به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ این فعالان و بهره برداران پیشرو بخش کشاورزی در حوزههای زراعت، باغبانی، دام وطیور، شیلات وآبزیان، آب و خاک، امور بازرگانی صنایع تبدیلی و تکمیلی، منافع طبیعی و ابخیزداری، تشکلهای بخش کشاورزی و ترویج وآموزش کشاورزی انتخاب شده اند.
تولید کمی و کیفی برپایه مدیریت مناسب از منابع و تولید پایدار از جمله معیارهای انتخاب تولید کنندگان برتر است.
الگوسازی کشاورزان پیش رو با تبدیل واحدهای تولیدی این بهره برداران به کانونهای یادگیری دیگر کشاورزان با هدف انتقال تجارب موفق کشاورزان پیش رو مهمترین هدف برگزاری مراسم سالانه معرفی کشاورزان نمونه است که امسال سی و چهارمین دوره ان با حضور رئیس جمهور برگزاری میشود.
در این مراسم پس از سخنرانی سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و تعدادی از تشکلهای تولیدی، اقای روحانی ضمن بیان دیدگاهها و انتظارات خود از بخش کشاورزی برنامههای دولت در این بخش را تشریح خواهد کرد.
براین اساس نتایج عملکرد کشاورز برتر کشور در تولید گندم آبی در اقلیم سرد و معتدل موفق به تولید ۱۳ تن و ۴۳۹ کیلوگرم محصول در هرهکتار شده است که دست کم سه برابر میانگین تولید کشوری است و این عملکرد در تولید گندم دیم ۶ تن و ۵۸۰ کیلوگرم اعلام شده که ۶ برابر میانگین کشوری است.
تولید کننده جو آبی در اقلیم سرد هم با تولید ۱۴ تن و ۷۲۴ کیلوگرم رتبه نخست تولید این محصول را به خود اختصاص داد که بیش از ۴ برابرمیانگین عملکرد کشوری است و دیگر تولید کننده دیم این محصول تولید کننده درمناطق سرد موفق به تولید ۵ تن و ۸۳۷ کیلوگرم محصول در هرهکتار شده که بیش از ۵ برابر میانگین کشوری است.
براساس نتایج اعلام شده از عملکرد دیگر تولید کنندگان محصولات راهبردی کشور عملکرد تولید کننده برترذرت دانهای موفق به تولید ۱۶ تن و ۴۰۰ کیلوگرم محصول در هر هکتار و تولید کننده ذرت علوفهای ۱۱۵ تن و ۲۸۰ کیلوگرم محصول در هکتار، تولید کننده برنج پرمحصول ۸.۵ تن محصول در هکتار، تولید کننده پنبه ۸ تن و ۷۸۱ کیلو گرم محصول در هکتار، تولید کننده پیاز ۱۳۰ تن و ۳۸۵ کیلوگرم در هکتار و تولید کننده برتر سیب زمینی در سال زراعی ۹۷-۹۸ موفق به تولید ۹۲ تن و ۱۶۶ کیلوگرم محصول در هر هکتار شده است.
در بخش تولید دانههای روغنی نیز تولید کننده برتر کلزا در مناطق سرد موفق شد به ثبت رکورد تولید ۶ تن و ۴۳۰ کیلو گرم محصول در هرهکتار شد و تولید کننده این محصول در مناطق گرم به رکورد تولید ۵ تن و ۳۲۵ کیلوگرم درهر هکتار دست یافت.
رکودر تولید چغندر قند بهاره امسال به ۱۳۹ تن در هر هکتار رسید رکوردی که بیش از دو برابر میانگین کشوری است و تولید کننده این محصول در بخش پاییزه به رکورد تولید ۷۰ تن و ۱۴۰ کیلوگرم دست یافت.
در سال زراعی گذشته تولید کننده برترسیب درختی موفق به ثبت رکورد تولید ۱۳۸ تن و ۳۲۵ کیلوگرم محصول در هکتار شد و تولید کننده پسته نیز ۱۳ تن و ۳۰۰ کیلوگرم محصول برداشت کرد، تولید کننده برتر خرما نیز ۳۴ تن و ۱۶۴ کیلوگرم در هر هکتار محصول تولید کرد و رکورد تولید زیتون نیز به ۲۵ تن و ۶۸۶ کیلوگرم رسید.
تولید کننده برتر مرکبات هم رکود تولید ۱۳۳ تن محصول را از خود به جا گذاشت و تولید کننده برتر انار موفق به برداشت ۹۰ تن محصول از هر هکتار باغ انار خود شد.
زعفرانکار برتر کشور در سال زراعی گذشته ۴۴ کیلوگرم زعفران خشک با ریشه و تولید کننده برتر چای خشک ۱۱ تن و ۸۲۷ کیلوگرم از هرهکتار باغ چای خود برگ سبز درجه یک چای و تولید کننده برتر انگور آبی ۸۵ تن و ۲۰۰ کیلوگرم محصول از تاکستان خود برداشت کرد.