مسابقات ملی دفاع ۳ دقیقهای پایاننامه، نمونه بارز تبدیل کار علمی به فعالیت فرهنگی است.
وی با تأکید بر ضرورت استمرار برگزاری چنین برنامههایی اظهار امیدواری کرد که شمار شرکتکنندگان در سالهای آینده افزایش یابد.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران برگزاری مرحله مقدماتی این مسابقات در دانشکدهها و در سطح بالاتر در دانشگاه تهران را ایدهای مناسب دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران این آمادگی را دارد تیمی از دانشگاه مبدأ دعوت و یا تیمی از ایران به آن دانشگاه اعزام کند تا مسابقات بینافرهنگی برگزار شود.
آقای دکتر سرسنگی با بیان اینکه از پیشنهادهای ما برگزاری مناظرات دانشجویی به زبان انگلیسی بود تا امکان برگزاری بینالمللی آن فراهم شود، افزود: میکوشیم در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با موت کورت (دادگاه مجازی) و شبیهسازی امکان برگزاری مسابقات در سطح بینالمللی را فراهم کنیم.
آقای دکتر «حامد اکبرزاده» دبیر کشوری مسابقات ملی دفاع ۳ دقیقهای پایاننامه هم گفت: ایده اصلی این مسابقات از دانشگاه کوئینزلند استرالیا گرفته شده است که برای نخستین بار در سال ۲۰۰۸ در استرالیا برگزار و به تدریج بینالمللی شد امسال هم برای چهارمین سال متوالی این مسابقات در دانشگاهها کشور برگزار میشود.
وی افزود: در سال نخست برای برگزیدگان جشنواره پایاننامه دانشجویی برگزار شد و در دورههای دوم و سوم با استقبال خوبی در سطح ملی اجرا شد امسال هم این مسابقات با اخذ مجوز از دانشگاه کوئینزلند استرالیا و اعمال تغییراتی در آن (انطباق با آییننامه بینالمللی) در حال برگزاری است.
دبیر کشوری مسابقات ملی دفاع ۳ دقیقهای پایاننامه هدف اصلی برگزاری این مسابقات را تقویت مهارتهای ارتباطی و بیانی دانشجویان برشمرد و افزود: در برگزاری این مسابقات ایده دانشجو برای مخاطبان غیر متخصص بیان میشود، از اینرو هیئت داوران اعضای هیئت علمی باید رشتههای مختلف و غیر مرتبط باشند.
معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی تهران مرحله دانشگاهی چهارمین دوره مسابقات ملی دفاع ۳ دقیقهای پایاننامه ویژه دانشجویان دانشگاه تهران را در محل تالار کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران با حضور دانشجویان و هیئت داوران برگزار کرد.
آقایان دکتر «سعید فرزانه» از دانشکده فنی و دکتر «صالح رحیمی» از دانشکده علوم پایه و خانم دکتر «فاطمه دهقانی» از دانشکده روانشناسی از داوران این دوره بودند.
در این مسابقه خانم «نیلوفر السادات عبداللهی» دانشآموخته دکترای ادبیات دانشگاه تهران، با عنوان پایاننامه بررسی وجه صورتگرایانه بلاغت در داستانهای رستم و شاهنامه، خانم «صبورا اشکوریان» با عنوان مقاله استفاده از روشهای نوین زیستی برای حل معضل آلودگی هوا، آقای «بهزاد برهان» با عنوان مقاله روایتی از کرامت یا کرامتی از روایت؟، آقای «رادمان رسولی مهربانی» دانشآموخته دکترای ادبیات با عنوان مقاله زبان فارسی در قلمرو اردوی زرین و خانات کریمه، آقای «عباس اولیاء اردکانی» دانشجوی دکترای دامپزشکی با عنوان مقاله بررسی آلودگیهای انگلهای خونی در شترهای تک کوهانه در استان یزد، خانم «نرجس السادات حسینی» دانش آموخته دکترای جغرافیای سیاسی با عنوان پایاننامه تبیین پدیده شهر در جغرافیای سیاسی و ژئوپلتیک، خانم «مریم جنیدی» دانشجوی دکترای علوم سیاسی با عنوان پایاننامه آیین و امر سیاسی در ایران و خانم «سمیه ملکی» دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی با عنوان پایاننامه اصلاح گیاه گرمک و ریش بابا در خصوص ابتلاء به بیماری قارچی با یکدیگر رقابت کردند.
در نهایت و با نتیجه رأی داوران به ترتیب آقایان «رادمان رسولی مهربانی»، «بهزاد برهان» و «عباس اولیاء اردکانی» نفرات اول تا سوم شدند که با اهداء لوح و جوایز نقدی تقدیر شدند.