محققان علوم پزشکی در دانشگاه لنکستر انگلیس اعلام کردند علت کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنانی که به طور مرتب ماست مصرف میکنند کشف کرده اند
پروفسور جیم موریس و همکارانش اعلام کردند یکی از دلایل بروز بیماری سرطان سینه، التهابی است که آغازگر آن، باکتریها هستند؛ و ماست نیز باکتریهای مفید تخمیر کننده لاکتوز دارد که در شیر نیز یافت میشوند و شبیه باکتریهایی هستند که در شیر مادر دیده میشوند.
از آنجا که شیر ممکن است استریل نباشد لذا به مادران توصیه میشود از ماست استفاده کنند و باکتریهای موجود در آن قادرند در زمان شیردهی و حتی به مدت نامعلومی پس از آن، مجاری شیری را در سینه مادر اشغال کنند.
دانشمندان دانشگاه لنکستر میگویند این باکتریها خاصیت پیشگیرانهای دارند و خطر ابتلا به سرطان را تا ۴/۳ درصد کاهش میدهند.
حدود ده میلیارد سلول باکتریایی در بدن انسان زندگی میکنند که بیشتر آنها مضرند و برخی از آنها سمومی تولید میکنند که آغازگر روند التهاب در بدن خواهند بود. التهاب مزمن میکروبهای مضر را از بین میبرد، ولی به موازات آن به بدن نیز آسیب میزند.
یکی از شایعترین انواع التهاب در بدن، التهاب لثهها یا پریودونتیت است که بروز این التهاب با سرطانهای دهان، مری، کولون، پانکراس، پروستات و سینه مرتبط است.
محققان بر اساس این بررسی به مادران توصیه میکنند مصرف روزانه ماست را در فهرست مواد مغذی خود قرار دهند.
سرطان سینه ناشی از رشد خارج از قاعده سلولهای غیرطبیعی در سینه است. در هر دو نوع تومورهای خوش خیم و بدخیم، رشد سریع و زیاد سلولها وجود دارد. روند زیاد شدن سلولها در تومورهای خوش خیم در مرحله مشخصی متوقف میشود، در تومورهای بدخیم این رشد به صورت غیر قابل مهار ادامه مییابد تا حدی که در صورت عدم درمان، تمامی قسمتهای بدن را تحت تأثیر قرار داده و از کار میاندازد.
شایعترین نوع سرطان سینه، سرطان از منشاء مجاری شیری است و از آنجا که این نوع بافت بیشتر در یک چهارم بالایی و خارجی سینه وجود دارد، در حدود نیمی از سرطانهای سینه در ربع فوقانی و خارجی آن یافت میشوند.
باید گفت که در تمام تومورها رشد سریع و زیاد سلولها وجود دارد. خواه این تومور خوش خیم باشد یا بدخیم. آنچه حائز اهمیت است و تفاوت اصلی این دو نوع تومور را سبب میشود این است که روند زیاد شدن سلولها در تومورهای خوش خیم در مرحله مشخصی متوقف میشود، ولی در تومورهای بدخیم به صورت غیرقابل مهار ادامه مییابد. این رشد سلولی در تومورهای بدخیم که همان سرطان است تا حدی ادامه مییابد که در صورت عدم درمان تمامی قسمتهای بدن را تحت تأثیر قرار داده و از کار میاندازد. این در حالی است که این اتفاق، هرگز در تومورهای خوش خیم نمیافتد.
سرطان سینه شایعترین سرطانی است که خانمها به آن مبتلا میشوند. در کشورهای غربی این بیماری بیشتر در سنین بالای ۵۰ سال دیده میشود، ولی در کشور ما بیماران جوانتر هستند و در بسیاری از موارد به علت عدم آگاهی از علائم بیماری در مراحل پیشرفته تری مراجعه میکنند.
هر چقدر سرطان سینه زودتر تشخیص داده شود، درمان آن آسانتر و موفقیت آمیزتر است. به همین دلیل لازم است بانوان جهت حفظ سلامت خود، حقایقی را در مورد این بیماری بدانند.
مهمترین عواملی که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه میشوند عبارتند از:
سابقه فامیلی ابتلا به سرطان سینه، به خصوص در مادر، خواهر یا دختر
سابقه سرطان سینه در خود فرد
سن اولین زایمان بیشتر از ۳۵ سال
نازایی
بلوغ زودرس
یائسگی دیررس
چاقی پس از یائسگی
مصرف زیاد چربی حیوانی در رژیم غذایی
سابقه تابش اشعه زیاد به قفسه سینه