بسیاری از روستاها در شرایط بحرانی قرار دارد و نیازمند عزم بیشتر مردم و مسئولان است؛ امدادرسانی در برخی مناطق فقط با بالگرد امکانپذیر است.
ادامه امدارساني به سيل زدگان در استانهاي سيستان و بلوچستان و کرمان
به گزارش خبرگزاري صداوسيما مراکز استان ها، رييس مجلس، فرمانده سپاه و برخي وزرا به مناطق سيل زده سيستان و بلوچستان و سفر کردند.
فرمانده جنوبشرق نیروی زمینی سپاه : بالگردها و قایق های شناور تندرو در سپاه به مردم سیستان و بلوچستان خدمت می کنند.
ارتباط زنده با بخش خبري 14 توضيحات فرمانده کل سپاه درباره امداد رساني
سردار سلامي فرمانده کل سپاه در منطقه از اقدامات سپاه درخصوص کمک رساني به سيل زدگان مي گويد.
500 روستا و 14 شهرستان استان درگیر سیل هستند
بارش سیل آسای باران که از 6 روز قبل در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده، 500 روستا و 14 شهرستان این استان را درگیر سیل کرده است.
در استان کرمان هم، کمک به سیل زدگان در 7 شهرستان جنوبی این استان، ادامه دارد. به گفته استاندار کرمان شرایط در مناطق سیل زده، تحت کنترل است و تا عصر فردا مشکلات به طور کامل رفع می شود. همزمان کمکرسانیِ همه جانبه به سیل زدگان ادامه دارد و دومین محمولهِ کمکرسانی به سیل زدگانِ سیستان و بلوچستان امروز ارسال می شود.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر هم با اشاره به کمکرسانی جمعیت هلال احمر در منطقه سیل زده استان سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر 6 روستا تخلیهِ کامل شده و در سه شهرستانْ اردوگاه اضطراری ایجاد شده است.
رئیس مجلس، فرمانده سپاه و وبرخی از وزرا راهی مناطق سیل زده شده اند.
سيستان و بلوچستان را دريابيم
بسیاری از روستاها در شرایط بحرانی قرار دارد و نیازمند عزم بیشتر مردم و مسئولان است؛ امدادرسانی در برخی مناطق فقط با بالگرد امکانپذیر است.
سيل بي سابقه اي که سيستان و بلوچستان را فرا گرفته راه ارتباطي بيش از 250 روستا را قطع و به تاسيسات آب و برق خسارت هاي جدي وارد کرده است.
بارش باران سیلآسا که از ۱۹ دی ماه آغاز شده ، باعث جاری شدن سیلاب در سیستان و بلوچستان شده است به طوریکه ۵۰۰ روستا و ۱۴ شهرستان این استان درگیر سیل هستند و امدادرسانی به روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان تنها از طریق بالگرد و یا قایق امکان پذیر است .
رئيس مجلس شوراي اسلامي، فرمانده کل سپاه، وزراي نيرو و ارتباطات و جمعي ديگر از مسئولان براي بررسي مناطق سيل زده به سيستان و بلوچستان سفر کرده اند.
قطع ارتباط 250 روستا در نیکشهر
رئيس مجلس: تامین نیازهای امدادی مناطق آسیب دیده باید تداوم یابد
رییس مجلس شورای اسلامی دربدو ورود به چابهار هدف ازسفربه جنوب استان را بررسی و برآوردخسارت سیلاب دراین منطقه عنوان کرد.
لاریجانی با بیان اینکه مقام معظم رهبری تاکیدویژه دربررسی وضعیت سیلاب درسیستان وبلوچستان داشتند گفت ، در این سفر علاوه براین پیشرفت طرحهای زیرساختی استان مانندراه آهن ،جاده هاوسایرمسایل زیربنایی هم ارزیابی می شود.
لاریجانی بااشاره به اینکه پیش ازاین گزارشهایی درخصوص وضعیت بارشها،سیلاب ومیزان خسارت به زیرساختهای راه،کشاورزی ومنازل مسکونی روستاییان ازمسولان استان دریافت کرده است افزود: دراین سفریکروزه ازنزدیک مناطق آسیب دیده رابازدیدونیازهارابررسی میکنیم.
