گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما
لزوم تبیین بیش از پیش رسانهای عینالاسد
تحلیل گر مسائل بین الملل گفت: دولت، رسانهها و نیروهای مسلح انفعال را کنار بگذارند و حتماً باید مسئله عین الاسد تبیین و به آن پرداخته شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سیدمصطفی خوش چشم در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما که با عنوان بررسی رویکرد آمریکا در قبال ایران و منطقه پخش شد، افزود: توطئههای اخیر آمریکا با شهادت حاج قاسم آغاز شد و همچنان ادامه دارد و آمریکاییها بیش از ۱۵ سال است از راهبرد مهار جمهوری اسلامی ایران استفاده میکنند.
وی گفت: وقتی پهپاد آنها را زدیم و هیچ اقدامی نکردند به بلوف روی آوردند و وقتی عین الاسد را زدیم فهمیدیم که اهل بلوف هستند.
این تحلیل گر مسائل بین الملل افزود: وقتی به این نتیجه رسیدند که اقداماتشان در حوزه سخت هزینه دارد به دنبال عملیات نرم و عملیات روانی، سیاسی و اقتصادی از طریق مداخله ارزی، جاسوسی اقتصادی و کوچ دادن سرمایهها افتادند تا فشار حداکثری به نظام ما وارد کنند.
آقای خوش چشم گفت: با همه این شرایط وقتی به ترور سردار سلیمانی روی آوردند متعجب شدیم که چرا در حوزه سخت اقدام کردند، اما در موضوع سقوط هوایپمای اوکراینی مشخص شد که این اقدام سخت، تلفیقی از اقدامات نرم را در پی خواهد داشت.
وی افزود: آنها به دنبال تضعیف ما از طریق اقدامات جانبی هستند و خواستند با ترور سردار سلیمانی ما را دچار شوک و اندوه کنند تا اعتقادمان به مقاومت منطقهای تضعیف شود و از این طریق ما را به میز مذاکره بکشانند.
دشمن درصدد سردرگم کردن مسئولان کشور است
این تحلیل گر مسائل بین الملل گفت: همزمان در حوزه یمن هم وارد شدند و خواستند برای ما سردرگمی ایجاد کنند و اخیراً هم تلاش کردند تجمعاتی در داخل ایران ایجاد کنند که اگر چه اکثریت قریب به اتفاق این جماعت اندک، آدم آمریکا نیستند، اما بالاخره درصد کوچکی از آنها بلندگوهایشان هستند که از جماعت سلطنت طلبان و منافقین دستور میگیرند.
آقای خوش چشم افزود: آنها هم اکنون در حوزه موشکی به دنبال بی اعتبار کردن تجهیزات ما هستند و مرتب این طرح خود را بزرگ نمایی میکنند و میخواهند در موضوع هستهای هم اعتبار نظام را خدشه دار کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ترور شهید سلیمانی برای آمریکاییها چه هزینهای داشته است؟ گفت: وقتی سردار را شهید کردند نگاهشان این بود که جبهه مقاومت عقب نشینی میکند، اما وقتی جمعیت ۲۵ میلیونی تشییع کنندگان سردار شهید سلیمانی را در ایران و عراق دیدند دیگر نتوانستند مولفه قدرت ما را تضعیف کنند و این شهامت و مقاومت، بمباران عین الاسد را برای ما به دنبال داشت.
این تحلیل گر مسائل بین الملل افزود: آنها بعد از شوکی که در ترور شهید سلیمانی برای ما بوجود آوردند تلاش کردند عملیات روانی خود را ادامه دهند و وقتی به نتیجه نرسیدند موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی را پیش کشیدند.
رسانه ها و مسئولان منفعل نباشند
آقای خوش چشم گفت: البته رسانهها و مسئولان کشورمان هم در این قضیه دچار انفعال شدند که جا دارد رسانهها در چنین مواقعی افکار عمومی را رها نکنند و از صبح روز شنبه که ستاد کل نیروهای مسلح درباره هواپیمای اوکراینی اطلاعیه داد باید پیوسته اطلاع رسانیها صورت میگرفت و این گونه اظهارات که مثلا ما خبر نداشتیم و یا ما نبودیم، نباید گفته میشد و باید این حرفها ریشه کن شود چرا که وقتی دیواره دفاعی فرو میریزد همه جریانهای اطلاعاتی مخالف به میدان میآیند.
وی افزود: در موضوع هواپیمای اوکراینی از خارج بحث کتمان را مطرح میکنند که ما باید در داخل این موضوع را تغییر دهیم و سوال درستی را مطرح کنیم که مثلا چرا اطلاع رسانی طول کشید.
این تحلیل گر مسائل بین الملل گفت: در این شرایط رسانهها نباید از اینکه اعتبارشان زیر سوال میرود منفعل باشند چرا که اگر رسانههای داخلی به میدان نیایند خارجیها از جمله نیویورک تایمز به دنبال هدایت افکار عمومی میافتدند.
آقای خوش چشم افزود: در موضوع هواپیمای اوکراینی قطعاً باید مقصران مجازات شوند، اما غرب به دنبال این است که موضوع این هواپیما را همچنان در صدر نگه دارد تا به خواستههای خود برسند تا از این طریق افکار عمومی به مولفه موشکی و حضور منطقهای کم علاقه شود.
