زینب را از کربلا پرستار می شناختند و مهرش از نینوا به دل جهان نشست.
شخصیت زینب کبری (س) را میتوان به نوعی بازتاب ابعاد وجودی ائمهی هدی در کالبد یک زن دانست و از این رو بیشک زنان مسلمان به خوبی میتوانند از رفتار ایشان الگو گیرند.
وضع سیاسی و مذهبی دوران زندگانی حضرت زینب کبری(سلاماللهعلیها) و نوع مواجهه این بانوی ارجمند با رخدادهای گوناگون سبب میشود تا امروزه بتوان از ابعاد شخصیت ایشان به عنوان الگوی جاودان زنِ مسلمان یاد کرد. حضرت آیتالله خامنهای در بخشی از بیانات خود با اشاره به شاخص بودن عملکرد آن حضرت، چنین فرمودند: «...(او) از جهات گوناگون، یک استاد، معلّم معنویّت، معلّم اخلاق و معلّم رفتار اسلامیِ زن محسوب میشد...زن مسلمان از درون خانواده تا درون جامعه، مسائل علمی، مسائل سیاسی، کمک رسانی، ارزشهای اخلاقی و نشان دادنِ منشهای بزرگ انقلابی، همه را با هم دارد.» ۱۳۷۴/۰۷/۱۲
پرستار
روز ولادت حضرت زینب کبری (س) به عنوان روز پرستار و بزرگداشت مقام پرستاران در کشور ما شناخته میشود.
پرستاری با توجه به ماهیت خود که نیاز به مهر و عطوفت و صبوری بیشتری دارد، مورد استقبال زنان قرار گرفته و درصد کثیری از پرستاران را زنان تشکیل میدهند. پرستار، فرشته رحمتی برای بیمار است که از بیمار مراقبت میکند تا پس از سپری کردن دوران نقاهت به بهبودی کامل برسد و بیش از آن که به کار خود به دید شغل نگاه کند، آن را عشقی فداکارانه میداند.
کربلا شهری است ای دل شهریارش زینب است اعتبارش از حسین و اقتدارش زینب است
چونان که رهبر انقلاب می فرمایند: «اگر الگوی زن، زینب و فاطمهی زهرا سلامالله علیها باشند، کارش عبارت است از فهم درست، هوشیاری در درک موقعیتها و انتخاب بهترین کارها؛ ولو با فداکاری و ایستادن پای همه چیز.» ۷۰/۰۸/۲۲
رهبرانقلاب همچنین در بیمارستان خطاب به پرستاران فرمودند: هر خدمتی كه شماها به هر بيماری بكنيد، مثل اينست كه آن خدمت را به شخص اين حقير كرديد.
حق و حقوق پرستاران
پرداخت نشدن معوقات پرستاران، استخدام نشدن آنها، کار طاقت فرسا بدون در نظر گرفتن مزایای استخدامی، کمبود نیرو وکار دوچندان از مشکلات این قشر است که لازم است مسئولان با خبرهای خوش این روزها سبب خوشحالی واقعی پرستاران زحمتکش شوند.
گرچه وزیر بهداشت در راستای این خبرهای خوش اعلام کرده سه ماه از معوقات پرستاران در هفته پيش رو پرداخت ميشود.