بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از روز هشتم ماه مبارک رمضان، همزمان با ۱۴ اردیبهشت آغاز می شود و تا ۲۳ یا ۲۵ ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.
آقای عبدالهادی فقهی زاده با بیان اینکه در بیست و هشتمین دوره، برای نخستین بار نسبت به ادوار گذشته کمیته ویژهای با عنوان کودک و نوجوان تعریف شده است، گفت: در ادوار گذشته بخش کودک و نوجوان اگرچه وجود داشت، اما مستقل نبود و فعالیتهای آن در برخی کمیتهها پراکنده شده بود و امسال تصمیم گرفتیم شورای تخصصی فعالیتهای قرآنی کودکان با حضور برجستگانی از این حوزه تشکیل شود.
وی افزود: در حوزه کودکان البته کارهای دیگری همچون حمایت از نشریه «شبنم» را داشتهایم، امیدواریم این اقدامات تجمیع شود و بتواند انرژی مثبت و مضاعفی را برای این بخش به وجود بیاورد.
رئیس بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن تصریح کرد: تمایل داشتیم تا نمایشگاه زودتر برگزار شود، اما با توجه به استقرار نمایشگاه کتاب تا آخرین روز ماه شعبان، ناگزیر هستیم تا نمایشگاه را از روز هشتم به بعد راهاندازی کنیم.
آقای فقهی زاده یادآورشد: پارسال با جلب مشارکت و صرفهجویی مؤثر، توانستیم در موقعیت زمانی اوجگیری قیمتها و تضعیف ارزش ریال، صرفهجویی شاهد باشیم؛ امسال نیز امیدوار هستیم با اندکی افزایش بتوانیم با جدیت بیشتر و توسعه در کمیت و کیفیت، همچنان نمایشگاه خوبی را فراروی مخاطبان قرار دهیم.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امسال همچنان به بخش بینالملل توجه خاص داریم و معتقد هستیم نمایشگاه فرصتی برای ارائه توجهات خاص جمهوری اسلامی به جایگاه قرآن کریم و ارائه نگرش مراجع دینی و علمای مکتب اهل بیت (ع) در حوزه فعالیتها قرآنی و همچنین انتقال تجربیات قرآنی به سایر ملل و کشورهای اسلامی است.
آقای فقهیزاده همچنین در خصوص بودجه قرآنی با اشاره به افزایش بودجه برنامهای این معاونت، گفت: بعد از دو سال که مشکلات فراوانی را پیش رو داشتیم، امسال در اعتبارات مربوط به اجرای برنامههای معاونت قرآن و عترت با افزایش ۹ درصدی مواجه هستیم و بودجه ما از ۱۴ میلیارد تومان به ۱۷ میلیارد و نیم رسیده است.
وی درباره بیمه فعالان قرآنی افزود: این معاونت در سالهای ۹۷ و ۹۶ هر ساله حدود ۱۰ میلیارد تومان فقط از اعتبارات خود را جدا کرده و برای بیمه فعالان قرآنی که یک کلانبرنامه محسوب میشود، اختصاص داده است.
آقای فقهی زاده افزود: امیدواریم در سال ۹۹ نیز این موضوع افزایش پیدا کند و تعداد بیشتری از قرآنیان تحت پوشش بیمه قرار بگیرند، اکنون بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ نفر از فعالان قرآنی توسط معاونت بیمه شدهاند.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد با تأکید بر اینکه این افراد از محل صندوق فرهنگ و هنر بیمه شدهاند، گفت: این صندوق برای هنرمندان و نویسندگان خدمات ارائه میدهد و اختصاصی به فعالان قرآنی ندارد، اما با این وجود، قرآنیان بیشترین درصد را به خود اختصاص دادهاند.
آقای فقهیزاده همچنین به کاهش ۸۰ درصدی بودجه قرآنی شورای توسعه اشاره کرد و گفت: این موضوع میتواند بسیاری از برنامههای ما در قالب کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم را تحتالشعاع قرار دهد. ۸۰ درصد رقم زیادی است که میتوان لطمات زیادی را به دنبال داشته باشد.
بررسی ادغام دو اتحادیه "تشکلهای قرآن و عترت" و "اتحادیه موسسات قرآنی مردمی"
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ادغام دو اتحادیه (تشکلهای قرآن و عترت) و (اتحادیه موسسات قرآنی مردمی) میتواند پدیده مبارکی باشد.
آقای عبدالهادی فقهی زاده درباره ادغام دو اتحادیه قرآنی همچنین جلسات هیأت رسیدگی به موسسات که هفته گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد گفت: معاونت قرآن و عترت بنا به وظیفه خود، در حال حمایت است و برنامهریزی و سازماندهی موسسات را انجام میدهد و این هیأت تاکنون ۱۴ جلسه را با حضور اعضا برگزار کرده است.
وی افزود: دستور اصلی جلسههایی که با حضور وزیر برگزار شد، رسیدگی به شعب موسسات بزرگ قرآن و عترت در استانها بود که بررسی و مقرر شد کارگروهی تشکیل شود تا گزارشی جامع آماده کند.
آقای فقهیزاده با تأکید بر اینکه ادغام میتواند پدیده مبارکی باشد، گفت: ادغام یک زمینه طبیعی خودخواسته میخواهد و هر دو اتحادیه خود باید بخواهند تلاش کنند تا ادغام صورت بگیرد و اینکه یک اتحادیه بخواهد بر دیگری تحمیل کند، به طور طبیعی امکان تحقق نخواهد یافت.
وی افزود: به اعتقاد من نخستین گام این است که هر دو اتحادیه همدیگر را به رسیمت بشناسند و در ادامه در فضای دوستانه و مثبت مشکلات جزئی را که وجود دارد مطرح و به حل آنها کمک کنند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه هر دو اتحادیه مردمی هستند، باید برای ما برابر باشند، اکنون هیأت مرکزی نظارت بر موسسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عهده دار مدیریت این ادغام است و امیدواریم بدون هیچ مشکلی در ماههای آینده به نتیجهای دست پیدا کنیم.