به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس موسسه کار و تامین اجتماعی در نشست هم اندیشی مهارت آموزی، کارآفرینی و اشتغال که در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس برگزار شد، گفت: در دنیای امروز مشاغل و مهارتهای نوین مبتنی بر فناوریهای دیجیتال پدیده آمده اند که از آن جمله میتوان به هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، هوش تجاری، نسل پنجم تلفن همراه و چاپگرهای سه بعدی اشاره کرد.
محمدرضا سپهری با بیان اینکه پیش بینی شده در دهه آینده ۳۸ درصد از مشاغل سنتی از بین خواهند رفت، افزود: باید ضمن شناسایی مشاغل نوین، آموزشهای لازم برای فراگرفتن این مهارتها را به جوانان ارائه دهیم.
دبیر شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی افزود: رویکرد دانشگاهها و مراکز آموزش عالی باید از آموزشهای تئوری به آموزشهای مهارتی و کاربردی تغییر کند.
سپهری افزود: براساس پیشنهاد شورای عالی مهارت آموزی، از این پس در نظام طبقه بندی مشاغل و جذب نیروهای کار، آموزشهای مهارتی فرد بیشتر از مدارک دانشگاهی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی اظهارداشت: با ظهور مشاغل نوین در فضای مجازی و کسب و کارهای جدید استارتاپی و دانش بنیان، قوانین و روابط کار نیز باید بازنگری شود، زیرا قوانین فعلی دیگر جوابگوی نیاز جامعه نیست.
رییس موسسه کار و تامین اجتماعی گفت: ۴ عامل فناوری، جهانی شدن، تغییرات اقلیمی و آب و هوایی و نیز تحولات جغرافیایی موجب تغییر مشاغل در جوامع مختلف شده اند.
سپهری افزود: ضروری است آموزشهای ما به سمت آموزشهای تجربی و مهارتی و تربیت نسلی خلاق، نوآور و کارآفرین سوق داده شوند.
سهراب مختاری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس هم هدف از نشست هم اندیشی مهارت آموزی، کارآفرینی و اشتغال را بررسی راهکارهای آموزش کاربردی و مهارتی به جامعه کارآفرینی، کارگری و کارفرمایی استان برشمرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر براساس مدلهای ملی و طرحهای استانی بستههای آموزشی ویژهای به شرکای اجتماعی خود ارائه میدهیم، گفت: تلاش میکنیم با ارتقای سطح تاثیرگذاری آموزش ها، توجه به مهارت آموزی و پژوهش به راهکارهای علمی برای رفع مشکلات و چالشهای پیشروی این جوامع دست یابیم.
مختاری گفت: به منظور تجمیع آموزشهای حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی که به جامعه هدف شش گانه استان فارس شامل کارگران، کارفرمایان، کارآفرینان، تعاونگران، بیکاران و پرسنل ارائه میشود، دانشگاه مجازی علمی، پژوهشی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شیراز راه اندازی شد.
وی افزود: با راه اندازی این دانشگاه مجازی تمام آموزشهای لازم برای اقشار تحت پوشش یکپارچه شده و همچنین استانداردسازی در خصوص استادان و مدرسان، محتوای آموزشی و فضای آموزشی این دانشگاه نیز انجام شده است.
مختاری اضافه کرد: آموزشهایی که در این دانشگاه مجازی ارائه میشود نقش بسزایی در کاهش حوادث ناشی از کار و کم شدن اختلافات کارگری و کارفرمایی خواهد داشت.
حشمتالله کوشکی مدیرکل فنی و حرفهای استان فارس گفت: در حال حاضر در ۵۰ مرکز دولتی و ۷۰۰ آموزشگاه آزاد و خصوصی فنی و حرفهای استان، آموزشهای مهارتی و کاربردی مبتنی بر نیاز جامعه به متقاضیان ارائه میشود.
وی افزود: علاوه بر این مراکز آموزشهای فنی و حرفهای در دانشگاه ها، زندان ها، کمپ ها، پادگانها و سکونتگاههای عشایری استان توسعه داده شده است.
کوشکی، راه اندازی ۶ مرکز فنی و حرفهای در دانشگاه شیراز، دانشگاه صنعتی شیراز، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه پیام نور شیراز و دانشگاههای زند و آپادانا و نیز انعقاد ۴۲ تفاهم نامه با اتحادیههای مختلف، نظام مهندسی، خانه کاروکارگر را از جمله اقدامات این اداره کل برای توسعه آموزشهای مهارتی در این استان برشمرد.
مدیرکل فنی و حرفهای استان فارس با بیان اینکه آموزش در مراکز دولتی فنی و حرفهای رایگان است، افزود: ۷۵ درصد آموزشهای فنی و حرفهای به صورت عملی و تنها ۲۵ درصد به صورت تئوری است و به شرکت کنندگان در دورههای آموزشی فنی و حرفهای مدارک معتبر بین المللی و اعطا میشود.