سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد: ده هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، موسوی با بیان اینکه ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال برای کلیه کودکان زیر ۵ سال مهاجرین خارجی و خانوارهایی که در محل تجمع عمده مهاجرین خارجی سکونت دارند اجرا میشود، گفت: این طرح در دو نوبت اجرا میشود که زمان اجرای نوبت اول، بیست و هشتم دی ماه لغایت اول بهمن ماه و زمان اجرای نوبت دوم، پنجم الی هشتم اسفند ماه میباشد.
دکتر موسوی با بیان کلیات دستورالعمل کشوری ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال در اقصی نقاط کشور، افزود: تعداد موارد بیماری دردو کشور افغانستان و پاکستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با دارابودن مرزهای مشترک با دو کشور پاکستان و افغانستان، در معرض خطر بالای ورود مجدد بیماری فلج اطفال است لذا حفظ دستاوردهای برنامه ریشه کنی فلج اطفال در کشور از حساسیت ویژهای برخوردار است.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزدگفت: برآورد میشود حدود ده هزار نفر تحت پوشش حمایت این طرح قرار گیرند.
دکتر موسوی تصریح کرد: گروههای هدف این طرح شامل کلیه مهاجرین خارجی که در اردوگاهها و یا خارج از آنها اقامت دارند، کلیه خانوارهایی که در محل تجمع عمده مهاجرین خارجی سکونت دارند، کلیه کودکان زیر ۵ سال که به همراه مادران خود در زندانها اقامت دارند و کلیه مناطقی که تحت پوشش مراقبین سلامت مرکز بهداشت با پوششی کمتر از ۵ درصد مواجه هستند، خواهد بود.
طرح ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال در یزد باعث ممانعت از چرخش و انتقال ویروس وحشی پولیو به سایر نقاط خواهد شد.
فلج اطفال (نام علمی: Poliomyelitis)، نوعی بیماری حاد ویروسی است که دستگاه گوارش و در بعضی مواقع دستگاه عصبی مرکزی را درگیر میکند. این بیماری ناشی از عفونت با ویروسِ پولیو (poliovirus) است. این ویروس دارای ۳ ساب تایپ است و تا قبل از انجام واکسیناسیون جهانی علیه ویروس پولیو، ساب تایپ ۱ این ویروس، ۸۵ درصد موارد این بیماری را شامل میشد. ویروس پولیو از دستهٔ انتروویروسها (Enterovirus) و از خانوادهٔ پیکورناویریده (Picornaviridae) است.