سرپرست معاونت قهرمانی وزارت ورزش گفت: برای جلوگیری از شبهات افکار عمومی، با اعلام اسامی نامزدهای انتخابات، با آبروی افراد بازی نکنیم.
ریسک نکردم
وی افزود: از خانواده ورزش هستم و فرقی ندارد در کجای ورزش فعالیت کنم، بنابراین اعتقادی ندارم که حضورم در حوزه معاونت قهرمانی ریسک بوده است، در واقع تداوم کاری است که حدودا از ۲۰ سال قبل شروع شده است.
سرپرست معاونت قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان گفت: در این سالها هیچ گاه برای کار به بعد از امروزم فکر نکردم که در کجا باشم، همیشه به مسئولیتی که به من محول شده است، فکر کردهام و جواب نیز گرفتهام.
وزیر به من اعتماد کرد
علینژاد افزود: وزیر ورزش اعتماد کرد و سرپرستی معاونت قهرمانی را به من پیشنهاد داد که با افتخار آن را پذیرفتم و برای آن ریسکی قائل نشدم، به این موضوع این طور نگاه نمیکنم، چون این مسئولیتها ممکن است فردا به پایان برسد و علتی برای تداوم ندارد، فکر میکنم فرصت کار بیشتری برای کمک به جامعه ورزشی برایم فراهم شده است که شاید فردا هم در کار نباشد.
سیاست انتخاباتی جدید
وی در خصوص سیاست جدید وزارت ورزش مبنی بر انتخاب سرپرست بعد از پایان دوره ریاست چهار ساله روسای فدراسیونها گفت: تقریبا از ابتدای امسال وزارتخانه سیاست جدیدی اتخاذ کرد، مبنی بر اینکه در دوره ریاست افراد در فدراسیونهای ورزشی، انتخاباتی برگزار نشود تا اجازه داده شود در پایان دوره چهار ساله با انتخاب سرپرست برای اداره آنها، مراحل انتخابات اجرا شود تا نامزدهای خارج از فدراسیون با رئیس فعلی رقابت داشته باشند.
تصمیمی برای رفع دغدغهها
سرپرست معاونت حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان افزود: تصمیم جدید برای انتخابات برای این گرفته شد، چون برخی اعتقاد داشتند که شرایط عادلانه نبود و روسای فدراسیونها به علت حضور در مسند، وضع را به نفع خودشان رقم میزنند، به همین علت وزارت ورزش برای رعایت عدالت و مساوات این تصمیم را گرفت تا دغدغهای در کار نباشد.
وی گفت: با وجود تصمیم جدید وزارت ورزش برای فرآیند انتخابات، اما ایراد خلا مدیریتی وجود دارد که باید هر چه زودتر انتخابات فدراسیونها برگزار شود تا این خلا به چشم نیاید.
فدراسیونها در مسیر انتخابات
علینژاد درباره برگزاری فرآیند انتخابات فدراسیونهای با سرپرست افزود: تقریبا همه فدراسیونها به جز پزشکی ورزشی فرآیند انتخاباتیشان شروع شده است، در این مسیر ابتدا نامزدها ثبتنام میکنند، بعد از اعلام تایید صلاحیتها در کمیته تطبیق و مراجع نظارتی، زمان انتخابات مشخص میشود، این موضوع فرآیند زمانبری است که با توجه به تعداد نامزدها ممکن است طولانی شود، در نتیجه انتخابات به تعویق میافتد.
وی گفت: دوست داریم انتخابات فدراسیونها هر چه سریعتر برگزار شود، از زمان حضورم در معاونت قهرمانی فرآیند نامنویسی از نامزدهای فدراسیونهای تنیس، پینگ و پنگ و جانبازان آغاز شده است.
سرپرست معاونت حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان درباره تعویق انتخابات فدراسیون ورزشهای رزمی افزود: به علت نامه نهادهای نظارتی انتخابات فدراسیون ورزشهای رزمی به تعویق افتاد که مجبور شدیم مهلت سرپرستی در این فدراسیون را تمدید کنیم.
پزشکی ورزشی با اساسنامه جدید
وی ادامه داد: یک ماه است که برای فدراسیون پزشکی ورزشی سرپرست انتخاب شده است و این فدراسیون نیز در مسیر برگزاری انتخابات قرار دارد، اساسنامه انتخابات فدراسیون پزشکی ورزشی پس از تصویب در هیئت دولت، در نهاد دیگری باید به تایید برسد تا بتوانیم آن را ابلاغ کنیم، احتمالا نامزدهای این فدراسیون با شرایط جدید نامنویسی میشوند و با اساسنامه جدید نیز انتخابات این فدراسیون برگزار خواهد شد.
کار موقت سرپرستان
علینژاد در خصوص فعالیت سرپرستان بدون تخصص در فدراسیونهای ورزشی گفت: سرپرستان افراد توانمندی هستند و تلاش میکنیم تا وقفهای در اداره فدراسیونها رخ ندهد، سرپرستی کاری موقتی است و دائمی نیست، بعضی مدیران سابقه طولانی در ورزش دارند و برای اینکه سرپرستی سابقه تخصصی آن رشته را ندارد، نگران نیستیم.
