به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران ، وحید حسین زاده با بیان اینکه بر اساس قانون نهاد متولی آموزش و نگهداری کودکان تا پیش از رفتن به مدرسه ، بهزیستی است گفت: خانه های بازی مدل جدیدی از کسب و کار پرسود بوده که با الگوگرفتن از محل بازی کودکان در فروشگاه های بزرگ به صورت موقت کودکان را سرگرم کرده و در چند سال اخیر به طور چشمگیری در کشور رو به افزایش است.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی مازندران افزود: این مراکز در بسیاری از شهرهای مازندران نیز دایر شده و بر خلاف تعریف آن به عنوان محل نگهداری موقت کودکان ، در کشور کاربرد مهدکودک پیدا کرده و در قوانین و مقررات کشوری هم هیچ تعریفی از این مراکز و متولی نظارت برای آنها وجود ندارد.
حسین زاده افزود: در مقالاتی که تحت عنوان راهنمای راه اندازی این گونه کسب و کار تاکنون نوشته و منتشر شده تاکید می شود ، راه اندازی آن نیازی به مجوز بهزیستی یا شهرداری نداشته و فقط رعایت استانداردهای وسایل بازی کافی است.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی مازندران با اشاره به نام بردن این کسب کار به عنوان شغلی جدید و پرسود که می تواند در مدت یک تا سه سال اصل سرمایه به همراه سودش به شخص تاسیس کننده برگردانده می شود گفت: شهروندان باید از خطرات ناشی از نگهداری مستمر کودکان در خانه های بازی آگاه شوند.
حسین زاده با اشاره به اینکه اگر خانه های بازی مازندران مدعی دارا بودن مجوز صنفی هم باشند، بر اساس قانون هیچکدام دارای استاندارد و صلاحیت نگهداری کودکان بر اساس نیاز آنها نبوده و بسیار خطرناک است افزود: با توجه به پایش و رصد خانه بازیها استان، همه این مجموعه ها دارای مجوزهای صنفی و استانداردهای تجاری بوده و اولویت های یک واحد نگهداری از کودکان با حساسیت بسیار بالا را دارا نیستند.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی مازندران گفت: کودکان به دلیل شرایط جسمی و روحی خاص نیازمند حمایت و مراقبت ویژه بوده و از حقوقی برخوردارند که خانواده در جامعه برای حمایت از آنها تکلیف دارند.
حسین زاده با بیان اینکه نباید کودکان را به چشم یک کالای لوکس و ژست تبلیغاتی نگاه کرد افزود: هم نگاه صاحبان خانه های بازی و هم نگاه خانواده هایی که کودکانشان را به صورت مستمر به عنوان مهد بازی به آنجا می سپرند، یک دیدگاه نادرست لاکچری به کودک بوده و این بیماری در حال گسترش است.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی مازندران یکی از معایب خانه های بازی را حذف کامل خانواده در تربیت فرزند دانست و تصریح کرد: در این مکان ها، کودک به قدری سرگرم بازی با انواع و اقسام اسباب بازی می شود که دیگر نیازی به نگاه مادرانه را در خود احساس نمی کنند.
حسین زاده به شکل گیری شخصیت کودک در این دوره اشاره کرد و گفت: برنامه های متنوع و مختلف باید مبتنی بر نیاز رشد شخصیتی کودک بوده و بر اساس نیازهای اجتماعی، فرهنگی و تربیتی کودکانه و نیز خانواده اجرا می شود.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی مازندران نبود نظارت نهادهای مسئول در آسیب های اجتماعی بر عملکرد خانه های بازی را از دیگر خطرات این مراکز بیان کرد و افزود: والدین نباید تربیت و آموزش فرزندان خود را به مراکزی بسپارند که غیرقانونی در قالب های مختلف و بر اساس سلایق شخصی تنظیم می شوند.
حسین زاده از نبود متولی و پاسخگو نبودن هیچ نهادی برای آسیب دیدن های احتمالی کودکان در اینگونه مراکز خبر داد و گفت: حسین زاده گفت: حدود 60 خانه بازی در مازندران فعالیت داشته و هر کدام از آنها، از یک صنف خاص مجوز گرفته اند.
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه بیشتر این مراکز از اتحادیه لوازم خانگی تا اتحادیه چینی و بلورجات، فروش خدمات کامپیوتر، اتحادیه خرازان و ... مجوز دریافت کرده اند افزود: بر اساس مسئولیت اجتماعی والدین باید کودکان خودشان را به عنوان سرمایه اجتماعی جامعه در مراکز رسمی که متولی آموزش و تربیت کودکان در سن های پیش دبستان و دارای کادر متخصص هستند، بسپارند.
حسین زاده گفت: سازمان بهزیستی علاوه بر نظارت کامل موضوعات تربیتی و آموزش مراکز رسمی، برمسایل فیزیکی، ایمنی فرزندان و فعالیت های فوق برنامه ورزشی و فرهنگی این مراکز دقت و نظارت دارد زیرا تربیت صحیح کودک، پیشرفت یک جامعه را در آینده تامین و موجب سلامت اجتماعی شده و در صورت غفلت از آنها انحرافات و آسیب های اجتماعی در جامعه را به دنبال خواهد داشت.
حدود 780 مهد شهری و روستایی و 26 مهد مناطق حاشیه نشین و کم برخوردار با 28 هزار کودک و 3هزار مربی در مازندران فعالیت می کنند.