وی گفت: آمریکاییها به دنبال این هستند که سپاه را بی اعتبار کنند و وقتی اعتبار سپاه کم شود مقوله دو قطبی معیشت یا موشک یا منطقه را میسازند.
آمريکا چشم به جنبه رواني تحريم ها دارد
این تحلیل گر مسائل بین الملل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تحریمهای جدید آمریکا چه ابعادی دارد؟ افزود: آمریکا تحریمهای اصلی خود را انجام داده است و بعد از این تحریمها جنبه روانی دارد، اما همچنان تحریم را به عنوان ابزارهای فشارشان ادامه میدهند و اروپاییها تصمیم میگیرند مکانیسم ماشه را راه بیندازند و انگلیس هم تحریم غذا و دارو را مطرح میکند.
آقای خوش چشم گفت: ما در خصوص هواپیمای اوکراینی باید به یک مدعی تبدیل شویم و اگر چه معتقدیم ما آن را زده ایم، اما نیمه دیگر ماجرا باید از دل جعبه سیاه بیرون بیاید که آیا اختلال و یا نفوذی بوده است؟
وی افزود: در این موضوع ما شاهد لحن توهین آمیز وزیر خارجه کانادا بودیم که میگفتند ایران باید روزانه صداقت خود را در این موضوع به ما اثبات کند.
این تحلیل گر مسائل بین الملل گفت: اکنون دشمنان ما به دنبال ایجاد تجمعات و تظاهرات هستند که نمونه آن در تجمعات اخیر مقابل دانشگاه امیر کبیر و حضور سفیر انگلیس دیده شد و آنها میخواهند موقعیت کف خیابانی را مزمن کنند تا کم کم با هر انگیزهای مردم به خیابانها بیایند و فشار حداکثری خارجی را با فشار داخلی همراه و ما را وادار کنند پای میز مذاکره بیاییم.
آقای خوش چشم افزود: ترامپ چندی پیش میگفت: برای مذاکره هیچ پیش شرطی ندارد، اما تا با آنها وارد مذاکره شویم ۱۲ پیش شرط میگذارند.
تلاش آمريکا براي جايگزيني گزينه مذاکره بجاي معيشت درانتخابات
وی گفت: آمریکا به دنبال جنگ ترکیبی در حوزههای مختلف سخت، نیمه سخت و نرم است و در انتخابات دوم اسفند به جای اینکه معیشت را شعار اول قرار دهند بحث مذاکره کنیم یا نکنیم را مطرح خواهند کرد و میخواهند این اولویت اول ما شود و از طریق عملیات روانی کاری کنند که مردم مشکلات معیشتی خود را اولویت ندانند.
این تحلیل گر مسائل بین الملل افزود: آنها به دنبال مهار جمهوری اسلامی هستند و در این شرایط نباید رسانه ها، دولت و نیروهای مسلح منفعل باشند.
آقای خوش چشم گفت: در موضوع هواپیمای اوکراینی هم باید مردم به سراغ خانواده جانباختگان بروند و مرتب با آنها همدردی کنند و در عین حال به دنبال اجرای عدالت هم باشند و دولت و کلیت نظام هم از این گونه کلمات که ما نمیدانستیم کنار بروند.
آمريکا سعي دارد نگاهها را از عین الاسد دور کند
کارشناس مسائل منطقه گفت: حمله موشکی سپاه به عین الاسد همانند وقوع انقلاب اسلامی ایران و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا سید علیرضا صدرالحسینی در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آمریکاییها چرا سناریوی بی دولت سازی در منطقه را دنبال میکنند؟ افزود: آمریکاییها در منطقه در سه سطح اقدام میکنند که یکی در سطح دولت هاست و میخواهند دولتهای مقاومت را با مشکل مواجه کنند که نمونه طراحی هایشان را در عراق، لبنان و پس از آن در ایران دیدیم.
وی گفت: در سطح دوم به دنبال ایجاد اغتشاشات هستند که در عراق ایجاد کردند و در لبنان هم تا حدی موفق شدند و در ایران هم در آبان ماه تحرکاتی انجام دادند.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: در سطح سوم به دنبال ترور فرماندهان ارشد مقاومت هستند که ترور حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نمونهای بود و برای ترور عبدالملک الحوثی هشدار دادند و نتانیاهو رسماً درباره سید حسن نصرالله اعلام کرد که در فهرست ترور است.
تلاش آمريکا براي بي دولت سازي کشورهاي مقاومت
آقای صدرالحسینی گفت: آنها در لیبی مدل موفقی در بی دولت سازی پیدا کردند و نفت لیبی را بدون نظارت دولت میبرند و از این طریق و با ایجاد فتنه و کودتاهای مخملی به منافع خود رسیدند و تلاش میکنند در ادامه اهداف خود به گونهای عمل کنند که امنیت رژیم صهیونیستی در منطقه تامین شود و آنها مجدد به دنبال مطرح کردن بحث خاورمیانه بزرگ هستند.
