جشنواره ملی محیط زیست
رو نمایی از نماد ملی آموزش محیط زیست
جشنواره ملی و رونمایی از نماد ملی آموزش محیط زیست برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدرضا زمانی رئیس دانشگاه پیام نور در جشنواره ملی آموزش محیط زیست گفت: ما در دانشگاه پیام نور تلاش کردیم فعالیتهای خود را مبتنی بر رویکرد دوستدار محیط زیست آغاز کنیم.
وی افزود: این دانشگاه برای نخستين بار در کشور از کاغذ مصنوعی (پلیمری) برای تولید جلد کتاب استفاده کرده است که، علاوه بر صرفهجویی، موجب ارتقای کیفیت کتابها، کاهش هزینه انرژی و استهلاک دستگاهها و از همه مهمتر موجب حفظ محیط زیست و بهبود روند مدیریت سبز در دانشگاه خواهد شد.
وی بیان کرد: این جشنواره گوشهای از رسالت اجتماعی این دانشگاه را به نمایش میگذارد و امید که بتوانیم در حفظ و احیای محیط زیست مثمر ثمر باشیم.
ایوبی، دبیرکل کمیسیون یونسکو در ایران
محیط زیست با عرصههای مختلف سیاستگذاری گره خورده است
حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون یونسکو در ایران در جشنواره ملی محیط زیست و رونمایی از نماد ملی آموزش محیط زیست گفت: مردم ایران مردمانی با تمدن بسیار غنی و چندین هزار ساله هستند و اگر قرار باشد ما حداقل در یک عرصه پیشرو باشیم چه بهتر است که آن عرصه، عرصه محیط زیست باشد.
ایوبی در بخش دیگری از سخنانش افزود: با توجه به اینکه یکی از ۱۷ کرسی یونسکو در این دانشگاه قرار دارد و اتفاقا کرسی محیط زیست نیز در این دانشگاه مستقر شده بنابراین میتواند در همین زمینه نیز الگو باشد و یک حرکت عمومی نیز در کشور آغاز کند.
وی تاکید کرد: در اینکه دولتمردان در حوزه محیط زیست اقداماتی را انجام میدهند شکی وجود ندارد. البته که باید این اقدامات از سوی مسئولان انجام بگیرد. چرا که محیط زیست با عرصههای مختلف سیاستگذاری گره خورده است، اما احترام به محیط زیست اول باید در فکر، باور و اندیشه و جان مردم رسوخ پیدا کند. وقتی مردم یک کشور باور کردند آب یک سرمایه است؛ بنابراین دولتمردان نیز در اعمال سیاستهای حوزه آب جدیتر خواهند بود.
ایوبی ادامه داد: باید بتوانیم محیط زیست را به یک باور عمومی تبدیل کنیم. در این شرایط است که میتوانیم در این زمینه الگو قرار بگیریم.
دبیرکل کمیسیون یونسکو در ایران بیان داشت: یکی از وظایف یونسکو این است که از سرمایههایی که ما از آن غافل هستیم نظیر جنگلهای هیرکانی حفاظت کند. در این راستا پارسال توانستیم این جنگلها را که هزاران سال است در ایران به عنوان یک ثروت وجود دارند و ما به آن بی توجه بودهایم و نسبت به تخریب آن اقدام کردهایم، ثبت جهانی کنیم و خوشبختانه افکار عمومی نسبت به حفظ این جنگلها حساس شده و طی این چند ماه گذشته بارها گزارشهایی از تخریب این جنگلها از سوی مردم، دانشجویان، هنرمندان و ... گزارش شده است؛ بنابراین وقتی موضوع عمومی شد، افکار عمومی نیز در حفظ آن کوشا شدند.
شبيري، رئيس کرسي يونسکو در آموزش محيط زيست دانشگاه پيام نور
محیط زیست تمامی زندگی بشر را تحت تاثیر قرار میدهد
محمد شبیری رئیس کرسی یونسکو در آموزش محیط زیست دانشگاه پیام نور هم در این جشنواره اظهار داشت: تاثیر زیان بار انسان بر محیط زیست، منجر به شکل گیری حوزه شهروندی محیط زیست شده است که این مهم همکاری مراکز آموزش عالی برای انجام پژوهش در این زمینه را میطلبد.
وی با بیان این که محیط زیست تمامی زندگی بشر را تحت تاثیر قرار میدهد افزود: منشور حقوق شهروندی داشتن محیط زیست سالم و شرایط مطلوب را یک حق میداند و بر آن تاکید شده است.
شبیری خاطر نشان کرد: آشنا کردن افراد با حوزه محیط زیست و مقابله با آلودگیها میتواند مسائل این حوزه را به درستی رفع کند.
کلانتری، معاون سازمان حفاظت محیط زیست
مردم برای مشارکت در حفظ محیط زیست نیازمند آموزش و آگاهی هستند
کیومرث کلانتری معاون سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم گفت: موضوع محیط زیست دو کلمه ساده نیست، بلکه مجموعهای است از منابع انرژی و با این تعریف محیط زیست وزن دیگری پیدا کرده است و با سلامتی و ایمنی برابری میکند و روز به روز بر اهمیت آن افزوده میشود.
وی افزود: رشد روز افزون جمعیت، تخریب منابع طبیعی، حوادث و بلایای طبیعی و تخریب جنگلها؛ ارزش محیط زیست را چشمگیرتر میکند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تولید گازهای گلخانه ای، تغییرات آب و هوایی و نابودی تنوع زیستی مواردی است که دنیای امروز را با چالش مواجه کرده اظهار داشت: کشور ما نیز برغم تنوع اقلیمی و اکوسیستمی بسیار شکننده و آسیب پذیر و از نظر منابع آب و جنگل بسیار فقیر است، به همین دلیل راهی جز مدیریت منابع کشور نداریم.
کلانتری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رویکرد فرماندهی و کنترل و رویکرد مشارکتی تصریح کرد: در رویکرد مشارکتی که رویکردی علمی و جامع است باید مردم را جزو فرصتها و ظرفیتهای حفظ محیط زیست بدانیم مردم برای مشارکت، نیازمند آموزش و آگاهی هستند، بنابراین محیط زیست را باید فهمید و فهماند، چون به صورت دستوری پیش نمیرود.