«عرب» کارش را خوب بلد است
وی در خصوص سرپرستی «ایرج عرب» در فدراسیون دوومیدانی افزود: عرب کارش را خوب انجام میدهد و مدیر اجرایی فدراسیون نیز بیژن معتمدی به عنوان دبیر فدراسیون است که از نیروهای توانمند دوومیدانی محسوب میشود، به همین علت دغدغهای در این خصوص نداریم، با توجه به داشتن ۲ سهمیه المپیک در این رشته، وزارت ورزش فعالیتهای این فدراسیون را رصد میکند و احتمال کسب سهمیه المپیکی دیگری نیز وجود دارد.
از پولهای ناپدید شده، بی خبرم
سرپرست معاونت حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در خصوص ناپدید شدن پولهای فدراسیون هندبال در زمان اداره آن با سرپرستی گفت: بخشنامه جدیدی آماده و به دفتر مشترک فدراسیونهای ورزشی ابلاغ شده است تا از این پس با هماهنگی این دفتر و معاونت منابع توسعه مالی در زمان تغییر و تحولات فدراسیون ها، مسائل مالی شفاف شود، موضوع امور مالی هندبال در زمان حضور من در معاونت قهرمانی نبوده است و اطلاعی ندارم، اما همه مسائل مالی و انتقالها را خزانه دارها تایید میکنند.
وی افزود: خزانه دارها مسئولیت عملکرد مالی فدراسیونها را برعهده دارند و باید بر اجرای انتخابات نظارت داشته باشند، ضمن آنکه مسئولیت قانونی دارند اگر اتفاقی رخ دهد، باید مانع شوند و پاسخگو باشند، چون نهادهای نظارتی حسابرسی میکنند.
الزامی برای اعلام اسامی نداریم
علینژاد در خصوص آنکه فدراسیون تنیس روی میز اسامی نامزدهای انتخابات را در روز پایانی مهلت نامنویسی اعلام کرد، گفت: اصولا اعلام اسامی نامزدها اجبار و الزامی ندارد، اعتقاد دارم تا تایید صلاحیتها بهتر است که اسامی اعلام نشود، چون برخیها در کمیسیون تطبیق یا نهادهای نظارتی تایید نمیشوند و شبهاتی در افکار عمومی ایجاد میکند که با آبروی فرد بازی میشود، چون در آیین نامه انتخابات چنین موضوعی وجود ندارد بهتر است که بعد از تایید صلاحیتها اسامی اعلام شود.
انتصابی در کار نیست
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتصابی شدن روسای چهار فدراسیون ورزشی افزود: نمیدانم این خبر از کجا منتشر شده است، اما انتصابی وجود ندارد، فدراسیونهای همگانی، روستایی، پزشکی و زورخانهای شرایط متفاوتی برای انتخابات دارند به عنوان مثال در انتخابات آنها نمیتوانیم نماینده مربیان، داوران یا ورزشکاران داشته باشیم، این موضوع در فدراسیون پزشکی ورزشی کاربردی ندارد، بنابراین این اختیار به وزارتخانه داده شده است تا در این حوزه اساسنامه مجامع را خودش تدوین کند و این موضوع به معنای انتصابی بودن روسای آنها نیست.
سرپرست معاونت قهرمانی وزارت ورزش در خصوص زمان اعلام اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی گفت: منتظر تایید آن از یکی از نهادهای قانونی هستیم تا بعد از آن به فدراسیونها ابلاغ کنیم.
جدایی ۴ رشته دیگر جانبازان و معلولین
وی درباره جدایی برخی رشتههای ورزشی از فدراسیون جانبازان و معلولین گفت: این موضوع سیاست کلی IPC (کمیته بین المللی پارالمپیک) است و تا به حال هشت رشته از فدراسیون جانبازان جدا شده است و در اختیار فدراسیونهای تخصصی قرار گرفته است و سال آینده نیز چهار رشته دیگر جدا خواهد شد. در واقع ۱۲ رشته هستند که به صورت تخصصی کار خود را با فدراسیونهای مربوطه دنبال میکنند.
علینژاد ادامه داد: ممکن است، ناهماهنگیهایی در خصوص جدایی رشتهها ایجاد شود، اما آقای خسروی وفا در حوزه پارالمپیک آن را به خوبی مدیریت میکند، اخیرا اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک تغییراتی داشته و حضور روسا در هیئتهای آن تقویت شده است.
وی گفت: دغدغهای برای جدایی برخی رشتهها از کمیته پارالمپیک نداریم، چون این موضوع در ستاد عالی بازیهای المپیکی و پارالمپیکی هم هماهنگ شده است و با کمک فدراسیونهای جانبازان، نابینایان و فدراسیونهای تخصصی شرایط بهتری حاکم خواهد شد.
