به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ رای الیوم نوشت در حالی که ایران با اتکا به قدرت دفاعی داخلی خود در برابر قدرتمندترین کشور جهان میایستد و آن را به چالش میکشد، اما عربستان میلیاردها دلار برای تقویت توان نظامی خود هزینه میکند، اما حتی قادر نیست از خود در برابر حملات ارتش و کمیتههای مردمی یمن دفاع کند.
روزنامه رای الیوم که در لندن به روز میشود در یادداشتی به قلم محمد النوبانی با عنوان ایران و عربستان ... اولی کشوری قدرتمند و دومی کشور وابسته نوشت: آیت الله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران که برای اولین بار از سال ۲۰۱۲ ایراد کرد، تصریح کرد: تنها راه ایران این است که قدرتمندتر باشد.
دقت در معنای این جمله نشان میدهد که رهبر ایران میخواهد به حکومت این کشور بگوید که ماموریت اصلی ما با وجود شرایط تحریمهای جنایتکارانه (آمریکا علیه ایران) این است که بر توسعه تواناییهای اقتصادی و دفاعی کشور متمرکز شود.
در حالی که رهبر ایران این توصیه راهبردی را به حکومت خود میکند، واشنگتن میگوید ۵۰۰ میلیون دلار از کل یک میلیارد دلاری را دریافت کرده است که عربستان باید به دولت آمریکا در ازای استقرار نیروهای آمریکایی در این کشور برای حمایت از آن در برابر تهدیدات ادعایی ایران، بپردازد.
نکته جالب این است که ایران بیشتر تسلیحات نظامی موجود در زراد خانه هایش را خودش تولید میکند.
ایران به جزء در موارد محدود سلاح از خارج وارد نمیکند، اما با این حال در برابر دشمنان خود بازدارندگی ایجاد میکند و قدرتمندترین کشور جهان را به چالش میکشد.
آخرین دلیل آن حملات موشکی ایران به پایگاه عین الاسد در استان الانبار عراق در پاسخ به اقدام آمریکا در ترور (سپهبد) شهید قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در فضای خشونت و چالش است.
در حالی که عربستان بیشترین هزینه را برای خرید سلاح در جهان میکند و از لحاظ تئوری فرض بر این است که این کشور به خاطر داشتن سلاحهای زیاد نه تنها از خود بلکه از همه کشورهای (عربی) حاشیه خلیج فارس دفاع میکند، اما ریاض نتوانست از خود در برابر ارتش و کمیتههای مردمی یمن که کل هزینههای تسلیحاتی آنان از چند میلیون دلار فراتر نمیرود، حفاظت کند؛ بنابراین عربستان (برای محافظت از خود) از آمریکایی ها، فرانسویها و همه بیگانگان جهان کمک میطلبد و در ازای حمایت از عربستان به آنها صدها میلیارد دلار میپردازد، چون اولا عربستان در میان مردم خود منفور است دوم اینکه فکر میکند با بزرگنمایی خطر و تهدید ایران میتواند بر ناتوانی خود در ایجاد کشوری آزاد و نوین سرپوش بگذارد و کوتاهی خود را در برابر مسئله فلسطین که ایران از آن پشتببانی میکند، مدیریت کند.