کارشناس بیماریهای مشترک اداره کل دامپزشکی استان یزد: هر نوع گزشی از سوی حیوانات باید تحت مراقبتهای پزشکی قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، محمدی اظهار داشت: بیماری هاری یکی از بیماریهای مشترک انسان وحیوان میباشد که در نوع خود بسیار مهلک بوده و درصورتیکه فرد هارگزیده قبل از ورود به مرحله بروز علایم بالینی تحت مراقبت قرار نگیرد مرگ او حتمی است.
وی گفت: همچنین براساس برنامه مبارزه با هاری سازمان دامپزشکی کشور دامهای مبتلا به هاری پس از تشخیص بایستی معدوم شوند؛ لذا آموزش عمومی و رعایت توصیههای بهداشتی اصل اساسی مقابله با این بیماری است.
کارشناس بیماریهای مشترک اداره کل دامپزشکی استان یزد ضمن تأکید بر نقش مهم مردم در ریشه کنی و جلوگیری از سرایت این بیماری خطرناک و مشترک، افزود: مبارزه پیشگیرانه و پیگیر با بیماری هاری همواره جزو رئوس برنامههای اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان یزد بوده است.
محمدی تصریح کرد: دامداران باید برای کاهش احتمال ابتلاء به این بیماری، سگهای نگهبان گله را سالانه واکسینه کرده و با حصار کشی دامداری خود از ورود سگهای ولگرد، روباه، گرگ و راسو به محل نگهداری دام جلوگیری نمایند.
وی ادامه داد: همچنین به افرادی که سگ و گربههای خانگی نگهداری مینمایند توصیه میشود، طبق زمان بندی مشخص معاینات دورهای توسط دامپزشک و واکسیناسیون حیوان را انجام داده و از بردن سگهای خانگی به معابر و مراکز عمومی و تماس آنها با حیوانات مشکوک خودداری نمایند.
محمدی در پایان تأکید کرد: در صورت عدم درمان سریع و به موقع، فرد مبتلا به مرض هاری پس از طی چند روز از مشاهده اولین علایم، از بین خواهد رفت و از همین نکته میتوان به میزان اهمیت توجه به اقدامات پیشگیرانه و درمانی پی برد؛ لذا مجددا تأکید میگردد هر نوع گزشی از سوی حیوانات در انسان باید به عنوان هاری تلقی شده و مراقبتهای پزشکی درخصوص آن اعمال گردد.