کارگروه میز کالایی بادام زمینی در آستانه اشرفیه تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان؛ معاون مدیرکل دفتر کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت کشور در این کارگروه گفت: بادام زمینی درصورت فراهم شدن زیرساختهای فرآوری و بسته بندی استاندارد میتواند به یک محصول صادراتی ویژه تبدیل شود. ناصرقدسی افزود: در حال حاضر مهمترین خشکباری که در سبد صادرات کشور قرار دارد، پسته و انجیر است. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان هم گفت: با توجه به اینکه بادام زمینی با نام گیلان و آستانه اشرفیه عجین شده، برای توسعه تجارت و بهره برداری از این محصول در وزارت صمت، میز کالایی بادام زمینی تشکیل شده است. فرهاد دلق پوش افزود: با توجه به مرکزیت کشت و فرآوری این محصول در آستانه اشرفیه، کارگروه آن در این شهرستان تشکیل میشود. وی گفت: افزایش سطح زیرکشت، افزایش بازده زمینهای کشاورزی و فرآوری صنعتی بادام از مهمترین اهداف این کارگروه است. فرماندار آستانه اشرفیه هم گفت: کشت بادام زمینی در این منطقه سابقه ۷۰ ساله دارد و در حال حاضر ۲ هزارو پانصد هکتار از زمینهای آستانه اشرفیه به کشت بادام زمینی اختصاص دارد. یونس محمودی افزود: سالانه بیش از ۱۱ هزار تن بادام زمینی در آستانه اشرفیه تولید و به بازارهای مصرف عرضه میشود. محمدحسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه هم با تاکید بر لزوم توجه ویژه به این محصول گفت: آستانه اشرفیه با وجود دهها کارگاه فرآوری بادام زمینی علاوه براینکه نخستین مرکز کشت این محصول در کشور است، به مهمترین مرکز فرآوری بادام زمینی در کشور هم تبدیل شده است.