وی ادامه داد: تامین نیازهای امدادی موردنیازمناطق آسیب دیده استان بایدتداوم یابدو برآوردبودجه برای کمک به مردم آسیب دیده ازسیلاب دربخش خسارتهای کشاورزی منازل مسکونی وزیرساختها نیزاز طریق مجلس پیگیری خواهد شد.
لاريجاني با بالگرد از مناطق سيل زده ديدن کرد
حضور فرمانده کل سپاه در مناطق سيل زده
سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسدران انقلاب اسلامی به منظور بازدید نزدیک و تسریع در روند امدادرسانی توسط نیروهای نظامی به سیل زدگان ، به این استان سفر کرده است.
اقدامات سپاه پاسداران از زبان سرلشکر سلامي
سرلشکر سلامی: بیمارستان صحرایی سپاه در مناطق سیلزده مستقر میشود
فرمانده کل سپاه پاسدران انقلاب اسلامی:
ابعاد این سیل وسیع است اما خوشبختانه به واسطه حضور میدانی و استقرار قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و واحدهای بسیاری از نیروی زمینی سپاه و سپاه سلمان استان سیستان و بلوچستان از همان ساعات ابتدایی سیل برداران ما با همه امکانات و توانمندیها وارد عمل شدند.
در حال حاضر نیروهای سپاه با ۵۰ دستگاه مهندسی برای بازگشایی جادهها و جلوگیری از پیش روی سیل در جنوب سیستان و بلوچستان در حال انجام فعالیت هستند.
سه فروند بالگرد نیروی زمینی سپاه در حال امداد رسانی به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان هستند همچنین گروههای جهادی نیز برای کمک رسانی به سیل زدگان بسیج شدهاند.
نیروی دریایی سپاه نیز در حال انتقال امکانات خود به این منطقه است البته نیروی دریایی سپاه از همان روز نخست با امکانات خوب کار امداد رسانی به این منطقه را آغاز کرده است.
بیمارستان صحرایی سپاه به صورت تخصصی به درمان بیماران ناشی از این حادثه و بیماران دیگر میپردازد.
.
هجوم تمساح ها به مناطق سیل زده صحت ندارد
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان: تاکنون هیچ گونه موردی مبنی بر رویت و یا حمله تمساح به روستائیان و سیل زدگان مشاهده و گزارش نشده است
وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: در پی انتشار اخبار کذب و رعب آور مبنی بر یورش ۳۰۰ سر تمساح به مناطق سیل زده، به اطلاع مردم فهیم و صبور بلوچستان می رساند که تاکنون هیچ گونه موردی مبنی بر رویت و یا حمله تمساح به روستائیان و سیل زدگان مشاهده و گزارش نشده است و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از آرشیو است و اطلاعیه شماره یک این اداره کل صرفا" به منظور پیشگیری از خطرات احتمالی صادر شده است.
با توجه به جريان هاي شديد سيلاب و حرکت برخي از جانوران از جمله گاندوها در مسير سيلاب ، مديرکل محيط زيست استان ازساکنان نزديک به زيستگاه هاي اين جانور، خواست موارد ايمني را رعايت کنند.
نیاز شدید به فرآوردههای خونی در سیستان و بلوچستان
ذخیره فرآوردههای خونی در سیستان وبلوچستان با توجه به بارندگیهای چند روز گذشته دراین استان به پایینتر سطح رسیده است.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان گفت: وضعیت ذخایر فرآوردههای خونی به مرحله بحرانی رسیده است که این وضعیت نگرانکننده است.
خسروی با بیان اینکه تعداد اهداء کنندگان خون کاهش چشمگیری داشته است، گفت: در شرایطی کنونی باید ذخایر خونی مناسبی داشته باشیم تا بتوانیم به موقع به مناطق سیلزده جنوب سیستان و بلوچستان ارسال کنیم.
وی افزود: بیماران تالاسمی که اغلب در جنوب استان هستند، نیازمند خون و فرآوردههای خونی هستند.
مدیر کل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان با بیان اینکه روزانه 380 تا 400 واحد خون و فرآوردههای خونی مورد نیاز است، افزود: در شرایطی که تمام کشور با سرمای شدید مواجه است، امکان ارسال خون از سایر نقاط کشور کاهش یافته و همت مردم استان را میطلبد تا کمبود خون را جبران کند.
استان سیستان و بلوچستان با داشتن 3 هزار و 240 بیمار تالاسمی و 700 بیمار دیالیزی، بالاترین میزان مصرف خون در کشور را دارد.