رهبر معظم انقلاب:مردم ما در مقابلهی با فتنه،خودشان به پا خاستند،نهم دی در سرتاسر کشور مشت محکمی به دهان فتنهگران زد.
نهم دی، روز بصیرت
10 سالی از حماسه مثال زدنی نهم دی می گذرد؛ یوم اللهی که در آن ملّت ایران با حضور آگاهانه و مقتدرانه با آرمان های امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بیعتی دوباره بستند و حماسه ای جاودان در تاریخ انقلاب آفریدند. حضوری باشکوه که محاسبات دشمن را به هم ریخت و یک بار دیگر امّت اسلامی با بصیرت خود دشمنان نظام را مأیوس کردند.
اما ماجرا چه بود؟ و از کجا آغاز شد؟آیا غربی ها در این جریان نقش داشتند؟ زمینه های فتنه و راه های مبارزه با آن کدام است؟ نگاه رهبر معظم انقلاب حماسه نهم دی و فتنه 88 و درس ها و دستاوردهای این حماسه چه بود؟
ماجرا از کجا شروع شد
شاید علت اصلی شکل گیری حماسه 9 دی در ظاهر انتخابات 1388 و اعلام تقلب در انتخابات توسط کسانی بود که پیروز انتخابات نبودند اما این تنها صورت مسئله بود و آنها قصدشان انتخاب رئیس جمهور نبود. مخالفان جمهوری اسلامی ایران در
آن برهه زمانی معتقد بودند که فضای سیاسی ایران در همة زمینه ها برای بهره برداری و عملیاتی کردن الگوهایی چون انقلاب رنگی آماده است.
و سرانجام هفتم دی ماه 88 روز موعود حرمت شکنان فرا رسید و در حالی که میلیون ها ایرانی سوگوار سرور و سالارِ شهیدان بودند اقلیتی فرصت طلب با سوت و کف زدن و سر دادن شعارهای هنجار شکنانه عزاداری سبز خود را در چند خیابان تهران آغاز کردند بانک و مغازه و ساختمان ها و اموال عمومی را آتش کشیدند و به عزاداران امام حسین(ع) توهین و سمت آنان سنگ پرتاب کردند و عده ای را هم زخمی نمودند؛ این در حالی بود که سران فتنه و رسانه های داخلیّ هم سو با این جریان از این اقدام ساختار شکنانه حمایت کردند و از طرفی سران و مقامات کشورهای خارجی از جمله
نمایش بصیرت و هوشیاری مردم مؤمن و غیرتمند ایران در حماسه نهم دی ، چنان تجلی یافت که به فرموده رهبر معظم انقلاب: «اگر صدها بار هم برای نعمت هوشیاری این ملّت سجده شکر به جای آورده شود، باز هم کم است. حماسه ای که محاسبات دشمن را به هم ریخت».
آمریکا،فرانسه،انگلستان و ایتالیا در حمایت از حقوق مدنی و دفاع از اغتشاشگران بیانیه دادند.
اما حرکت خود جوش مردم تهران تنها پس از 48 ساعت از اغتشاشات هفتم دی ، تحلیل گران سیاسی و سران کشورهای غربی و فتنه گران را شوکه کرد؛ راهپیمایی عظيم ملت ايران در 17 استان از جمله اصفهان اما یک روز زودتر یعنی 8 دی ماه به عشق ولایت فقیه و رهبری بدون در نظر گرفتن عقاید سیاسی و حزبی برگزار شد و حماسه ای بی سابقه و باشکوهی رقم خورد که خواب را از چشم گستاخان فتنه گر گرفت و همچون پتکی مرگبار، بر سر فتنه فرود آمد .
حماسه «نهم دي ماه» و فتنه 88 در كلام رهبر معظم انقلاب
نمایش بصیرت و هوشیاری مردم مؤمن و غیرتمند ایران در حماسه نهم دی ، چنان تجلی یافت که به فرموده رهبر معظم انقلاب: «اگر صدها بار هم برای نعمت هوشیاری این ملّت سجده شکر به جای آورده شود، باز هم کم است. حماسه ای که محاسبات دشمن را به هم ریخت».
رهبر انقلاب هفتم دی سال 95 در ابتدای جلسه درس خارج فقه و در آستانه سالروز حماسه 9 دی 88، با اشاره به دشمنی و کینهورزی عملی مستکبران با حاکمیت اسلام و تلاش آنان برای سلب مؤلفههای قدرت نظام اسلامی، حادثه بینظیر 9 دی را از جمله نمونههای قدرت جمهوری اسلامی خواندند و خاطرنشان کردند: امروز هندسه تقابل قدرتهای استکباری با جمهوری اسلامی در جهت سلب قدرت مادی و معنوی، و عزم و اراده ملت ایران است و در مقابل، باید این قدرت را حفظ و روز به روز تقویت کرد.
