وزرای آموزش و پرورش ایران و سوریه، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه های آموزشی، علمی و فرهنگی امضا کردند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از دمشق؛ وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران در سومین و آخرین روز از سفر به دمشق، یادداشت تفاهم همکاری در زمینههای آموزشی، علمی و فرهنگی با همتای سوری خود امضا کرد.
مصاحبه ۱ و ۳: محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش ایران
مصاحبه ۲: عماد العزب وزیر آموزش و پرورش سوریه
در این یادداشت تفاهم که در مراسمی با حضور وزیران آموزش و پرورش دو کشور امضا شد، دو طرف بر مبادله تجربیات به منظور ارتقای نظام آموزشی سوریه تاکید کردند.
استفاده از تجربه جمهوری اسلامی ایران در زمینه آموزش حرفهای وفنی و نیز تربیت معلم و اعزام دانشجو به دانشگاههای دو کشور ازجمله بندهای این یادداشت تفاهم است. شکل گیری فرهنگ مشترک و مقام در برابر تهاجم فرهنگی دشمنان غربی از جمله اهداف تهران و دمشق در این یادداشت تفاهم عنوان شد.
دیدار وزیر آموزش و پرورش ایران و رئیس مجلس سوریه
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش کشورمان، با حموده صباغ رئیس مجلس این کشور دیدار و گفتگو کرد. صباغ در این دیدار که با حضور جواد ترک آبادی سفیر ایران در سوریه و جمعی از نمایندگان مجلس سوریه برگزار شد، تصریح کرد: اگر حمایتهای همه جانبه ایران اسلامی نبود، سوریه نمیتوانست پیروز این جنگ باشد.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در جنگ متحد سوریه بود و بی شک در صلح نیز شریک اقتصادی ما خواهد بود.
دیدار و رایزنی وزیر آموزش و پرورش ایران و وزیر آموزش عالی سوریه
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش کشورمان و بسام ابراهیم وزیر آموزش عالی سوریه در این دیدار، راهکارهای گسترش همکاری دوجانبه به ویژه در زمینه پژوهش علمی و علوم پزشکی را بررسی کردند. بسام ابراهیم با اشاره به پیشرفتها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه نانو تکنولوژی و پژوهش های علوم پزشکی خواستار بهره گیری از تجربیات کشورمان در سوریه شد.وی همچنین از حمایتهای کشورمان از سوریه در جریان جنگ جهانی نیابتی تروریستها قدردانی کرد.
حاجی میرزایی نیز بر اهمیت همکاری های تهران و دمشق در همه زمینه ها که به امنیت و آرامش در منطقه کمک می کند، تاکید و خاطرنشان کرد همکاری های دوجانبه و منطقه ای سرانجام به خودکفایی خواهد انجامید.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه تصریح کرد ملتها و دولتهای در منطقه در سایه همکاریهای منطقه ای بیش از پیش به خروج نیروهای بیگانه و به ویژه نظامیان آمریکایی از منطقه اصرار می ورزند.