مسیر مسابقه در ۵۰۰۰ کیلومتر از جده تا سواحل دریای سیاه، ریاض، شبیطه و صحرای مرکزی عربستان تا منطقه القدیه در نظر گرفته شده است که در ۱۲ مرحله طی خواهد شد
این دوره از مسابقات نیز به مانند ۱۱ دوره اخیر به علت ناامنی در صحرای آفریقا، به دور از مسیر سنتی خود برگزار میشود با این تفاوت که در ۱۰ دوره اخیر منطقه آمریکای جنوبی میزبان مسابقات بود، اما این بار عربستان به عنوان میزبان انتخاب شده است. مسیر مسابقه در ۵۰۰۰ کیلومتر از جده تا سواحل دریای سیاه، ریاض، شبیطه و صحرای مرکزی عربستان تا منطقه القدیه در نظر گرفته شده است که در ۱۲ مرحله طی خواهد شد.
۳۴۸ وسیله نقلیه شرکت کننده شامل ۱۴۷ نفر در بخش موتور بایک، ۲۳ کوادبایک یا موتور ۴ چرخ، ۸۷ اتومبیل، ۴۶ کامیون، ۴۵ اتومبیلهای ۴ دیفرانسیل یو تی وی یا باگیز در این رقابت شرکت دارند. مرحله نخست فردا به مسافت ۳۱۹ کیلومتر از جده تا الوجه برگزار خواهد شد.
در رالی داکار ۲۰۲۰ شرکت کنندگان مطرحی، چون استفان پیترهانسل راننده فرانسوی و قهرمان ۱۳ دوره مسابقات، ناصر العطیه قطری قهرمان دوره قبل حضور دارند. فرناندو آلونسو قهرمان سابق فرمول یک برای اولین بار در این رقابتها شرکت کرده است. در میان شرکت کنندهها نام ۱۳ زن نیز به چشم میخورد.
در دوره قبل در سال ۲۰۱۹ در بخش موتوربایک، تابی پرایس از استرالیا / کواد بایک، نیکولاس کاویلیاسو از آرژانتین / اتومبیل رانی ناصر العطیه از قطر / کامیون ادوارد نیکولایف از روسیه و در بخش یو تی وی (خودروهای کاربردی) فرانسیسکو لوپس از شیلی قهرمان شدند.
رالی داکار از ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۷ به طور معمول در مسیر شهرهای پاریس در فرانسه تا داکار در سنگال انجام میشد، اما پس از ایجاد ناامنی در صحرای شمال آفریقا این رقابتها پس از یک سال تعطیلی، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ در آمریکای جنوبی برگزار شد.
در تاریخ رالی داکار که از سال ۱۹۷۹ سابقه برگزاری دارد، در بخش موتورسواری (موتوربایک) استفان پیترهانسل از فرانسه با ۶ قهرمانی رکورد دار است و سیریل نوو از فرانسه، سیریل دسپره از فرانسه و مارک کوما از اسپانیا با ۵ قهرمانی مشترکا دوم هستند.
در بخش اتومبیل رانی استفان پیترهانسل از فرانسه با ۷ قهرمانی رکورد دار است و آری واتانن از فنلاند با ۴ قهرمانی دوم و ناصر العطیه از قطر، رنه متژ از فرانسه و پیر لارتیگ از فرانسه با ۳ قهرمانی در رده سوم مشترک هستند.
در بخش کوادبایک که از سال ۲۰۰۹ آغاز شد، مارکوس پاترونلی از آرژانتین با ۳ قهرمانی رکورد دار است و آلخاندرو پاترونلی از آرژانتین و ایگناسیو کاساله از شیلی با ۲ قهرمانی دوم مشترک هستند.
در بخش یو تی وی که از سال ۲۰۱۷ در برنامه مسابقات قرار گرفت، لئاندرو تورس از برزیل، فرانسیسکو لوپس از شیلی و رینالدو واره لا از برزیل با یک قهرمانی رکورد دار مشترک هستند. لوپس برای نخستین بار قهرمان شد.
در بخش کامیون که از سال ۱۹۸۲ به این سو برگزار میشود، ولادیمیر چاگین از روسیه با ۷ قهرمانی رکورد دار است و کارل لوپرائی از چک با ۶ قهرمانی دوم و ادوارد نیکولایف از روسیه با ۴ قهرمانی سوم است.
در بخش ماشینهای کاربردی یا یو تی وی نیز لیاندرو تورس از برزیل، رینالدو واره لا از برزیل و فرانسیسکو لوپس از شیلی با یک قهرمانی اول مشترک هستند.