نخستین سامانه تشخیصی و تصویربرداری پتاسکن(PET-CT) در مرکز پزشکی مسیح دانشوری وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بهره برداری رسید.
به گزارش واحد مرکزی خبر، PET (تصویر برداری با مواد رادیواکتیو پوزیترون دهنده) یکی از روشهای تصویربرداری در پزشکی هستهای است و ابزاری قدرتمند و غیرتهاجمی محسوب می شود که قادر است از طریق نشان دادن تغییرات متابولیک وعملکردی ضایعه،اطلاعاتی برای تشخیص و درمان بیماری ها در اختیار پزشک قرار دهد که ممکن است از طریق دیگر روش های تصویر برداری همچون سی تی اسکن و ام آر آی به دست نیاید.
مهم ترین کاربردهای پتاسکن در بیماری های بدخیم، ایسکمیک قلبی و مغز است.
رئیس مرکز پزشکی مسیح دانشوری در مراسم بهره برداری از این سامانه گفت: هزینه های ریالی راهاندازی این سامانه را خیران حوزه سلامت تقبل کرده اند و قرار بود بانک مرکزی نیز بر اساس ارز مرجع و به صورت اقساط به خیران کمک کند.
دکتر علیاکبر ولایتی با بیان اینکه متأسفانه بانک مرکزی تاکنون به این قرار عمل نکرده است، افزود: باید کاری کرد که خیران تشویق شوند نه تنبیه، بنابراین از وزارت بهداشت می خواهیم کمک کنند تا وعده بانک مرکزی محقق شود.
وی با اشاره به اینکه رادیوداروی تولید شده در مرکز پزشکی مسیح دانشوری بیش از نیاز این مرکز است و می توان آن را به 4 یا 5 بیمارستان دیگر منتقل کرد،گفت: می توان با سازمان دهی سامانه ای ارتباطی و شبکهای، رادیودارو را به دیگر شهرهای کشور منتقل و از هجوم بیماران سراسر کشور به بیمارستان مسیح دانشوری جلوگیری کرد.
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم گفت: جمهوری اسلامی ایران کشوری است که استکبار جهانی سعی می کند همه چیز آن را بگیرد اما نعمت حضور دانشمندان خداجو و باانگیزه، خواستههای استکبار را خنثی کرده است.
دکتر محمدحسن طریقت منفرد افزود: امروز افتخار می کنیم که در زمینه علم حرف برای گفتن داریم و کوچکترین عقب ماندگی نداریم.
وی با قدردانی از کمک های خیران برای تامین بخشی از هزینه های خرید دستگاه پتاسکن، اظهار داشت: حضور خیران به عنوان یکی از ارکان موفقیت و حفظ استقلال کشور در حوزه های مختلف بسیار محسوس است.