پنجمین دوره «جایزه فیروزه» با رویکرد حمایت از تولید کنندگان کالاهای فرهنگی صبح امروز در فرهنگستان هنر آغاز به کار کرد.
آقای جوادی افزود: برای این منظور باید نحوه مصرف هم هدایت شود و چرخهای برای اقتصادی و به روز کردن آن ایجاد شود، به نحوی که شبکهای به عنوان پشتوانه تولید باشد تا پژوهشهای مختلف و بازارهای مناسب پیدا شود.
وی ادامه داد: اکنون بخش اصلی معاونت فرهنگی در گیر موضوع کتاب است، ولی ما باید به موارد دیگر هم توجه کنیم و این مسأله را در نظر داشته باشیم که آن قدر تنوع موضوعی وجود دارد که میتوانیم هر استانی را محور قرار دهیم.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ظرفیت استانها زیاد است و ما میدانیم کالاهای فرهنگی اقوام، روستاها و شهرهایمان زیاد است. ما باید سعی کنیم از داوری سلیقهای اجتناب کنیم و در انتخاب کالای فرهنگی برتر عدالت را رعایت کنیم.
وی افزود: ما امسال با رویکرد نمایشگاهی بحث جایزه فیروزه را دنبال میکنیم و برخلاف پارسال فروش نداریم، ولی امیدواریم زمینه لازم برای کار آفرینی ایجاد کنیم.
در این نشست آقای علی فریدونی (مدیر کل دفتر مجامع و دبیر جایزه فیروزه) گفت: معاون فرهنگی نسبت به تولید نگاهی ترویجی را دنبال میکند و سعی دارد کالاهای فرهنگی را معرفی کند.
وی افزود: آثار رسیده در بخشهای اسباب بازی و عروسک، نوشت افزار، هدیههای فرهنگی و کسب و کارهای نوپا داوری میشوند.
مدیر کل دفتر مجامع گفت: یکی از نیازهای کالاهای فرهنگی، شبکه سازی در حوزههای فرهنگی است. اکنون تشکل و صنفی که بتواند حوزههای فرهنگی را به هم مرتبط کند وجود ندارد و لازم است تا مجمعها و اتحادیههایی در این زمینه تشکیل شود.
آقای فریدونی افزود: امسال در بخش اسباب بازی ۱۵۰ اثر، در بخش عروسک ۲۰۰ اثر، در بخش نرم افزار ایرانی اسلامی ۴۰۰ اثر، در بخش هدایای فرهنگی ۱۰۰ اثر، در بخش کسب و کارهای نوپا ۴۰ اثر به داوری نهایی راه پیدا کردند.
وی ادامه داد: امسال سه استان سیستان و بلوچستان، خوزستان و گلستان به صورت ویژه کالاهای خود را ارائه کرده اند و امیدواریم تا در دورههای بعد منتخب استانهای دیگر را در جایزه فیروزهای ایجاد کنیم.
پنجمین جایزه فیروزهای روز یکشنبه ۲۹ دی برگزیدگان خود را معرفی میکند.