به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سيما,نتایج تازهترین مطالعات دانشمندان آمریکایی نشان میدهد کافئین میتواند به مقابله با چاقی کمک کند.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دانشمندان دانشگاه ایلینوی دریافته اند که کافئین بدن را به کاهش ذخیره چربی در سلولها مجبور میکند.
براساس مطالعه دانشمندان آمریکایی روی موشها که نتایج آن در مجله علمی «فانکشن فودز» (Function Foods) منتشر شده است، نوشیدن دست کم چهار فنجان قهوه در روز میتواند میزان چربی مصرف شده طی روز را به خصوص چربی موجود در مواد غذایی که برای سلامت انسان خوب نیست، بکاهد.
در این مطالعه دو گروه موشها مورد بررسی قرار گرفتند. هر دو گروه طی چهار هفته براساس یک رژیم غذایی سرشار از گلوسیدها (کربوهیدرات) به همراه چربی و قند بسیار بالا غذا میخوردند، ولی به گروه دوم علاوه بر این رژیم غذایی، کافئین معادل چهار فنجان قهوه در روز داده شد.
افزایش وزن گروهی که کافئین مصرف کرد، نسبت به گروه اول ۱۶ درصد کمتر بود و میزان چربی ذخیره شده در بدن آنها نیز ۲۲ درصد کمتر بود.
به گفته دانشمندان، این امر احتمالا به تاثیر کافئین مربوط است که میتواند فعال سازی ژن شناخته شده برای افزایش وزن را کاهش دهد.
این پژوهشگران همچنین دریافتند که نوعی چای، موسوم به «چای ماته» نیز همین فایده را برای سلامت دارد و تاثیر آن مشابه تاثیر کافئین قهوه است.
دکتر الویرا گونزالس دمجیا که در این مطالعه شرکت داشت، گفت: «با توجه به مطالعاتی که انجام داده ایم، میتوان گفت: چای ماته و کافئین میتواند به عنوان مادههایی ضدچاقی در نظر گرفته شوند.»
براساس این مطالعه، این تاثیر احتمالا ناشی از تاثیر کافئین بر دو ژن FASN و LPL است.
به علاوه، این دانشمندان همچنین برای مقایسه، به این موشها هم کافئین صنعتی و هم کافئین استخراج شده از قهوه دادند و دریافتند کافئین بدون در نظر گرفتن منبع آن، میتواند انباشت چربیها را درون سلولهای بزرگ بین ۲۰ تا ۴۱ درصد کاهش دهد.