ایشان در روز هفدهم دی سال 93 در دیدار با مردم قم، با اشاره به اینکه عده ای می خواهند سوابق تعیین کننده انقلاب از جمله نهم دی را به فراموشی بسپارند فرمودند: ....کار می کنند و تلاش می کنند براى اینکه سوابق تعیینکننده و عموماً افتخارآمیز براى انقلاب و دوران دفاع مقدّس و امثال اینها، فراموش بشود. نهم دى را هم میخواهند به فراموشى بسپرند. حادثهى عاشوراى حسینى را هم ستمگران و ظالمان میخواستند نگذارند باقى بماند.
ایشان 16مرداد سال 1390 در دیدار مسئولان نظام، نهم دی را حادثه ای عجیبی خواندند و فرمودند: حادثهی نهم دی یک حادثهی عجیبی است؛ به خاطر دلبستگی مردم به نظام بود. اینها نشان دهندهی اعتماد مردم است. متأسفانه می شنویم همین طور در اظهارات مصلحتجویانه، مکرر می گویند: آقا اعتمادِ از دست رفتهی مردم را برگردانید! کدام اعتمادِ از دست رفته؟! مردم به نظام اعتماد دارند، نظام را دوست دارند، از نظام دفاع می کنند....
اما در مجموع آنچه از مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حماسه نهم دی بر می آید آن است که ایشان این حادثه را حرکتی بدون فراخوان، یکی از قله های فراموش نشدنی، مشت محکمی بر دهان فتنه گران و نشانه اعتماد و دلبستگی مردم به نظام می دانند و بصیرت و فتنه دو شاخص مهمی است که در بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حماسه نهم دی به چشم می خورد.
زمینه های فتنه،رویارویی با فتنه و مبارزه با فتنه
مقابله و مبارزه حق و باطل یکی از حقایق حیات بشری است و ندای "کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا و کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلا" فریادی است که در همیشه تاریخ جریان دارد و حوادث دوران انقلاب اسلامی از جمله فتنه 88 و حماسه نهم هم با این جریان و حقیقت قابل بررسی و درک است. حادثه ای عبرت آموز که اهمیت شناخت فتنه و راه های رویارویی و مبارزه با آن را باز هم به ما گوشزد می کند.
در کتاب «گذار از فتنه» نوشته سید مهدی موسوی با توجه به بخش هایی از دعای امام سجاد(ع) به بررسی نوع برخورد امام سجاد (ح) با فتنه گران می پردازد و چهار عامل و زمینه اصلی فتنه را انحراف از هدایت اصلی، سنگدلی، نافرمانی پروردگار و تزلزل و پیمان شکنی بر می شمارد.
اما تنها راه مبارزه با فتنه هم استعانت از آموزه های قرآن و اهل بیت است و براین اساس
عمل براساس تقوا یکی از مهمترین راه های در امان ماندن از فتنه هاست ؛از دیگر راه هایی كه انسان در پرتو آن می تواند از تاریکی ها ی فتنه مصون بماند ، بصیرت و آگاهی داشتن و بینش صحیح از امور و مسایل است.
باور محکم همراه با بصیرت، پیروی از امام و رهبری دینی، بهره مندی از کمک الهی در بیرون رفت فتنه و ایستادگی و مقاومت از دیگرراه های رویارویی و مبارزه با فتنه و فتنه گران است.
درس ها و دستاوردهای حماسه 9 دی
حماسه نهم دی درس ها،عبرت ها و دستاوردهای بسیاری به دنبال داشت که یکی از مهمترین درس های آن مدیریت بحران رهبر معظم انقلاب و نیز اهمیت حفظ و حراست از جایگاه رهبری بخصوص در وضعیت غبار آلود و روشن شدن جایگاه مردم به عنوان بهترین راهبرد امنیت سازی در جمهوری اسلامی ایران است.
آشکار شدن خطر نفوذ دشمن و ارتباط گسترده غرب با نظام و پیوند فتنه با خارج، تحرک بخشی به بیداری اسلامی منطقه، حمایت ملی از حکومت های مردمی،شکست تئوریهای غربی در کپی برداری از انقلابهای مخملی، رسوا کردن مداخلات خارجی ها و کمکهای مالی آمریکا و غرب به فتنهگران و روشن شدن نقش رسانههای غربی با ایجاد شبکههای اجتماعی در کمک به فتنهگران هم از مهمترین دستاوردهای عرصه خارجی حماسه بزرگ نهم دی ماه است.