بی برنامه نیستیم
سرپرست معاونت حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این سوال که چرا وزارت ورزش پیش بینی از تعداد ورزشکاران المپیکی و کسب مدال در بازیهای ۲۰۲۰ توکیو اعلام نمیکند، افزود: ستاد بازیهای المپیکی و پارالمپیکی قبل از بازیهای آسیایی شکل گرفت و مدتهاست در خصوص ورزشکاران المپیکی تشکیل جلسه میدهد، با توجه به هفت ماه فاصله تا المپیک ۲۰۲۰ اولویت اول ما در موضوع قهرمانی همین بازیهاست، وزیر ورزش نیز نگاه ویژهای به المپیک دارد تا شرایط بهتری ایجاد کند.
وی ادامه داد: اولویت تامین منابع نیز با کمیته ملی المپیک است، اما اخیرا مبلغ خوبی به فدراسیونهای المپیکی به صورت متفاوت داده شد و غیر از این هم جلسات متعدد کارشناسی به صورت جدی در حال برگزاری است، وزارتخانه پول اندکی دارد، اما همین مقدار را نیز فقط با اولویت المپیکیها پرداخت کرده است.
پیش بینی مدالی را اعلام نمیکنیم
سرپرست معاونت قهرمانی وزارت ورزش گفت: همه فدراسیونهای ورزشی پیش بینی خود را برای کسب سهمیه و مدال آوری در المپیک توکیو ارائه دادند، اما اعلام آن جز ایجاد فشار روی ورزشکار و مربی خاصیت دیگری ندارد.
وی افزود: جمع بندی این بود که پیش بینیها رسانههای نشود، چون نمیخواهیم فضا را سخت کنیم تا انتظارات بالا برود و ورزشکاران فکر کنند که باید کار عجیبی کنند، اصولا روی عملکرد ورزشکاران تاثیر منفی دارد و از زیباییهای ورزش غیرقابل پیش بینی بودن آن است، اما به معنی بی برنامه بودن ما نیست که ندانیم در هفت ماه آینده چه خبر میشود، اهداف با درصدی خطا مشخص است، اما مصلحت ندانستیم اعلام کنیم.
نگرانی مدال برای وزنه برداری، نه سهمیه
علینژاد درباره شرایط وزنه برداری ایران برای المپیک ۲۰۲۰ گفت: در وزنهبرداری براساس قوانین فقط میتوانیم ۲ سهمیه کسب کنیم و میدان بزرگ ما رقابتهای قهرمانی آسیا در سال آینده است و امیدواریم ۲ سهمیه المپیک توکیو را کسب کنیم.
وی افزود: باید تلاش و به گونهای برنامهریزی کنیم که شانس مدالآوری را بیشتر کنیم، چون دغدغه فعلی مدال آوری است و برای کسب سهمیه دغدغه نداریم، سهراب مرادی اصلیترین شانس ما برای کسب مدال المپیک است که مدتی مصدوم بود و اگر شرایط خود را پیدا کند شانس زیادی برای موفقیت دارد.
در واگذاری مشارکت میکنم
علی نژاد در خصوص واگذاری سرخابیها به بخش خصوصی گفت: واگذاری استقلال و پرسپولیس به آقای تقی زاده معاون حوزه حقوقی و معاون پارلمانی وزارتخانه واگذار شده است و در بخش قهرمانی هم افشین داوری مسئول امور باشگاهها در ستاد واگذاری حضور دارد، اما وزیر ورزش از دستور داده است تا در بحث واگذاری مشارکت فعالانه داشته باشم.
افزایش ۵ درصدی بودجه
وی درباره تخصیص اعتبارات ورزش در لایحه بودجه سال ۹۹ افزود: شرایط خاصی در کشور داریم، چون منابع درآمدی کاهش پیدا کرده است؛ این مشکل در بودجه دولت تاثیر دارد و خیلی از دستگاههای دولتی افزایش بودجه نداشتهاند، اما وزارت ورزش و جوانان در مجموع بخش عمرانی و جاری با پنج درصد افزایش بودجه در سال آینده روبهرو شده که خوب است.
سرپرست معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان گفت: کمیته ملی المپیک حدود ۲۵ درصد با افزایش بودجه روبهرو شده است و ۳۰ میلیارد تومان نیز برای المپیک ۲۰۲۰ خواهد داشت، دولت تلاش میکند از همه امکانات برای اعتبارات خوب ورزش استفاده کند و مجلس نیز کمک ویژهای دارد تا با پیشنهادات جدید شرایط بهتری برای سال آینده ورزش ایجاد کند.
به پارالمپیک کمک میکنیم
علینژاد افزود: در مجموع برای تدوین بودجه ۹۹ ورزش، دولت، وزارت ورزش و سازمان برنامه و بودجه همکاری خوبی کردند تا بخش عمدهای از نیازهای ورزش کشور حل شود، کمیته پارالمپیک هم وظایف سنگینی دارد و ما تلاش میکنیم با گفتگوها در مجلس بودجه این بخش را افزایش دهیم، چون سال سختی در پیش داریم.