وزیر خارجه: نیروهای مسلح میدانند که هیچ کس به اندازه من از توان موشکی جمهوری اسلامی در خارج دفاع نکرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، آقای ظریف در جلسه علنی امروز مجلس در پاسخ به سوال اقای مجتبی ذوالنور در باره اظهارات وی در خصوص پولشویی و توان موشکی جمهوری اسلامی تصریح کرد: بنده ابتدا شهادت سردار سلیمانی را خدمت همه نمایندگان تسلیت میگویم. در دور قبلی که بنده برای پاسخگویی به سوال آقای ابطحی در مجلس حاضر شدم به هیات رئیسه اعلام کرده بودم که جلسه اضطراری شورای عالی امنیت با حضور شهید سلیمانی به منظور بررسی آخرین تحولات عراق در ساعات ۳ بعد از ظهر قرار است برگزار شود. هیات رئیسه نیز به بنده اعلام کردند که شما ساعت ۲ در مجلس حاضر شوید و ۴۵ دقیقه به سوال پاسخ دهید و سپس بروید.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بنده نیز ساعت ۲ در مجلس حضور یافتم، اما جلسه با تاخیر شروع شد و بنده بعد از دو نوبت سخنرانی با کسب اجازه از محضر نمایندگان جلسه را در ساعت ۳ و ۱۰ دقیقه ترک کردم و با نیم ساعت تاخیر به جلسه شورای عالی امنیت ملی رسیدم. اگر سوءتفاهمی برای نمایندگان پیش آمده است عذرخواهی میکنم. بنده قصد بی احترامی به نمایندگان را نداشتم.
وزیر امور خارجه در ادامه تصریح کرد:، اما آن چه موضوع سوال است در خصوص اظهارات بنده در خارج از کشور است، بنده در همه عرصههای بین المللی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران محکمترین دفاع را از همه سیاستهای جمهوری اسلامی چه آنهایی که بنده در شکل گیری آنها نقش داشتم و چه آنهایی که در شکل گیری آنها نقشی نداشتم کردهام. شاید دیدگاههای ما با هم متفاوت باشد، اما همه در عمل یک سیاست را اجرا میکنیم و بنده نه تنها به تعهد خودم یعنی اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی متعهد هستم بلکه از آن نیز دفاع میکنم.
اقای ظریف در ادامه تاکید کرد: همه دفاع بنده از شعارهای جمهوری اسلامی را در هند، آستانه و دوحه شنیدهاند بنده مسئولیت دفاع از سیاستهای جمهوری اسلامی را برعهده دارم و هیچ گاه کار خود را سخت نمیکنم. صحبتهای بنده در خصوص بحث موشکی و پولشویی بزرگنمایی شده و آن چه بنده گفتم درست منتشر نشد.
وی در ادامه تاکید کرد: صحبتهای بنده در خصوص توان موشکی جمهوری اسلامی ایران دقیقا پیرو فرمایش حضرت امام در سال اول انقلاب بود، ایشان فرمودند این فرهنگ ایثار و شهادت است که ما را در برابر دشمن پیروز میکند نه سلاحها. بنده در یک سخنرانی نیم ساعته در دانشگاه تهران از توانمندیهای دفاعی کشور تقدیر و به فرمایش امام اشاره کردم که آن چه امروز ما را در برابر دشمن مقتدر میکند سلاح ما نیست بلکه فرهنگ ایثار و شهادت مردم ما است. بنده این را از حضرت امام و رهبری یاد گرفتم.
اقای ظریف در ادامه تاکید کرد: نیروهای مسلح میدانند که هیچ کس به اندازه من از توان موشکی جمهوری اسلامی در خارج دفاع نکرده است. سخنرانی بنده را یک خبرگزاری دستکاری کرد، اما آن چه که بنده گفتم، پیرو فرمایش حضرت امام بود. سخنان بنده نیز در خصوص پولشویی واضح است. بنده گفتم دامن نظام از پولشویی مبرا است. از آن جا که ما قوانین پولشویی و CFT را تصویب نمیکنیم همه دولت را محکوم میکنند، اما قوه قضاییه و وزیر اقتصاد بارها اعلام کردند که منافعی در این وسط وجود دارد، اما دامن نظام جمهوری اسلامی از پولشویی مبرا است.
