همزمان با امضای توافق برگزیت به دست مقامات اروپایی
جانسون توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را امضاء کرد
دولت انگلیس در حالی یک گام دیگر به خروج از اتحادیه اروپا نزدیک شده است که صاحب نظران معتقدند لندن پس از این مرحله با مشکلات جدید روبرو خواهد شد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ بوریس جانسون توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت را امضاء کرد.
اتحادیه اروپا راه انگلیس را برای خروج از این اتحادیه هموارتر کرد روسای کمیسیون اروپا و شورای اروپا با امضای توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، راه انگلیس را برای ترک این اتحادیه هموارتر کردند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، توافقی که پس از کشمکشهای چند ساله در درون انگلیس و با اتحادیه اروپا حاصل شد سرانجام پس از تصویب در مجلس عوام و تایید آن در مجلس اعیان و امضای ملکه به قانون مبدل شد، اما مخالفتها با جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا که ۴۳ ماه پیش و همزمان با اعلام نتیجه همه پرسی آغاز شد همچنان ادامه دارد چرا که در این همه پرسی نزدیک ۵۲ درصد به خروج و حدود ۴۸ درصد به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند، رای نزدیکی که جامعه را به سرعت دوقطبی کرد. اکنون این توافق موجود که نقشه راه چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و تا حدودی روابط آینده دو طرف را معین میکند در انتظار تصویب در پارلمان اروپاست تا از آخرین مانع حقوقی هم گذر شود. در انگلیس هر چقدر دولت بوریس جانسون که مشتاق برگزیت است از نزدیک شدن به ۳۱ ژانویه موعد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا خوشحال است، هواداران اتحادیه اروپا به ویژه اسکاتلندیها و ایرلندیها که در همه پرسی به ماندن در اتحادیه اروپا رای داده اند و سرسختانه، ماندن در اتحادیه اروپا را خواستارند خشمگین هستند و بیش از گذشته به فکر جدایی از انگلیس افتاده اند. نیکولا استورجن رهبر حزب ملی اسکاتلند بارها با انتقاد از رویکرد لندن در مخالفت با برگزاری همه پرسی جدایی از انگلیس اعلام کرد بیشتر مردم در همه پرسی درباره جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا به ماندن در این اتحادیه رای داده اند و دموکراسی و توجه به حقوق سیاسی و اجتماعی مردم حکم میکند به خواسته آنان در این باره توجه شود. وی همچنین به لندن هشدار داد که نمیتواند مانع از برگزاری همه پرسی در این منطقه درباره جدایی از انگلیس باشد. در ادامه رویکردهای حزب ملی اسکاتلند، رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند در مجلس عوام گفت: دولتهای محلی باید بتوانند در امور مناطق خودشان، قانون وضع کنند. ایان بلکفورد، دولت مرکزی انگلیس را متهم کرد به طرح توزیع قدرت در کشور حمله میکند تا همه قدرت را در اختیار داشته باشد. وی خطاب به دولت مرکزی گفت: برای مردم اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی، هیچ حق و احترامی قائل نیستید و دولتهای این مناطق و تصمیمهای آنها را نادیده میگیرید. انگلیس پس از ۳۱ ژانویه و خروج از اتحادیه اروپا حدود یک سال در دوره گذار به سر میبرد و سپس جدایی محقق میشود. دولت انگلیس در حالی یک گام دیگر به درب خروج از اتحادیه اروپا نزدیک شده است که صاحب نظران معتقدند لندن پس از این مرحله با دریایی از مشکلات جدید روبرو خواهد شد.