معاون بنیاد مسکن: سیل در سیستان و بلوچستان خسارت عمدهای به راهها و پلها زده که برای انتقال مصالح و تردد، لازم است هرچه زودتر بازسازی شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما آقای عزیزالله مهدیان در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: خوشبختانه یکشنبه، دولت اعتبارات مورد نیاز مناطق سیلزده را تصویب کرد و ۱۰۰ میلیارد تومان هم تنخواه واریز شد و ما هم پرداخت کمکهای معیشتی را شروع کردیم و به دستگاههای اجرایی مناطق سیلزده هم تنخواه برای اجرای کارهایشان تخصیص داده شد.
وی گفت: در بحث بازسازی ۸۰ گروه کارشناسی را در سطح استان بسیج کرده ایم که تا اواخر هفته آینده کار کارشناسی را به اتمام میرسانند. اما از ۴ شنبه کار بازسازی را در روستاهای چابهار شروع میکنیم.
آقای مهدیان افزود: در مناطق روستایی ۴۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه و ۱۰ میلیون بلاعوض و ۲۰ میلیون هم وام معیشتی در نظر گرفته شده است و در روستاها هم ۱۰ میلیون تومان برای اسکان موقت داده میشود.
وی درباره مسکن خانودههای فرعی در مناطق سیلزده خوزستان هم گفت: این خانوادهها میتوانند از تسهیلات استفاده کنند، اما ستاد معین دیگر کمکی نمیکند.
مدیرکل مدیریت بحران سیستان و بلوچستان هم گفت: ۷۸ تیم عملیاتی در مناطق مختلف حاضر هستند و امدادرسانی هوایی و زمینی با سرعت بیشتر در حال انجام است.
آقای عباسعلی ارجمندی افزود: برق همه مناطق سیلزده پایدار است و ۴ روستا تلفن و مخابراتشان مشکل دارد و ۲۴ راه روستایی دچار مشکل اند و ۶۰ روستا هم فعلا آب شان قطع است البته ۴۷ روستا شبکه و تاسیسات آب رسانیشان آسیب ندیده، اما به دلیل مسائل بهداشتی فعلا فعالیت آنها متوقف است.
وی با بیان اینکه با فروکش کردن سیل وضع منطقه پایدار شده است، ارسال کمکهای بیشتر غذایی و پوشاکی و بهداشتی و نیز تجهیزات و ماشین آلات به منطقه را خواستار شد.
معاون عمرانی استانداری خوزستان هم درباره برخی تاخیرها در امر بازسازی و احداث واحدها گفت: خود مردم هم باید کارهایشان را سریعتر انجام دهند و زودتر به بانک مراجعه کنند.
آقای فاضل عبیات با اشاره به پیشرفت ۶۵ درصدی احداثیها، درباره فاضلاب اهواز گفت: کمیته لایروبی در حوزه کرخه، دز و اهواز فعال شده و کار لایروبی با پیشرفت خوب در حال انجام است و با طرح جامع اهواز شبکه فاضلاب در ۲ سال ترمیم و کامل میشود.
آقای عبیات درباره خسارتهای کشاورزی هم گفت: ۳۴۰۰ پرونده، کارهای نهایی اش انجام شده است و همچنین ۹۵ درصد پروندههای کشاورزی که در سامانه سجام ثبت شده است و پرداختشان تا پایان این هفته انجام میشود.
آقای حق شناس استاندار گلستان هم با ارزیابی خوب از پیشرفت کار ساخت و ساز پس از سیل ابتدای سال گفت: ۹۹ درصد واحدهای بازسازی به بانکها معرفی شده اند و بیش از ۹۵ درصد هم انعقاد قراردادشان انجام شده است و در چند روز اخیر تاخیری به دلیل سرما و تعطیلی واحدهای آجر پزی به وجود آمد که امیدواریم در چند روز آینده این مشکل هم برطرف و مصالح مورد نیاز تامین شود.
آقای امیری معاون استانداری لرستان هم با اشاره به خسارتهای سیل فروردین امسال گفت: هیچ مشکلی درباره احداث زیرساختها نداریم و هم اکنون آب و گاز و برق مهیاست و فقط باید برای دریافت انشعاب اقدام شود و مشکلی در این باره نیز وجود ندارد.