مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر عملیات آماربرداری از پرندگان آبزی و کنار آبزی زمستان گذران در این استان آغاز شد.
وی افزود: این پرندگان مهاجرت خود از عرضهای شمالیتر (بهخصوص کشورهای شمالی ایران و منطقه سیبری) به مناطق جنوبیتر انجام میدهند که استان بوشهر نیز یکی از مهمترین زیستگاههای زمستانی این پرندگان و مورد توجه سازمان بین المللی پرندگان (IBA) است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اضافه کرد: دارا بودن ۹۰۰ کیلومتر نوار ساحلی با تنوع بافت و شکل زیاد و جزایر بکر و غیر مسکونی، تنوع گیاهان آبزی و وفور مواد غذایی، زیستگاه مناسبی برای پرندگان آبزی و کنار آبچر است.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر نیز با اشاره به آماربرداری از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی زمستان گذران گفت: این طرح از نیمه دوم دی آغاز شده و تا هفته اول بهمن ادامه دارد.
خسرو درویشی افزود: آماربرداری در مناطق تحت مدیریت استان شامل پارک ملی دریایی نایبند، پارک ملی دیر- نخیلو، منطقه حفاظت شده مند، منطقه حفاظت شده حله، اثر طبیعی ملی خارکو و پناهگاه حیات وحش خارک و سواحل استان که از محلهای اصلی مشاهده این پرندگان است، صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: بیش از یک سوم از پرندگان شناسایی شده استان را، خانوادههای باکلان، کاکایی، پلیکان، حواصیل، فلامینگو، انواع اردکها، درنا، سلیمها، تلیله ها، آبچلیکها، غاز، لک لک، حواصیل و پرستوهای دریایی تشکیل میدهند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: با توجه به بارندگیهای مناسب امسال در پاییز و اوایل زمستان هم اکنون تنوع و پراکندگی مناسبی از پرندگان در استان دیده میشوند.
وی تاکید کرد: مهاجرت این پرندگان علاوه بر بالابردن تنوع زیستی زیستبومهای استان، نقش مهمی در جلب اکوتوریسم، رونق فیلم و عکاسی در حوزه طبیعی و توسعه زیبایی شناختی دارد و این اداره کل با همکاری سمنهای فعال زیستمحیطی اقدامات مناسبی برای گسترش فرهنگ زیستمحیطی آشنایی با این تنوع زیستی ارزشمند در میان عموم مردم و افراد بومی و محلی در مناطق مختلف استان انجام داده است.