سردار غلامرضا جلالی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما درباره پیشرفتهای شبکه ملی اطلاعات افزود: فناوری اطلاعات و فضای سایبری بسیار توسعه پیدا کرده است و تقریبا در همه حوزههای جاری امور مردم نقش آفرینی میکند و خدمات و کارکردهای بسیار زیادی در آن تولید شده است که نیازمندیهای مردم را جواب بدهد.
وی گفت: مردم ما امروز بخش زیادی از نیازمندیهای خود را از شبکههای اجتماعی و فضای سایبری به دست میآورند و طبیعی است که پایداری فضا، کارکرد آنها و تداوم کارکرد آن در هر شرایطی برای مردم اطمینان بخش باشد و در واقع به امنیت و پایداری آن مطمئن باشند که این موضوع یک مسئله مهمی است.
سردار جلالی افزود: همچنین کشور به عنوان یک نظام حکومتی مسئله تداوم این کارکردها را برای مردم در شرایطی که بتواند به نیازها پاسخ بدهد یک مسئله اساسی میداند که اینها در کشور ما و کشورهای دنیا در قالب یک چارچوب به نام شبکه ملی اطلاعات است به شکلی که بتواند تمام فعالیت سایبری با مبداء و مقصد داخل کشور را با سرعت بالا و کیفیت بسیار مناسب و قیمت پایین برای مردم تامین کند، کشورهای زیادی این کار را کرده اند و کشور ما نیز از جمله آنهاست.
وی ادامه داد: کره جنوبی از موفقترین کشورها در این زمینه است که حتی سرعت اینترنت آن در داخل کشور از سرعت اینترنت جهانی نیز بیشتر است، شبکه ملی آن باعث کاهش سرعت نشده و این بسیار مهم و مورد تاکید مسئولان رده بالا از جمله مقام معظم رهبری است که به عنوان یک مطالبه عمومی از دستگاههای اجرایی دنبال میشود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور درباره این که چند درصد در این حوزه پیشرفت داشته ایم، گفت:، چون موضوع شبکه ملی اطلاعات بخشهای مختلفی دارد یک بخش آن ارتباطات است که زیرساختها را شامل میشود و طبق گزارشی که وزیر ارتباطات داده بود مبنی بر اینکه پیشرفت ۸۰ درصدی داریم، اما مرکز ملی آن را ارزیابی کرده که پیشرفت ما کمتر از این عدد است.
سردار جلالی ادامه داد:، اما سایر مولفههایی که میتواند به ما کمک کند مثل موتور جستجو، ایمیل ملی و سی دی ان که داخل کشور خدمات ارایه دهد، پیشرفتهای آنها خیلی کم است و باید توسعه پیدا کند و همه یکپارچه کار کند.
وی درباره حمله سایبری نیز گفت: حملههای سایبری سه دسته اند که یک دسته آن پرتکرار و کم ارزش هستند که تعداد اینها زیاد است و هشتاد تا نود درصد آنها در شرکت ملی زیرساخت کنترل میشود که زیر نظر وزارت ارتباطات است؛ یک دسته قویتر از آن هستند و حوزههای امنیتی ما را هدف قرار میدهند اعم از امنیت پنهان و آشکار که وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی در این خصوص مسئولیت دارند و دسته سوم نیز سازماندهی شده و جنگ سایبری است که ارتشهای سایبری در این زمینه ماموریت دارند و این بخش برعهده ماست.