معاون امور بانوان وزارت ورزش: برای رسیدن به اهداف متعالی ورزش بانوان به بررسیهای علمی با حضور استادان و کارشناسان نیاز داریم که در همایش ملی زن و ورزش نخستین گام را در این خصوص برمیداریم.
وی گفت: بر اساس اساسنامه کمیته ملی المپیک فعالیت کمیسیونها مشورتی است و براساس پژوهشها و تحقیقاتی که انجام دادیم میخواهیم برنامههای مختلفی را تنظیم و اجرا کنیم.
معاون ورزش بانوان افزود: خوشبختانه کمیته ملی المپیک فضای مناسبی را برای ارائه برنامههای کارشناسی و اجرای آن فراهم کرده است و در کمیسیون زنان ایجاد انگیزه برای ورزشکاران و برنامهریزی برای آنها در دستور کار قرار دارد.
خانم فرهادی زاد گفت: بعد از اینکه در خصوص موضوعی خاص در کمیسیون زنان به نتیجه رسیدیم برای پیگیری، نظارت و اجرایی شدن آن شرایط را به نحو مطلوبی فراهم خواهیم کرد؛ اولویت نخست در کمیسیون بانوان، توان افزایی در حوزه زنان است.
معاون ورزش بانوان افزود: توجه به ورزش زنان در حوزههای مختلف، ایجاد تبادل بین کارشناسان و مسئولان فدراسیون و همچنین ایجاد فضای مناسب برای اجرایی کردن برنامهها به خصوص در بخش آموزش از مهمترین فعالیتهایمان است.
خانم فرهادی زاد گفت: معاونت ورزش بانوان هماهنگیهایی را کرده است تا برای مدیران، نواب رئیس، کارشناسان، مربیان تیمهای ملی و همه افرادی که به نوعی درگیر کار ما هستند کلاسهای آموزشی برگزار شود و افراد با حضور در کلاسهای مختلف آموزشی فضای دیگری از ورزش بانوان را تجربه میکنند زیرا آموزش نقش بسزایی در رشد ورزش بانوان دارد.
وی گفت: بر اساس هماهنگیها در استانها نیز کلاسهای آموزشی برای رشد ورزش بانوان برگزار خواهیم کرد.
معاون ورزش بانوان افزود: تشکیل جلسات مختلف با افراد درگیر در حوزه زنان و تبادل اطلاعات با آنها نیز تاثیر بسزایی در رسیدن به اهداف مان در ورزش بانوان دارد، فدراسیونهای ما در واقع همانطور که جلسات نواب رئیس را برگزار میکنند باید با همکاری دانشگاهها و مراکز علمی، نشستهای تخصصی در بخشهای مختلف بانوان با موضوع بررسی جایگاهها و کرسیهای بینالمللی زنان داشته باشند.
فرهادی زاد با اشاره به همایش «زن و ورزش، چالشها و فرصتها» گفت: باید تلاش کنیم چالشهای پیش روی زنان را برداریم.
وی با اشاره به اینکه غیر از جلسات متعددی که کمیسیون زنان دارد و برنامههایی که داشتیم به این رسیدیم که همایشی را با عنوان زن و ورزش برگزار کنیم، افزود: فرهنگ، ورزش قهرمانی و همگانی از موضوعاتی است که در این همایش بررسی میشود، ما از استادان و کارشناسان دعوت کردیم، مقالاتی به ما رسیده بود که بهترینها انتخاب شدهاند.
فرهادی زاد گفت: فاصله ورزش همگانی و قهرمانی را باید باز هم کمتر کنیم، با توجه به اینکه در بخش ورزش زنان در سالهای اخیر به دستاوردهای قوی دست یافتهایم، در تیراندازی ۴ سهمیه گرفتهایم، در رشتههای دیگر نیز شانس داریم تا به المپیک رویم مثل قایقرانی، کاراته، تکواندو، دوومیدانی و تنیس روی میز، اما اصل کار سلامت و ورزش همگانی است تا زنان سهم بیشتری در ورزش داشته باشند.
معاون امور بانوان وزارت ورزش با بیان اینکه کمیته بین المللی المپیک (IOC) دنبال برابری در تعداد رویدادها و امکانات است، افزود: به علت ملاحظات فرهنگی و باورهایی که برای ما بعد از انقلاب وجود داشت در تربیت زنان توانمند رشد خوبی داشتیم و در برخی شاخصها مثل تعداد مربیان و داوران شرایط خوبی داریم، در برخی شاخصها نیز باید تلاش بیشتری داشته باشیم.
فرهادی زاد در ادامه صحبتهایش در پاسخ به این سوال که ضرورت برگزاری همایش چیست و چه خروجی خواهد داشت، گفت: ورزش زنان نیازمند حمایت همه بخشها همانند رسانههاست؛ همایشها، جشنوارهها و جلسات مختلفی را داشتیم که فعالیت زنان را رشد داد، با حضور زنان قهرمان شرایط برای رشد بقیه فراهم شد.
