مدیرعامل سابق باشگاه استقلال گفت: در شرایط کنونی کارشناسان حقوق بینالمللی میتوانند AFC را به دخالت سیاست در ورزش و به پرداخت جریمه محکوم کنند.
وی گفت: بیشتر از سه سال پیش عربستانیها به بهانه اینکه به سفارتشان در ایران تعرض شده است اعلام کردند برای بازی با ایران فقط در کشور ثالث حاضر میشوند، این مسئله یک طرفه مطرح شد و اماراتیها نیز پیروشان بودند در صورتی که در حقوق بینالملل جاری اعلام شده است که هر موضوعی در جایگاه خودش باید بررسی شود.
عربستان، ضد منشور المپیک جهانی رفتار کرد
کارشناس فوتبال افزود: این کار عربستانیها ضد منشور المپیک جهانی و ضد اساسنامه فیفا بود، چون نباید سیاست را در ورزش دخیل میکردند، اما به علت کوتاهی و ناآشنایی مدیران وقت با دیپلماسی ورزشی با تعلل اعتراض شد و AFC رای مثبت را به آنها داد.
واعظ آشتیانی گفت: همان زمان بارها اعلام کردم که این موضوع را به دادگاه CAS اعلام کنید زیرا هر موضوعی به لحاظ حقوقی در جایگاه خودش قابل بررسی است و نباید مسائل ورزشی و سیاسی با هم ادغام شود، همچنین رفتار امارات و عربستان مصداق دخالت سیاست در ورزش بود، ولی مدیران وقت فدراسیون و وزارت ورزش به علت مشورت نکردن با اهل فن و مستندسازی نکردن در این خصوص باعث شدند تا نتوانیم این بازی سیاسی را به نتیجه برسانیم و آنها به علت این کوتاهی یک گام دیگر پیش روند.
نباید مقابل زیاده خواهیها کوتاه آمد
وی افزود: به قول رهبر معظم انقلاب اگر مقابل زیادیخواهی دشمنان کوتاه بیاییم آنها جلوتر میروند، آمریکاییها نتوانستند در موضوع نظامی مقابل ایران بایستند به همین علت به سوی بازی کثیفی رفتهاند و میخواهند آن را به واسطه حمالهای سیاسی انجام دهند و اعلام کردند که کشورهای حوزه خلیج فارس و عربستان به بهانه ناامن بودن ایران میخواهند در کشور ثالث بازی کنند، در صورتی که همه دنیا اذعان دارند ایران برخلاف آنچه کشورهای حوزه خلیج فارس میگویند امنیت بالایی دارد.
از حقوقدانان و ظرفیتهای سیاسی باید بهره برد
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال گفت: باید خردمندانه و در عین حال با پارسایی و آرامش به این موضوع ورود و با سرعت، کیفیت بالا و همچنین با بهرهگیری از حقوقدانان و استفاده از ظرفیتهای دیپلماسی برخورد کرد و با استناد به اساسنامه AFC و FIFA پیگیری کرد.
وی افزود: باید در این شرایط مشخص شود که کنفدراسیون فوتبال آسیا در حال انجام بازی سیاسی است یا نه، سپس گزارش را به دادگاه CAS و کمیته بینالمللی المپیک ارائه کرد؛ گزارشی مبنی بر اینکه هم کشورهای حوزه خلیج فارس و هم AFC، سیاست را وارد ورزش کردهاند.
رئیس AFC نوکر حلقه به گوش آمریکاییهاست
واعظ آشتیانی گفت: رئیس بحرینی کنفدراسیون فوتبال آسیا نوکر حلقه به گوش آمریکاییهاست، بنابراین فدراسیون فوتبال باید با قاطعیت در این باره موضعگیری کند، چون طرف مسئولان بینالمللی، فقط کمیته ملی المپیک و فدراسیون فوتبال هستند، وزارت ورزش در این شرایط فقط میتواند با تدبیر مناسب راهنماییهای لازم را کند، زیرا طبق قانون، آنها نقشی در معادلات ورزشی جهان ندارند.
وی تاکید کرد: موضعگیریها باید بدون هرگونه تنش باشد باید تلاش خود را کنیم، در یک دعوای حقوقی در ورزش که جنبه سیاسی پیدا کرده است اگر با ادله محکم از زاویه قانونی وارد شویم میتوانیم AFC را محکوم کنیم، کنفدراسیون فوتبال آسیا از بندها و تبصرههای مربوط به امنیت مسابقات سواستفاده کرده و به نوعی طرف کشورهای حوزه خلیج فارس را گرفته است.
راهکار درست AFC را بدهکار میکند
واعظ آشتیانی گفت: آنطور که مطالعه کردهام درباره امنیت مسابقات، کنفدراسیون آسیا دچار سوءبرداشت شده است، اگر مسئولان فدراسیون، حقوقدانان بینالمللی مطرح را به کار گیرند میتوانیم در این مبارزه پیروز شویم و حتی جریمهای از AFC بگیریم، اما باز هم میگویم همه این اتفاقات نتیجه یک دوره مدیریت ضعیف در فدراسیون فوتبال است، کفاشیان نائب رئیس AFC بود، اکنون نیز تاج جایگزین وی شده است، در شرایط کنونی متوجه میشویم که این جایگاهها صوری است و آنها قدرت چانه زنی و لابی را ندارند.