وی در ادامه با تاکید بر این که دشمن امروز ملت ایران را نشانه گرفته و تحت فشار قرار داده است بیان کرد: فاجعه ترور سپهبد سلیمانی و کشته شدن تعدادی از هموطنانمان در کرمان و سقوط هواپیمای اوکراینی همگی ما را به یکدیگر نزدیک میکند. در سفر به هند به بنده اعلام کردند که در ۴۳۰ شهر هند برای سردار سلیمانی مراسم برگزار شده است از هند تا لبنان، الجزایر و ایران همگی با خون سردار سلیمانی یکدست شدند. ما همه یک ملت هستیم و با عقاید مختلف زیر یک پرچم فعالیت میکنیم و با وحدت میتوانیم مقتدرانه در برابر استکبار جهانی بایستیم.
اقای ظریف در ادامه با تاکید بر این که دشمن در مقابل مردم ایران احساس ضعف میکند بیان کرد: آمریکاییها در تحلیلهای خود برنامه نابودی فردو را کشیدند، اما پشت آن نوشتند اگر ما فردو را خراب کنیم این مردم متحدتر و منسجمتر در برابر ما میایستند و آن گاه خطر جدی تری ما را تهدید میکند. حضرت آقا به همین دلیل تاکید داشتند که شهید سلیمانی از سردار سلیمانی برای دشمنان ترسناکتر است. اگر ما قدرت ملت را قبول نداشتیم در شهادت حاج قاسم دیدیم که مردم همه یک دست شده و در برابر استکبار ایستادند.
وی در ادامه با اشاره به بودجه دو تریلیونی نظامی سالیانه آمریکاییها بیان کرد: آن چه که قطعا ما را در برابر تجهیزات نظامی آمریکا قدرتمندتر میکند سلاح ما نیست بلکه قدرت اتحاد مردم است ما باید خود این را باور کنیم. توان دفاعی جمهوری اسلامی برای دنیا مشخص است، اما توان فرهنگ ایثار و شهادت ما بسیار بالاتر است.
اقای ظریف یاداور شد: بنده در جلسهای خصوصی با آقای کری حضور داشتم ایشان گفتند چرا فردو را ساختید اگر ما بخواهیم آن را خراب میکنیم بنده در پاسخ به ایشان بیان کردم به فرض این که شما فردو را خراب کنید آن گاه چه پاسخی برای ملت دارید. آقای کری همانجا اعلام کردند برای همین است که ما نمیخواهیم با شما وارد جنگ شویم. آمریکا با بودجه دو تریلیون دلاری فکر میکند میتواند دنیا را نابود کند، اما ما با این منطق با آمریکا رو به رو نمیشویم. قدرت ما برگرفته از توان مردمی و فرهنگ ایثار و شهادت کشور است.
وزیر امور خارجه در پایان بیان کرد: در خصوص پولشویی نیز بنده تاکید کردم که دامن نظام از پولشویی مبرا است، اما قطعا آمریکا با تحریمهایش باعث شده تا گروهی زالوصفت از خون مردم تغذیه کنند و این جنایت آمریکا علیه ملت است.
آقای ظریف که برای پاسخ به سوال سه تن از نمایندگان در مجلس حضور یافته است ابتدا به سوال مجتبی ذوالنوری نماینده قم در خصوص علت بیانات بی اساس و هزینه ساز و در تضاد با منافع و امنیت ملی پاسخ داد که با پاسخهای وی نماینده سوال کننده قانع شد.
هم اکنون ظریف در حال پاسخ به سوال آقای ساداتی نژاد نماینده کاشان است.
