مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران بر اساس دادههای مکانی، نقش دادههای شفاف را برای پیش بینی آینده بااهمیت توصیف کرد و بر اهمیت تحلیل داده تاکید کرد.
او شهر هوشمند را شهری استوار بر مبنای داده توصیف کرد و با اشاره به برنامهها و پروژههای تهران هوشمند گفت: اولویت بندی در جهت رفع مسائل شهری مهمترین شیوه کار ما در آغاز این پروژهها بوده است.
مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران در ادامه با اشاره به اهمیت آینده پژوهی در شهر هوشمند گفت: آینده نگاری شهری حامل پیچیدگیها و قطعی نبودن عوامل موثر در توسعه آتی شهرها و گستردگی دامنه متغیرهای تاثیر گذار از سطح ملی تا جهانی است. با توجه به پیچیدگی مدیریت شهری باید از عدم قطعیتهای آینده تا حد ممکن کاست و در این راه استفاده از دادهها به بهترین شیوه برای حال و آینده اهمیت بسزایی دارد.
فرجود سپس با برشمردن ویژگیهای مهم داده برای آینده پژوهی گفت: ما حجم بالایی از دادههای شهری داریم که برای مثال ترکیب موقعیت مکانی_زمانی خوبی ندارد و بنابراین قابل استفاده نیست. هرچه داده ها، شفافتر و دقیقتر باشد برای تحلیل و پیش بینی آینده مفیدتر خواهد بود.
او در ادامه با اشاره به زیرساخت اطلاعات مکانی شهرداری تهران و ۲۵۰ لایه اطلاعاتی آن، خدمات متکی بر این زیرساخت را معرفی کرد و گفت: سامانه مدیریت نامگذاری اماکن، ثبت مکانی - زمانی معضلات شهری مثل پیامهای ۱۳۷ و ثبت مکانی- زمانی حوادث و بحرانهای شهری برای پیش بینی رخداهای آینده از جمله اقدامات جدیدی است که در این حوزه شروع کردیم. در زمینه آینده پژوهی، مدلسازی و استفاده از دادههای مکانی در حمل و نقل و ترافیک، شهرسازی و معماری، ایمنی و مدیریت بحران کاربردی است.