وی افزود: ما کمیسیون ورزشکاران را داریم که از کمیسیونهای مهم IOC است تا ورزشکاران بتوانند خوب فعالیت کنند، کمیسیونهای دیگر نیز در خدمت ورزشکاران هستند، حضور زهرا نعمتی به نجمه خدمتی دلگرمی میدهد، حضور خدمتی به الهه احمدی دلگرمی میدهد و همین طور موارد دیگر؛ ما در پرداخت پاداش و جوایز بین زنان و مردان هیچ تفاوتی نداریم و قوانین را باید به سمتی ببریم تا ورزشکاران بتوانند در کشور خودمان تحصیلات را ادامه دهند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ما مربیان خوبی داریم مانند شهرزاد مظفر و الهام هاشمی، اما نمیتوانیم آنها را حفظ کنیم، گفت: الهام هاشمی ورزشکار با اخلاق تیراندازی ما بوده که در سنگاپور مربی بوده است، در مسابقات آسیا بود که دادگر با او صحبت کرد تا به ایران بیاید، تیراندازی مشکلات خاص خودش را دارد، فدراسیون نمیتواند فشنگ و مهمات وارد کند، اما با هماهنگی وزارت قرار شد تسهیلات فراهم شود.
معاون امور بانوان وزارت ورزش افزود: باید از بانوانی که میتوانند به ما کمک کنند استفاده کنیم، باید مراقبتهای بیشتری از این مربیان شود، مظفر از بهترین مربیان ماست که اکنون در کویت کار میکند، ما باید به ورزش بانوان یارانه دهیم، وقتی مربی خوب مانند هاشمی داریم باید او را تبلیغ کنیم، مظفر نیز انشاءالله باید بیاید و مطمئنم با دل و جان زنان را هدایت میکنیم.
الهه عرب عامری سرپرست فدراسیون ورزش زنان مسلمان
فدراسیون ورزش زنان مسلمان به تازگی دفتردار شده است
الهه عرب عامری افزود: وقتی حکم سرپرستی فدراسیون زنان مسلمان را گرفتم هیچ چیزی نداشتیم، به تازگی از ساختمان چهار طبقه مجموعه ورزشی انقلاب یک طبقه را در اختیارمان قرار دادهاند.
دبیر همایش ملی زن و ورزش گفت: فکر نمیکردم کار اینقدر زیاد باشد، جلسات بسیار زیادی برگزاری کردیم و ۶ ماه پیش جرقه برگزاری همایش زده شد، ۵ تا ۶ ماه زمان برد تا بتوانیم این همایش را برگزار کنیم.
عرب عامری افزود: ۵ سخنران برای همایش معرفی و دعوت شدهاند؛ دقیقا ۶۰ مقاله برای ما ارسال شد که بعد از بررسیها ۵ سخنران را انتخاب کردیم، یکی از موضوعات این همایش ورزش قهرمانی است که با پرداخت به این موضوع میتوان به بسیاری از سوالها پاسخ داد، شهرداری نقش مهمی در ورزش همگانی دارد به همین علت تجربیات ورزش شهروندی، چالشها و مبلمان شهری مواردی است که درباره آن صحبت میشود.
سرپرست فدراسیون زنان مسلمان درباره اینکه فدراسیون زنان اسلامی در چه وضعی قرار دارد، گفت: وقتی فدراسیونی را تحویل یک رئیس جدید میدهند معمولا کلید را میگیرد و کار را شروع میکند، اما ما هیچ چیزی نداشتیم.
عرب عامری افزود: چند تا از مسئولان توصیه کردند فدراسیون باید جای مناسب باشد، چون ارباب رجوعهای آن کاردارها و سفارتخانهها هستند، اگرچه حکم داده شده، اما امکانات لازم است، باید یک مستاجر را در مجموعه انقلاب بیرون میکردند تا ما بتوانیم آنجا برویم و این فرایند ۶ تا ۷ ماه طول کشید، هنوز هم تخلیه کامل برای استقرار ما انجام نشده است.
وی گفت: ما جلسات متعددی را گذاشتیم و خط مشی داریم، با متخصصان جلسه داشتیم و از تجربیات کارشناسان استفاده کردهایم، باید قدمها را محکم برداریم و نباید عجله کرد، وقتی ما مکان مورد نظر را تحویل گرفتیم شرایط خوبی نداشت، برگزاری مسابقه بینالمللی راحت است، اما باید کشورها بیایند.
«فرهنگ، جامعه و ورزش زنان»، «زن و ورزش همگانی» و «زن و ورزش قهرمانی» از موضوعهای همایش ملی «زن و ورزش» است.
قرار است در این همایش که ۲۴ دی برگزار میشود نشستهای تخصصی با موضوعات چالش مدیریتی در ورزش قهرمانی زنان و همچنین فرصتها و چالشهای زنان در ورزش شهروندی با حضور کارشناسان مربوطه برگزار شود.