ظریف در پاسخ به نماینده کاشان
مداخله سفیر انگلیس را با شدیدترین لحن محکوم کردیم
وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما در برجام بردیم و اروپاییها نبردند، تصریح کرد: وزارت خارجه در موضوع مداخله سفیر انگلیس در تظاهرات، آن را به شدیدترین لحن محکوم کرد.
اقای ظریف در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال اقای ساداتینژاد نماینده کاشان درباره اقدامات وزارت خارجه نسبت به موضعگیری خصمانه آمریکا و اروپا در حمایت از آشوبگران حوادث دیماه سال ۱۳۹۶، گفت: در ابتدا قبل از پاسخ به این سوال لازم است توضیح دهم که با صحبتهای آقای ذوالنور رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در سوال پیرامون برجام موافق نیستم ما در برجام بردیم و اروپاییها نبردند. اروپا و آمریکا مجبور شدند سیاستهای خود را کنار گذارند و به همین دلیل است که آمریکا خودش را میکشد تا اروپا از برجام خارج شود. در آخرین کار هم اروپاییها را تهدید کرد که تعرفه واردات خودروهایشان را ۲۵ درصد افزایش میدهد مگر آنکه از برجام خارج شوند.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال مربوط به اقدامات وزارت خارجه درباره مواضع آمریکا و اروپاییها در حوادث دیماه سال ۱۳۹۶، اظهار کرد: وزارت خارجه اقدامات متعددی در برابر دخالتهای آمریکاییها در سال ۱۳۹۶ انجام داد مهمترین آن خنثی کردن طراحی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل است. آمریکاییها به عنوان عضو دائم شورای امنیت تصمیم گرفته بودند که با سوءاستفاده از مکانیزم شورا موضوع اغتشاشات و ناآرامیهای سال ۱۳۹۶ را به شورای امنیت ببرند. سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران چنان موفق بود که آن جلسه تبدیل شد به جلسهای برای محاکمه ایالات متحده.
وی ادامه داد: این کارها راحت نیست به طراحی، برنامهریزی و گفتگو در عرصه بینالمللی نیاز دارد. اینها سند افتخار جمهوری اسلامی ایران است. در دیپلماسی و سیاست خارجی کار دیپلماتها مهم است، اما مردم هستند که حرف اول را میزنند برای آنکه در دنیا قوی باشیم نیاز به مردم داریم و برای آنکه دیپلماسی قوی داشته باشیم به مردم نیازمندیم. این مردم بودند که سیاست آمریکا را در شورای امنیت خنثی کردند ما کارگزار و خادم مردم هستیم.
اقای ظریف با یادآوری شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه گفت: ما از سیاست جمهوری اسلامی ایران در مجامع بینالمللی دفاع کرده و به سفرا مداخلات آمریکا را توضیح دادیم به رسانههای جمعی هم دربارهی مداخلات آمریکا توضیحاتی ارائه کردیم البته که همه ما حق مردم برای اعتراض و تظاهرات مسالمتآمیز را به رسمیت شناخته، اما مداخله خارجیها را نمیپذیریم کما آنکه مداخله سفیر انگلیس در تظاهرات اخیر را با شدیدترین لحن محکوم کردیم. ما سیاستهایمان را در چارچوب سیاستهای نظام دنبال میکنیم.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه آمریکا به دنبال براندازی بوده و هست، افزود: هیچ لحظهای در طول ۴۰ سال گذشته وجود نداشته که آمریکا فکر براندازی را از ذهنش خارج کند. تفاوت مقامات آمریکایی در این موضوع را میتوان به نقل از یکی از افرادی که از مقامات عالی آمریکا بود فهمید او به من گفت که من و بوش در موضوع براندازی نظام شما تفاوتی با هم نداریم فرق ما در این است که من میدانم نمیتوانم این کار را انجام دهم، اما بوش خیال میکند که میتواند.
