توانمندیهای بومی شده مرکز ملی علوم و فنون لیزر، برای کشور باعث افتخار خواهد بود که توانسته است نیازهای کشور را با خودباوری برطرف کند.
وی گفت: قابلیتهای گسترده علوم و فنون لیزر در حوزههای مختلف سلامت و پزشکی، درمان و معالجه بیماریها از جمله جراحی سرطان پروستات، سنگ شکن کلیه و انجام دادن دقیق و ظریف اعمال جراحی پزشکی باعث اهمیت بالای برخورداری از این حوزه علمی برای هر کشوری شده است.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: پیشرفت کشور در عرصه فناوری کوآنتوم و ارتباطات امن، حسگرها، تصویربرداری کوآنتومی و اندازه گیری کوآنتومی، از جمله دستاوردهای اقتدارآمیز و مصداق بارز تحول علمی در کشور است.
زارعان به منظور معرفی مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران، گفت: در سنگ بنای این مجموعه عظیم ملی، از هیچ توان علمی و همکاریهای بین المللی کشورهای خارجی استفاده نشده و رویکرد اصلی ما در این مرکز بومی سازی است.
وی ادامه داد: امروز کشور در فن آوری انواع لیزرهای فیبر، دیود و دیسک به خود اتکایی همه جانبه رسیده است و در مسیر افزایش توان انواع لیزرها که در آینده نزدیک لیزرهای پرتوان دیودی کوپل شده به فیبر به صورت بومی رونمایی خواهد شد، گامهای موثری برداشته است. به عنوان مثال در همین مرکز یکی از معتبرترین و مجهزترین آزمایشگاههای لیزر در آسیا را شاهد هستیم.
دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت:: علوم و فنون لیزر در صنایع مختلف برای ساخت، تعمیر و عیب یابی قطعات دستگاههای حساس در صنایع مختلفی از جمله؛ دستگاه سخت کاری لیزری برای افزایش طول عمر و کیفیت عملکرد قالبهای بدنه خودرو، دستگاه جوش لیزر مخصوص ایربگ خودرو و نیز در حوزه پیچیده استخراج و اکتشاف در صنعت نفت قابلیت و کاربرد دارد.
زارعان اضافه کرد: مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران با مجتمع عظیم فولاد مبارکه اصفهان پیرامون ساخت دستگاه جوش لیزر KW۱۰ قرار داد منعقد کرده و این در حالی است که با توجه به شرایط تحریمی این مهم در انحصارمعدود کشورهای غربی است و در این راستا آنها با ما همکاری نمیکنند.
وی خاطرنشان کرد: توانمندیهای بومی شده راهبردی این مرکز، برای کشور باعث افتخار خواهد بود که توانسته است نیازهای کشور را با خود باوری و در سایه عمل مجاهدانه نسبت به منویات رهبری برطرف کند.