رئیس سازمان ملی استاندارد: با امضای تفاهمنامه این سازمان و دانشگاه پیام نور، تعداد و ظرفیت آزمایشگاههای همکار ما افزایش پیدا میکند.
وی گفت: استفاده از کارشناسان استاندارد براساس آیین نامه مصوب دولت یعنی کارشناسانی که خارج از حیطه استاندارد کار میکنند نیز دیده شده است که بر این اساس استادتمامها و دانشیارهای دانشگاهها بدون طی روند اداری میتوانند به عنوان کارشناسان استاندارد تایید شوند که این موضوع استفاده از ظرفیت انسانی در استاندارد است.
پیروزبخت تاکید کرد: درحال حاضر استانداردهای پژوهش محور زیاد داریم که استانداردهایی برای آنها تدوین میشود که مرجع بین المللی ندارد، براین اساس پژوهشگاه استاندارد وظیفه دارد استانداردهای پژوهش محور را تدوین کند که در این زمینه نیز میتوانیم از ظرفیت دانشگاه استفاده کنیم.
وی به امضای تفاهم نامه با دانشگاه صنعتی شریف که پیشتر انجام شده اشاره کرد و گفت: طرحهای مشترکی با این دانشگاه داریم و از آزمایشگاه آنها نیز استفاده میکنیم که یک طرح ملی بسیار ارزنده نیز تعریف شده که در آینده آن را اعلام خواهیم کرد.
رئیس سازمان ملی استاندارد همچنین به همکاری این سازمان با دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و افزود: در زمینه استاندارد اندازه شناسی با این دانشگاه همکاری مشترک داریم و با دانشگاه الزهرا نیز تبادل هیئت علمی براساس تفاهم نامه امضا شده داریم.
پیروزبخت گفت: به غیر از فعالیتهای ملی که ۳۵ کمیته ملی آن را انجام میدهند و سالانه دو هزار استاندارد تعریف میکنیم در فعالیتهای بین المللی از ظرفیتهای دانشگاهها استفاده میکنیم.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر از بین ۱۶۳ کشور استاندارد کشور ما رتبه ۲۱ را دارد، افزود: به طور مثال یک عضو هیئت مدیره فنی در سازمان ایزو داریم که عضو پژوهشگاه استاندارد است.
پیروزبخت به دستور رئیس جمهور برای تعیین استاندارد محصولات شرکتهای دانش بنیان برای صادرات اشاره کرد و گفت: درحال حاضر ۴۲ محصول از شرکتهای دانش بنیان گواهی انطباق دریافت کرده اند.
رئیس دانشگاه پیام نور نیز در این مراسم گفت: همکاری با دانشگاه، فضای تحقیق برای محققانی که در زمینه استانداردسازی و استانداردنویسی، سازمان ملی استاندارد به ما معرفی میکند مهیا میشود و از طرفی این همکاری موجب میشود آزمایشگاههای دانشگاه پیام نور به آزمایشگاه مرجع تبدیل شود.
محمدرضا زمانی افزود: در حال حاضر ۳ هزار و ۴۰۰ آزمایشگاه در این دانشگاه داریم که امیدواریم تبدیل به ۳۷۰ مرکز مجهز آزمایشگاههای تخصصی مناطق تبدیل شود که بسیاری از این آزمایشگاهها در نقاط مرکزی قرار دارند که میتوانند در بحث واردات و صادرات کالا به استاندارد کمک کنند که درحال حاضر نیز در دو دفتر اردبیل و قزوین استانداردسازی فعال است.
تفاهم نامه همکاری سازمان استاندارد و پیام نور
تفاهم نامهای بین سازمان ملی استاندارد و دانشگاه پیام نور برای گسترش همکاری علمی، آموزشی و پژوهشی، استفاده از قابلیتهای فنی و تخصصی و بهره گیری از تجارب و ظرفیتها و همچنين برقراری تعامل، همکاری و هم افزایی، امضا شد.
بر اساس این تفاهم نامه، تجمیع توانایی نیروی انسانی و ظرفیتهای فنی و آزمایشگاهی برای دست یابی به اهداف و ماموریتهای سازمانی، مورد بهره برداری قرار میگیرد.
در این تفاهم نامه به ارسال فهرست اولویتهای مورد نظر سازمان برای تدوین استانداردهای ملی و بین المللی به دانشگاه، پذیرش کارآموزان اعزامی از طرف دانشگاه با توجه به ظرفیتهای سازمان، بررسی و تایید صلاحیت آزمایشگاههای دانشگاه در سراسر کشور بعنوان همکاری برابر مقررات سازمان، اشاره شده است.
پیش از این نیز تفاهم نامه همکاری بین سازمان ملی استاندارد و دانشگاههای صنعتی شریف، امیر کبیر و دانشگاه آزاد امضا شده بود.