وی ادامه داد: این واقعیت رژیم آمریکاست و ما هم میدانیم و با آن برخورد میکنیم. البته برخی رژیمهای کوچک در منطقه ما از رژیم صهیونیستی تا برخی رژیمهای کوچک دیگر ادعا میکنند صرفنظر از اینکه چه کسی در ایران حاکم باشد ایران بزرگتر از حدش است. انشاءالله این ایران بزرگ که ۷۰۰۰ سال بزرگ بوده ۷۰۰۰ سال دیگر بزرگ خواهد بود و شما همین ذره مانده و یا کمتر میشوید.
وزیر امور خارجه ادامه داد: ما آمریکا را در شورای امنیت که ملک خود میداند منزوی کرده و شورا را علیه آمریکا بسیج کردیم، اما این آمریکا است که درس نمیگیرد. ۷۰ سال بعد از اتمام جنگ جهانی دوم میگذرد، اما آمریکا هنوز از آن نتیجه و درس عبرت نگرفته است مگر در ویتنام و دور اول در عراق خطا نکرد پس چرا دوباره این خطا را در سوریه، افغانستان و عراق تکرار کرد. اگر آنها کمفهم هستند گناه ما نیست گناه کمفهمی طرف مقابل است ما همه اقدامات و تلاشهای حقوقی و بینالمللی را انجام دادیم.
اقای ظریف در توضیح این اقدامات اظهار کرد: در بعد حقوقی از بند الف اصول کلی بیانیه الجزایر درباره عدم مداخله در امور ایران و پیشنهاد شورای امنیت استفاده کردیم کار دیگرمان جلوگیری از اقدام آمریکا در شورای امنیت بود که موفقیت بزرگ برای ما و شکستی برای آمریکا را رقم زد. در بخش دیپلماسی عمومی هم سیاستها و مداخلات آمریکا را افشا کردیم اخیرا درباره انگلیس هم با همین روش برخورد قاطع شد امیدوارم بتوانیم مانع اقدامات آنها شویم. ما کارهایمان را انجام دادیم، اما اینکه طرف دیگر درس نمیگیرد ناشی از کندذهنی طرف مقابل است گناه ما نیست طرف مقابل کندذهن است ما معلم بدی نیستیم.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخ وزیر امور خارجه به سوال نماینده کاشان قانع شدند.
آقای ظریف که برای پاسخ به سوال سه تن از نمایندگان در صحن علنی حضور یافته بود به سوال آقای ساداتی نژاد نماینده کاشان در خصوص چگونگی اقدامات انجام شده و واکنشهای دیپلماسی در مقابل دخالتهای امریکا پاسخ داد.
در ادامه پس از آن که نماینده سوال کننده اعلام کرد قانع نشده است مجلس پاسخهای وزیر خارجه را به رأی گذاشت و در نهایت نمایندگان در رأی گیری اعلام کردند از پاسخهای آقای ظریف قانع شده اند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخ وزیر امور خارجه به سوال نماینده خمینی شهر قانع شدند.
در ادامه جلسه علنی مجلس آقای ظریف که برای پاسخ به سوال سه تن از نمایندگان در صحن علنی حضور یافته بود به سوال آقای محمدجواد ابطحی نماینده خمینی شهر پاسخ داد.
سوال اقای ابطحی در خصوص اظهارات اخیر آقای ظریف درباره پولشویی به میزان ۳۰ میلیارد تومان در ایران و نیز انفعال در برابر وقت کشی کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس بود که در جلسات گذشته مجلس مطرح شده و آقای ظریف با توجه به ضرورت حضورش در جلسه دیگری مجلس را ترک گفته بود.
بعد از سخنان آقای ظریف نماینده سوال کننده اعلام کرد قانع نشده است از این رو مجلس پاسخ وزیر خارجه را به رای گذاشت که در نهایت پاسخهای آقای ظریف قانع کننده دانسته شد.
این سوال پیش از این و در تاریخ ۹۸/۸/۲۹ با حضور وزیر خارجه مطرح شده بود و با توجه به ضرورت حضور آقای ظریف در جلسه شورای عالی امنیت ملی هشت دقیقه از صحبتهای آقای ابطحی باقی مانده بود که در این جلسه این فرصت به آقای ابطحی و همچنین آقای ظریف برای پاسخ دادن داده شد.