دبیر سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: برای برگزاری جشنواره از ابتدا با کمبود بودجه روبرو بودیم که این امر باعث شد تا جشنواره در ابعاد کوچکتری برگزار شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزار صداو سیما، نادر برهانی مرند در نشست رسانهای تئاتر فجر و در تشریح برنامهها و فعالیتهای تئاتر فجر افزود: جلسات آسیب شناسی زیادی برگزار کردیم و نتیجه آن، بحث درباره وسعت بیش از حد جشنواره در بخشهای مختلف و موضوع رقابتی و غیررقابتی جشنواره و بخش تئاتر ملل بود.
وی گفت: سعی کردیم با مشارکت دوستان و اداره کل هنرهای نمایشی نقاط ضعف را برطرف و به رونق جشنواره کمک کنیم.
برهانی مرند افزود: در بخش رقابتی ۲۴۹ نفر نام نویسی کردند و در بخش غیررقابتی۵۰ نفر شرکت کننده داشتیم و تصور میکردیم افراد با تجربه در بخش غیررقابتی حضور داشته باشند، ولی با این آمار عظیم روبرو شدیم.
دبیر سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر اضافه کرد: امسال تصمیم گرفتیم در بخش بین الملل، رقابتی برگزار نکنیم، زیرا نیاز به ۳۰ اثر از کشورهای دیگر داشتیم، اما کمبود بودجه، ما را با محدودیتهایی روبرو کرد و هنوز هم دچار چالش هستیم.
برهانی مرند ادامه داد: نکته دوم درباره رقابت زده شدن جشنواره بود و سومین بحث نیز مساله بخش بین الملل جشنواره بود. تلاش من این بود که با کمک شورای سیاستگذاری و اداره کل هنرهای نمایشی این مسایل را در نظر بگیریم تا شاهد جشنواره باکیفیت تری باشیم.
وی افزود: امسال فقط یک بخش رقابتی داریم. همچنین یک بخش غیررقابتی با ۲۷ گروه تدارک دیدیم و در نهایت قرار بود بدون بخش ملل، فقط میزبان ۵۷ اثر باشیم.
برهانی مرند ادامه داد: در موضوع بین الملل هم به درستی رقابتی بودن این بخش را برداشتیم. وقتی در بخش ملل مسابقه برگزار میکنیم حداقل باید ۳۰ گروه شرکت کنند که نیمی از آنها خارجی باشند، اما امسال وضعیت مالی بدی داریم و هنوز هم دچار چالش هستیم؛ بنابراین مطلوب آن بود که برای حضور گروههای خارجی به کیفیت فکر کنیم و این الزام را که حتما از ۱۵ گروه خارجی دعوت کنیم، برداریم.
برهانی مرند گفت: از طرف دیگر به بخش دیگری از ملل مثل بازار بین المللی توجه کردیم که از ۱۳ تا ۱۷ بهمن و با حضور نمایندگان ۲۵ کشور برگزار میشود.
وی درباره تعداد نمایشهای حاضر در هر بخش گفت: قرار بود در بخش رقابتی ۳۰ اثر وجود داشته باشد، ولی ۲۲ اثر حضور دارند. در بخش غیر رقابتی ۲۷ اثر بوده که الان ۱۹ اثر داریم. در بخش ملل حضور ۶ اثر از میان ۷ اثر قطعی شده است. در بخش خیابانی ۲۲ اثر از ۲۳ اثر، بخش رادیو تئاتر ۱۰ اثر از ۱۱ اثر، فجر پلاس ۴۰ اثر در ۸ سالن و دیگرگونههای اجرایی، ۴ اثر از میان ۱۸ اثر حضور دارند.
برهانی مرند ادامه داد: در بخش رادیو تئاتر و خیابانی جشنواره تئاتر فجر، نمایشهایی هم در تجلیل از سردار شهید سلیمانی و اتفاقات سقوط هواپیمای اوکراینی در نظرگرفته شده است.
وی با اشاره به انتشار کتابهای مختلفی که در این دوره منتشر میشود به معرفی داوران جشنواره پرداخت و گفت: مسعود دلخواه، رضا مهدی زاده و کیومرث مرادی داوران بخش رقابتی و مجید صالحی و علیرضا استادی داوران بخش خیابانی هستند. قرار نبود امسال به دلیل مشکل بودجه، بخش رادیو تئاتر در جشنواره باشد، اما خود دوستان در معاونت صدا و مرکز هنرهای نمایشی رادیو، بخش اعظم هزینهها را تقبل کردند و ایوب آقاخانی، بهرام ابراهیمی و فریدون محرابی داوران رادیو تئاتر هستند.
دبیر جشنواره سی و هشتم تئاتر فجر درباره بخش بزرگداشت این دوره نیز گفت: امسال قرار است برای کریم اکبری مبارکه، آندرانیک خچومیان، حسین عاطفی و مهدی نظیری پیشکسوت تئاتر شهرستان، مراسم بزرگداشتی برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه قیمت بلیت آثار حاضر در جشنواره سی و هشتم نسبت به دوره گذشته افزایش نداشته و سایت تیوال بلیت فروشی جشنواره سی و هشتم را عهده دار است، افزود: جای یک سایت جامع با اطلاعات کافی و دو زبانه در جشنواره خالی بود از این رو، قرار است نخستین سایت جامع جشنواره تئاتر فجر رونمایی شود که شامل اطلاعات ۳۷ دوره گذشته این جشنواره میشود و دوستان میتوانند همه اطلاعات را رصد کنند.