وی گفت: اما چون این هواپیما در خاک ایران سقوط کرده و اشتباه از پدافند هوایی ما بوده است برای پرداخت خسارت هواپیما و مسافران دولت مذاکراتی را با دولت اوکراین خواهد داشت.
سلیمانی امیری افزود: در مذاکرات نیز ممکن است از نظر کارشناسان بیمه در مسایل فنی و بیمهای کمک بخواهند که در این زمینه همکاری خواهیم کرد.
وی درباره برآورد خسارت هواپیمای اوکراینی و پرداخت بیمه مسافرین نیز گفت: بیمه مسافرین در کشورهای مختلف متفاوت است و الان کسی نمیتواند دقیق بگوید میزان خسارت چقدر است، اعدادی که اعلام میشود واقعی نیست و باید میزان خسارت کارشناسی شود.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: بر این اساس بیمه مسافران ایرانی و خارجی جدا و متفاوت است که این موضوع نیز باید محاسبه شود.
آقای سلیمانی امیری گفت: هر کشوری در زمینه بیمه قوانین خاصی دارد و یک استاندارد جهانی در این زمینه وجود ندارد که بخشی از این مسایل با مذاکره حل میشود. در مذاکرات باید حق بیمه مشخص و بعد پرداخت شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا میزان خسارت را اوکراینیها مشخص میکنند؟ افزود: اگر این حادثه تصادفی پیش میآمد شرکتهای بیمه پرداخت میکردند، چون مبلغ ارزش هواپیما و بیمه مسافران در قرارداد بیمه مشخص است، اما چون هواپیمای اوکراینی، بر اثر اشتباه پدافند ایرانی سقوط کرده به همین دلیل از مبلغ بیمه شده اطلاعی نداریم.
سلیمانی امیری گفت: چون شرایط هواپیمای اوکراینی خاص است، دولتها وارد میشوند و شرکتهای بیمه نمیتوانند به این موضوع ورود کنند بنابراین میزان خسارت به مذاکرات دولت ایران و اوکراین بر میگردد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است که همه بیمه را ایران بپردازد؟ افزود: الان زود است که قضاوت کنیم این موضوع به مذاکرات کارشناسان و دولت ایران و اوکراین بر میگردد.
حدود ۳ میلیارد تومان به مصدومان وبازماندگان حادثه کرمان پرداخت میشود
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: حدود ۳ میلیارد تومان از طریق شرکت بیمه ایران به مصدومان و خانواده بازماندگان فوت شدگان حادثه کرمان با هماهنگی استانداری پرداخت میشود.
غلامرضا سلیمانی امیری در ادامه نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: بدون دریافت حق بیمهای از طرف شرکتهای بیمه این مبلغ به عنوان کمک اجتماعی و هبه به افرادی که در مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی در کرمان مصدوم و یا فوت شدند با هماهنگی استانداری کرمان پرداخت میشود.
وی درباره حادثه سیل سیستان و بلوچستان که موجب خسارت نیز شده است گفت: خسارتهای واردشده باید طبق نظام و سیستمی جبران شود.
سلیمانی گفت: تشکیل صندوق بیمه حوادث طبیعی از سال گذشته به صورت جدی مطرح و پیگیری شد و توانستیم تشکیل این صندوق را در دولت و مجلس شورای اسلامی به تصویب برسانیم و اگر در شورای نگهبان تایید شود سازوکار ایجاد صندوق بیمه حوادث طبیعی مهیا میشود.
سلیمانی امیری افزود: بررسیهای شورای نگهبان اشکالی را به این مصوبه وارد میکند که با رفع آن در مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان تایید و به دولت و بیمهها ابلاغ خواهد شد و میتوانیم آن را سریع اجرا کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد: این موضوع قبل از پایان سال ۹۸، ابلاغ و صندوق بیمه حوادث طبیعی تشکیل شود و حداقل ۳۰ میلیون واحد مسکونی کشور در مدت زمان کوتاه تحت پوشش قرار گیرند.
رییس کل بیمه مرکزی افزود: ۵۰ درصد حق بیمه واحد مسکونی را دولت پرداخت میکند و ۵۰ درصد دیگر را مردم پرداخت میکنند به همین دلیل تصویب رسمی و ابلاغ آن، صندوقهای بیمه حوادث طبیعی میتواند پوشش همگانی کل واحدهای مسکونی کشور را به همرا داشته باشد و ما میتوانیم پوششهای آن را توسعه دهیم و حتی واحدهای تجاری تحت پوشش این بیمه قرار گیرند.
وی با اشاره به این که تعداد تولیدات خودروسازیها در سطح کشور افزایش پیدا کرده و هم اکنون در کشور حدود ۲۲ میلیون خودرو وجود دارد، گفت: حدود ۲۰ میلیون خودرو تحت پوشش بیمه شخص ثالث است و ۲ میلیون خودرو تحت پوشش این بیمه قرار ندارد.
آقای سلیمانی امیری افزود: افرادی که صاحب خودرو هستند، اما بیمه شخص ثالث ندارند، میتوانند از اول ماه بهمن به مناسبت دهه فجر و برای کم کردن آسیبهای اجتماعی و تشویق، بدون پرداخت جریمه،خودروی خود را تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار دهند.