وی در پاسخ به سوالی در تحلیلش از بمباران پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق افزود: عین الاسد پایتخت منطقهای آمریکاست و برای آمریکا منطقهای ویژه محسوب میشود و از این پایگاه علیه حشدالشعبی استفاده کردند و از همان جا فرماندهی ترور حاج قاسم را انجام دادند و هر اقدامی که آمریکا در عراق و سوریه کرده است از طریق این پایگاه بود.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: در این پایگاه بالگردهای سوخت رسان، امدادی و مرکز پشتیبانی ماشین آلات راه سازی و سنگین نگهداری میشود و آنها تا پنج هزار نیروی آمریکایی را میتوانند در این پایگاه نگهداری کنند و سال گذشته ترامپ و همسرش شبانه به این پایگاه آمدند و در کنار عین الاسد گذرگاهی برای حفظ این پایگاه ایجاد کردند که از این طریق نیروهای داعش را کنترل میکردند و به آنها ماموریت میدادند.
آقای صدرالحسینی افزود: بعد از بمباران عین الاسد هیچ کس نمیتواند باور کند که زیر این همه آهن آلات باقی مانده از این موشک باران هیچ کسی کشته و یا مجروح نشده باشد.
وی گفت: چه اتفاقی افتاده است که آمریکاییها میگویند هیچ کسی در این پایگاه نمرده است در حالی که حداقل ۱۰۰ کیسه جنازه خارج شده و ۱۲۰ مجروح در رژیم صهیونیستی و اردن در حال درمان هستند.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: ما هیچ نگاه ضد انسانی نداریم، اما مگر میشود ۱۳ موشک به مراکز حساس وارد شود و ما ۱۵ دقیقه همه سیستمهای الکترونیک آن منطقه را در اختیار گرفته باشیم بعد بگویند هیچ اتفاقی نیفتاده البته چند روزی است که به صورت قطره چکانی اطلاعاتی میدهند.
آقای صدرالحسینی گفت: امروز سختترین جنگ شناختی علیه جمهوری اسلامی انجام میشود که از جنگ روانی حساستر است و آنها میخواهند جای جلاد و شهید را عوض کنند و وقتی فرمانده ارشد ما را در کشوری ثالث به شهادت میرسانند و پس از آن سیلی از ما میخورند بحث هواپیمای اوکراینی را مطرح و خودشان را در کنار مردم ایران معرفی میکنند.
تاکيد بر مانور روي مسئله عين الاسد
وی افزود: آنها میخواهند ضرباتی که در عین الاسد خورده اند به فراموشی سپرده شود و ما باید در خصوص عملیات شجاعانه مان در عین الاسد دائم اطلاع رسانی کنیم.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: بعد از حمله موشکی به عین الاسد آمریکاییها در حالت انفعال قرار گرفتند و از همه امکاناتشان برای جلوگیری از نهادینه شدن پیروزی ما استفاده کردند.
آقای صدرالحسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه محور مقاومت برای اخراج آمریکا از منطقه چه ابزارهایی دارد؟ افزود: یکی از این انها ابزار سخت افزاری است که مشابه آن حمله به پایگاه عین الاسد و برخی اتفاقات بعد از آن در پایگاههای آمریکایی در عراق بود و بخش دیگر آن در سخنان سید حسن نصرالله اشاره شد که همه گروههای مقاومت منتقم خون حاج قاسم خواهند بود و آمریکا باید بداند با این جنایتها راهی جز خروج از منطقه ندارد.
وی گفت: البته باید آگاهی و بصیرت تودههای مردم در محورهای مقاومت افزایش پیدا کند و مردم بحرین، عربستان، امارات و کشورهایی که آمریکا در آن پایگاه دارد همه باید متوجه شوند که یا باید ضلالت خود را همچنان ادامه دهند و یا در کنار محور مقاومت به وظایف خود عمل کنند.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: اخراج آمریکاییها از منطقه ساده نیست، اما نشدنی هم نیست و خون شهید سلیمانی آگاهیها را بیشتر کرده است و حمله موشکی سپاه به عین الاسد پارادایمی است که در منطقه دست به دست میشود و همانند انقلاب اسلامی و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا میتواند الهام بخش باشد.
مردم عراق بايد عليه آمريکا به ميدان بيايند
آقای صدرالحسینی گفت: البته آمریکاییها هزینههای بسیار سنگینی در عراق کردند و به دنبال خروج از عراق و منطقه نیستند که حتماً باید مردم عراق به میدان بیایند و برنامه ریزیهای دقیقی داشته باشند که راهپیمایی روز جمعه در بغداد بسیار میتواند کمک کند.
وی افزود: قطعاً پس از شهادت حاج قاسم حرکتهای بعدی مقاومت آغاز میشود و بر اساس آیات قرآن هر نشانهای را که از دست بدهیم خداوند نشانهای بهتر یا مساوی آن به ما میدهد و ما وقتی شاهد شهادت سیدعباس موسوی بودیم جایگزینهای آنها شرایط را برای آینده بهتر مشخص کردند.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: قطعاً آینده مقاومت روشن است و خون جدیدی بر پیکر مقاومت دمیده شده است.