محبتهای کوچک مجازی در دنیا باز میدارد و کسی که معشوق بزرگ دارد برای او تلاش میکند و متاع دنیا و مسایل جزئی او را از این راه باز نمیدارد در واقع همه دنیا همین است.
آقای روحانی در ادامه با اشاره به ایام انتخابات پیش رو، ادامه داد: کاندیدا وسیله آزمایش برای هیات اجرایی است و وسیله آزمایش برای شورای نگهبان و همه مسئولان است.