وضع فعلی پرستاران به لحاظ پرداخت معوقه ها و فشار کاری نامناسب است.
حیدرعلی عابدی افزود: از طرفی پرداخت کارانه پرستاران در قالب تعرفه خدمات پرستاری در قانون برنامه ششم توسعه مصوب شده اما تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشبینی نشدن کارانه پرستاران در یک ردیف مجزا در بودجه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: اجرا نشدن قانون بهرهوری پرستاری و کاهش ساعت کاری پرستاران یکی دیگر از مطالبه های پرستاران است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به علت استخدام نشدن و کمبود پرستار، برنامه کاری پرستاران به گونهای شده که نه تنها ساعت کاری آنها کاهش پیدا نکرده بلکه اضافه کار اجباری را نیز مطرح کردند که توجیه قانونی ندارد، از طرفی بیکاری دانش آموختگان رشته پرستاری نیز از دیگر مشکلات این حرفه است.
عابدی در پایان تصریح کرد: مسئولان رده بالای کشور، هرساله در خصوص بهبود وضع پرستاران وعدههایی میدهند اما هیچ گره ای از مشکلات آنان باز نمیشود.
پرستاران باید حداقل شاخصهای استاندارد را داشته باشند که یکی از آنها نسبت تعداد پرستار به جمعیت و تخت بیمارستانی است. متوسط جهانی به ازای هر هزار نفر ،6 پرستار بوده و حداقل آن نیز سه پرستار است.
هم اکنون در کشور ما این استاندارد بسیار پایین و برابر با یک و 6 دهم نفر ( نصف کف حداقلی استانداردها) است.