وی گفت: این یک نوع بخشودگی جریمه است و به همین دلیل به همه شرکتهای بیمه اعلام شده است از تاریخ اول بهمن برای خودروهایی که بیمه نشده اند بدون پرداخت جریمه بیمه نامه صادر کنند و این مهلت برای خودروها یک ماه در نظر گرفته شده است.
وی در باره موتورسیکلتها نیز گفت: از ۱۱ میلیون موتورسیکلت موجود در کشور فقط ۲ میلیون بیمه شخص ثالث دارند، که دارندگان موتورسیکلتها نیز میتوانند از اول بهمن برای بیمه شخص ثالث بدون پرداخت جریمه به بیمهها مراجعه کنند و سه ماه برای آنها زمان در نظر گرفته شده است.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین برای بیمه ماشین آلات کشاورزی و راه سازی نیز گفت: برای تشویق دارندگان این ماشین آلات با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و صندوق خسارت بدنی از اول بهمن میتوانند بیمه نامه شخص ثالث دریافت کنند و جریمهای برای دیرکرد تعلق نمیگیرد به عبارت دیگر بخشودگی جریمه به آنها نیز تعلق میگیرد.
وی ابراز امیدواری کرد: این مصوبه و ابلاغ آن به شرکتهای بیمه کمکی به سلامت خانوادهها شود تا به دلیل نداشتن بیمه هزینههای زیادی را متحمل نشوند.
وی افزود: سالانه در کشور ۱۷ هزار نفر در اثر حوادث رانندگی فوت میکنند، ۳۳۰ هزار نفر زخمی و ۴۰ هزار نفر معلول میشوند که این آمار چندین برابر حوادث هوایی است بنابراین از رسانهها و فضای مجازی تقاضا میکنم کمپین مبارزه با تصادفات تشکیل دهند که این موضوع هم وظیفه شرکتهای بیمهای، نیروی انتظامی، همه سازمانهای دست اندرکار و همه مردم کشور است.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: ایجاد صندوق بازنشستگی اختیاری از طرف سازمان برنامه و بودجه کشور، موازی کاری با بیمههای عمر و زندگی است، پیشنهاد ما این است بیمههای عمر و زندگی را تقویت کنیم.
سلیمانی امیری با اشاره اینکه سازمان برنامه و بودجه در پی ایجاد صندوق بازنشستگی اختیاری است، گفت: در چارچوب قانون رفاه و تأمین اجتماعی، ایجادصندوق بازنشستگی اختیاری را این سازمان پیگیری میکند که افراد میتوانند برای بازنشستگی، خود را بیمه کنند و در انتهای یک دوره ۱۵ ساله یا ۲۰ ساله مستمری دریافت کنند.
وی افزود: در حالیکه این روش از سالهای گذشته در دستور کار شرکتهای بیمه و بیمه مرکزی قرار گرفته است و در قالب بیمههای عمر و زندگی این موضوع سامان داده شده است به نحوی که ۱۴ درصد از کل سبد (پرتفوی) شرکتهای بیمه متعلق به بیمههای عمرو زندگی است.
سلیمانی گفت: بازنشستگی اختیاری را در قالب بیمه عمر ایجاد کرده ایم و خوشبختانه مردم هم با آن آشنا شدند و خوب هم استقبال کردند.
وی تصریح کرد: شرکتهای بیمهای به این موضوع در بلند مدت توجه داشتند و حتی برخی از شرکتهای بیمهای به صورت تخصصی در این حوزه وارد شده اند.
براساس گزارش عملکرد صنعت بیمه در ۹ ماهه منتهی به آذر ۹۸ بیمه مرکزی اعلام کرد: سهم سه رشته بیمه شخص ثالث و مازاد؛ درمان و زندگی به ترتیب حدود ۳۳، ۲۵ و هشت دهم درصد و ۱۴ درصد از سبد (پرتفوی) حق بیمه تولید در بازار است.
براساس اعلام بیمه مرکزی چهار رشته حوادث، راننده، درمان، شخص ثالث - مازاد و بدنه اتومبیل (به ترتیب با حدود ۶۹ و نیم، ۶۴ و ۴، ۶۱ و ۵۲ و ۹ دهم درصد) نسبت خسارتی بالاتر از بیمه داشته اند.
بنابر اعلام بیمه مرکزی نسبت خسارت بازار با حدود ۷ و دو دهم واحد کاهش در مقایسه با زمان مشابه سال قبل؛ ۵۱ و ۸ درصد است؛ البته در محاسبه این نسبت مبالغ خسارتهای معوق، ذخایر حق بیمه، کارمزد، شبکه فروش و هزینههای اداری - عمومی شرکتهای بیمه در نظر گرفته نمیشود.
بر اساس این گزارش مبلغ حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی به ترتیب در حدود ۴۳ و دو دهم و ۲۲ و ۴ هزار میلیارد تومان است که رشد حق بیمه تولیدی و رشد خسارت پرداختی به ترتیب در حدود ۴۱ و ۴ و ۲۴ و دو درصد بوده است.