ستاری در مراسم امضا تفاهم نامه زیست بوم علمی و فناوری
توسعه هوش مصنوعی موثر در حوزه صرفه جویی
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور: توسعه هوش مصنوعی در حوزه صرفه جویی در کشور، قابل توجه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: توسعه هوش مصنوعی در حوزه صرفه جویی در کشور، قابل توجه است که این بخش میتواند در بازار صنعت آب و برق نیز رشد یابد.
سورنا ستاری در مراسم امضا تفاهم نامه زیست بوم علمی و فناوری با اشاره به اینکه هم اکنون بهترین دانش آموختگان کشور در حوزه کامپیوتر در حال تحصیل هستند افزود: این افراد که در رشته کامپیوتر یا همان هوش مصنوعی تحصیل میکنند بیشتر در زمینه صنعت آب و برق فعال میشوند و میتوانند در بستر بازار این صنعت توسعه پیدا کنند.
وی با بیان اینکه ایدههای موثری در کاهش مصرف برق برای تابستان سال ۹۹ داریم گفت: اگر بهره گیری از نوآوری و موضوعات دانش بنیان، سرعت بیشتری بگیرد ما میتوانیم در کاهش مصرف برق سال ۹۹ به عدد قابل توجهی برسیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما در حوزه علوم شناختی نیز ایدههای خوبی داریم ادامه داد: در این بخش ما به دنبال تغییر رفتار مردم در خصوص مصرف هستیم که در این زمینه از نرم افزارها و سخت افزارهای نوآورانه استفاده خواهیم کرد که قابل نصب در منازل مصرف کنندگان است.
ستاری با بیان اینکه نوآوری از جوانانی بدست میآید که دارای انگیزه و اعتماد به نفس هستند گفت: ما برای رشد در فناوری به اکوسیستم نیاز داریم که از مراکز دانشگاهی شروع میشود و نقش مراکز نوآوری (استارت آپ ها) در اکوسیستم تامین نیروی انسانی است.
وی با اشاره به اینکه در اکثر بخشهای کشور جایی برای انجام مراحل تست نوآوری ها، نظارت بر آنها و کمک به ورودشان به بازار نداریم افزود: پژوهشگاه نیرو به دلیل درگیر نشدن با مسائل دولتی بصورت هوشمندانه وارد این بخش شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور محصول نوآوری را حاصل سرمایه گذاری در بخش خصوصی در پژوهش دانست و گفت: وزارت نیرو بازار بزرگی در حوزه آب و برق دارد که سیستم نوآوری درحال پیاده شدن در آن است و ما نیز آن را با صندوقهای فعال در این بخش و پارکهای علم و فناوری تقویت میکنیم.
تفاهمنامه همکاری مشترک وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری بهمنظور حمایت از "توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری در حوزه آب و برق کشور" به امضا رسید.
این تفاهمنامه در راستای ایجاد ساز و کار همکاری، مشارکت، همافزایی و هماهنگی اثربخش بازیگران محوری زیستبوم فناوری و نوآوری به امضا رسیده است و "شناسایی و رفع نیازهای فناورانه زیرمجموعههای وزارت نیرو"، "همکاری در توسعه بازار محصولات، خدمات و راهکارهای فناورانه و نوآورانه در صنایع آب و برق" و "توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان و فناور و استارتاپهای مرتبط با حوزه آب و برق" از موضوعات اصلی این تفاهمنامه است.
همچنین "همکاری در ایجاد و توسعه ابزارها و نهادهای تخصصی تسهیلگر تبادل فناوری" و "همکاری در اجرای طرحهای بزرگ مقیاس ملی صنعت آب و برق" نیز از دیگر موضوعات اصلی تفاهمنامه همکاری مشترک وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری است.
کاهش مصرف سوخت و برق در تابستان، هدف ایدههای نوآورانه
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: کاهش مصرف سوخت و برق بخصوص در فصل تابستان، از اهداف اصلی مراکز فناوری و ایدههای نوآورانه است که با توسعه آنها، به این هدف خواهیم رسید.
آقای سورنا ستاری در حاشیه مراسم امضا تفاهم نامه زیست بوم علمی و فناوری در جمع خبرنگاران با اشاره به رویه مناسب موجود در توسعه مراکز فناوری و ایدههای نوآورانه افزود: ایدههای جدید احتیاج به حمایت دارد و البته صنعت آب و برق تاکنون در زمینه تجاری و داخلی سازی پیشرو بوده است.
وی گفت: با حضور صاحبان ایدههای نوآورانه در حوزه کاهش مصرف که با استفاده از خلاقیتهایی برای فرهنگ سازی و فناوری امکان پذیر است با همکاریهای فعلی، نتیجه خوبی خواهد داشت.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه ظرفیتهای حوزه نیروی انسانی در بخش مراکز فناوری بسیار گسترده است ادامه داد: شرکتهای خصوصی فوق العاده در این زمینه فعال هستند که علاوه بر آن نیز بخش خصوصی نیز سرمایه گذاری مناسبی انجام داده است.
ستاری با بیان اینکه وزارت نیرو بازار بزرگی است که میتواند در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار گیرد گفت: ظرفیتهای قابل توجهی در زمینه دانش بنیانها وجود دارد که با کمک وزارت نیرو میتوان اکوسیستم مناسبی را نیز برای استفاده از این ظرفیتها و فارغ التحصیلان شرکتهای دانش بنیان فراهم کرد.
امکان همکاری ۸۰ شرکت دانش بنیان با وزارت نیرو فراهم شده است
مدیرعامل شرکت ساخت و تولید کالای آب و برق (ساتکاب) از فراهم شدن امکان همکاری ۸۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزههای آب و برق با وزارت نیرو خبر داد.
آقای محمد، ولی علاالدینی در مراسم امضا تفاهم نامه زیست بوم علمی و فناوری با اشاره به دست آوردهای مناسب نوآورانه صنعت آب و برق دربخش نرم افزارو سخت افزار، گفت: درحال حاضر ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه برق و ۱۶۰ شرکت دانش بنیان در حوزه آب فعال هستند که دست آوردهای ۹۰ شرکت در حوزه برق و ۵۰ شرکت در حوزه آب، مناسب است.
وی افزود: در حال حاضر ۶ شرکت شتاب دهنده در حوزه آب فعالیت میکنند و به زودی نخستین شتاب دهنده برق نیز راه اندازی میشود.
مدیرعامل شرکت ساتکاب با اشاره به ابلاغ مصوبه حمایت از تولید باراول از سوی وزیر نیرو ادامه داد: در این خصوص کارگروهی درحال شکل گیری است تا بتوانیم از این ظرفیت مطلوب ملی که درحال شکل گیری است استفاده کنیم.
علاالدینی گفت: با کمک به شرکتهای دانش بنیان علاوه بر تامین کالای نوآورانه در صنعت آب و برق، برای نخبگان نیز نشاط ایجاد خواهیم کرد تا بجای رویکرد استفاده از کالای خارجی، از توان داخلی استفاده کنیم.