انتشار تصاویر ازدواج کودکان در شبکه هاي اجتماعي از شيوع پديده کودک همسري در جامعه خبر ميدهد.
به گزارش خبرنگار ، گروه فضای مجازی خبرگزاری صداوسیما ، این روزها کلیپ ها و تصاویر زیادی از ازدواج کودکان که بیشتر آنها دختر هستند در شبکه هاي اجتماعی دست به دست می شود . تصاویری که برخلاف همه مراسم های ازدواج و عروسی شاد نیست و بوی درد و رنج و روزهایی سیاه بختی می دهد.
این تصاویر گویایی یک مطلب است ، فقر اقتصادی و فقر اجتماعی در برخی خانواده ها ، که ظاهران فقر اقتصادی به هر دلیل دیگری می چربددختران خود را راهی سیاه بختی می کنند.
بنا براین گزارش بیشتر ازدواج دختر بچه هایی که تصاویرش در فضای مجازی منتشر می شود مربوط به مناطق محروم است .این گزارش نگاهی گذرا به این امر در کشور دارد.
کودک همسری در لغت به معنای نوعی ازدواج رسمی یا غیررسمی است که که در آن فرد پیش از رسیدن به ۱۸ سالگی وارد پیمان زناشویی میشود.کودک همسری به زبان عامیانه و ساده به این معنی است که دختری ۹ ساله با مردی چهل ساله و بیشتر ازدواج کند. شایعترین آن ازدواج دختران کم سن با مردانی است که به صورت غیر متعارف از آنها بزرگتر هستند. این قضیه بیشتر در جوامع سنتی رایج است.
حوزههای قضایی متعددی ازدواج زودهنگام را با رضایت والدین یا در موارد خاصی همچون بارداری نوجوانان مجاز میدانند.
حالا دولت تلاش می کند با تصویب لایحه ای سن ازدواج کودکان دختر را 13 و پسران را 15 تصویب کند .
کارشناس ارشد دفتر بررسیهای امور حقوقی معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده از تدوین لایحه جدید برای مقابله با کودک همسری خبر داده و گفته این لایحه که حداقل سن ازدواج را برای دختران ۱۳ سال و برای پسران ۱۵ سال تعیین کرده است، با حمایت اعضای کمیته فرعی کمیسیون لوایح دولت به تصویب رسید.
زهرا جعفری با بررسی ابعاد منفی ازدواج کودکان گفته:در حال حاضر طبق ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی ازدواج دختر در زیر سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر در زیر سن ۱۵ سال تمام شمسی با اجازه دادگاه و اذن ولی و رعایت مصلحت مجاز است. لذا لایحه مذکور ازدواج دختران زیر ۱۶ سال و پسران زیر ۱۸ سال را ممنوع کرد و علاوه بر آن، اجازه میداد که دختران بین ۱۳ تا ۱۶ سال و پسران بین ۱۶ تا ۱۸ سال با حکم دادگاه خانواده ازدواج کنند. اما این لایحه موفق به تصویب در کمیته فرعی کمیسیون لوایح دولت نشد.
وی تصریح کرده است :در همین راستا معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری به منظور جلب نظر موافق اعضای کمیته و با هدف حمایت از تمامی کودکان در برابر ازدواجهای زودهنگام و اجباری، متن لایحه اولیه را اصلاح و حداقل سن ازدواج را برای دختران ۱۳ و برای پسران ۱۵ سال تعیین کرد؛ یعنی با تصویب نهایی این لایحه در مجلس، ازدواج زیر ۱۳ سال برای دختران و زیر ۱۵ سال برای پسران ممنوع میشود.
امید آن می رود با آگاه سازی مردم ، از مشکلات پیش روی کودکانی که شاید سنشان به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد و به زور راهی خانه بخت شده ا ند جلو گیری شود.