معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هجدهمین دوره آزمون سراسری قرآن روز جمعه ۱۱ بهمن در بخش کتبی برگزار خواهد شد.
وی افزود: هجدهمین دورۀ آزمون سراسری قرآن در چهار گروه امتحانی ترجمه و مفاهیم قرآن کریم، دیگری معارف اهل بیت (ع)، حفظ قرآن کریم، سبک زندگی و سیره معصومان است.
آقای فقهی زاده عنوان کرد: این آزمون مبنای حمایت معاونتهای قرآن و عترت از فعالیتهای حوزه آموزشی موسسههای فرهنگی در سراسر کشور خواهد بود و هدف از برگزاری آن کمک به توسعه گفتمان سازی و جریان سازی قرآنی است که همایش سراسری قرآنیان در سراسر کشور در آن متجلی خواهد شد.
دعوت از ۲۲ کشور برای حضور در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از ۲۲ کشور برای حضور در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که ۱۶ تا ۳۰ اردیبهشت ۹۹ برگزار خواهد شد دعوت شده است.
آقای عبدالهادی فقهی زاده در نشست رسانهای در خصوص نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به برپایی این نمایشگاه همزمان با ماه مبارک رمضان گفت: البته ما علاقهمند بودیم که زودتر از این تاریخ نمایشگاه را در مکان مصلی برگزار کنیم، اما به دلیل اینکه نمایشگاه کتاب قبل از آن تاریخ برگزار میشود از نظر زمانی هماهنگی برای آماده سازی نداریم.
آقای فقهی زاده درباره شعار این نمایشگاه توضیح داد: شعار این نمایشگاه قرآن، کتاب رشد و رویش است، قرار است نمایشگاه با درون مایه اخلاق و معنویت، سبک زندگی دینی، پرورش نیروهای انسانی قوی و توانمند، تقویت اعتماد به نفس و تقویت عزت و اقتدار ملی آغاز به کار کند.
وی افزود: هدف ما از برنامههای محتوایی این کمیته مهم، کاستن از گسستهای اجتماعی و فرهنگی است. درون مایهها برگرفته از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است که در نخستین سالروز صدور بیانیه قرار داریم، همچنین باید در کمیتههای مختلف به ویژه در کمیته کودک و نوجوان به آن بپردازیم و هدف اساسی آن توجه به تربیت و اخلاق نسل آینده ساز ما است که به نسل کودک و نوجوان یاد میکنیم.
بیست و هشتمین دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن اردیبهشت آینده در مصلی تهران برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اهداف و راهبردهای کلان در بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین المللی قران کریم گفت: عملیات طراحی و اجرایی نمایشگاه از آبان گذشته آغاز شد و این تلاشها همچنان ادامه دارد. نخستین هدف و راهبرد ما در نمایشگاه توسعه و ترویج فرهنگ و آموزههای قرآن و عترت است؛ هدف دیگر حمایت از اقتصاد فرهنگ هنر قرآنی، ایجاد زمینه تعامل موثر با مراکز و فعالان قرآنی در داخل و خارج از کشور، صرفه جویی در هزینهها و تلاش برای بهره وری بیشتر، تلاش برای مشارکت مضاعف در تأمین برخی هزینههای نمایشگاه، گسترش بخش بین الملل و ایجاد زمینه کافی برای حضور موسسات مردمی و سازمانهای بیشتر از دیگر راهبردها و اهداف نمایشگاه است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اعتبارات امسال نسبت به سال ۹۷ کاهش داشت، گفت: با این وجود نمایشگاه بیست و هفتم را به اذعان شاهدان به بهترین شکل برگزار کردیم و امیدواریم سال آینده نیز این مسأله تکرار شود، اگرچه چندان به اعتبارات معاونت قرآن اضافه نشده است.
آقای فقهی زاده افزود: موارد مربوط به اطلاع رسانی نمایشگاه همانند پارسال در سایت ایکفا ارایه میشود. همچنین کمیته مستقل محتوایی نیز اختصاص به بحث فضای مجازی یافته است.
وی ادامه داد: سایت اطلاع رسانی نمایشگاه (ایکفا) از همین امروز فعال است. همچنین در حال رایزنی برای شکل گیری ستاد خبری نمایشگاه هستیم. پارسال اطلاع رسانی و ستاد خبری نمایشگاه قرآن بر عهده خبرگزاری ایکنا بود، اما امسال هنوز به نتیجه نهایی نرسیده ایم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد اختصاص بخشی از نمایشگاه قرآن به سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی گفت: این انتظار عمومی است و ما نیز برنامه ریزی داشته ایم که بخشی از نمایشگاه به شکل مجزا به بزرگداشت و تجلیل از فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص یابد.
وی در مورد برنامه تجلیل از خادمان قرآنی افزود: امیدواریم با حضور رییس جمهور این برنامه نیز برگزار شود؛ با این حال اگر امکان حضور رییس جمهور در این برنامه میسر نشد، این برنامه به صورت تجمیعی برگزار میشود.
بیست و هشتمین دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن اردیبهشت آینده در مصلی تهران برگزار خواهد شد.