ظرفیت ذخیره سازی بند خاکی کوه مودر حدود ۵۰ هزار متر مکعب بوده و با توجه به تامین آب مورد نیاز باغات زیر دست، مرمت و بازسازی این بند خاکی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
عظیمی افزود: ظرفیت ذخیره سازی بند خاکی کوه مودر حدود ۵۰ هزار متر مکعب بوده و با توجه به تامین آب مورد نیاز باغات زیر دست، مرمت و بازسیازی این بند خاکی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: بازسازی و مرمت بندخاکی کوه مودر اراک نقش مهمی در جلوگیری از بروز سیلاب و ایجاد خسارت در اراضی زیر دست از جمله آرامستان این شهرستان خواهد داشت.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ۲۸ بند خاکی و آبگیر در حوزههای آبخیر و بالادست شهرهای این استان از ابتدای سال جاری تاکنون با مبلغی بالغ بر ۲۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی بازسازی و مرمت شده اند.
عظیمی افزود: ۶ بند خاکی در حوزه قره کهریز، ۲ مورد در شهرستان زرندیه، سه مورد ساوه، ۶ مورد در شهرستان کمیجان، ۲ مورد تفرش، سه مورد خنداب، چهار مورد شازند و ۲ مورد اراک و خمین مرمت و بازسازی شد.
وی همچنین از انعقاد قرارداد اجرای طرحهای آبخیزداری در ۲۲ حوزه آبخیز این استان خبرداد و گفت: بهره برداری از ۱۱ طرح همزمان با دهه مبارک فجر امسال آغاز شده و بقیه طرحها نیز با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: این طرحها با اعتباری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و با هدف کنترل سیلاب، تغذیه مصنوعی منابع آبهای زیر زمینی به خصوص در بالا دست دشتهای ممنوعه انجام شدهاست.
به گفته عظیمی، با اجرای این طرحها در هر مرحله آبگیری، از جاری شدن پنج میلیون متر مکعب روانآب و سیلاب در عرصههای طبیعی و شهرهای استان جلوگیری میشود.