بیش از ۱۵۰ مرکز درمانی و بیش از ۵۰ شرکت گردشگری در حوزه گردشگری سلامت فعال شدند.
وی ادامه داد: در قالب همکاریهای جنوب - جنوب با همکاری کشور ایتالیا و صندوق جمعیت سازمان ملل و جمهوری اسلامی ایران بیش از ۴۰ ماما و حدود ۱۰ کارشناس ارشد رشته مامایی افغانستان از دانشگاه علوم پزشکی ایران دانش آموخته شدند.
مدیرکل همکاریهای بین المللی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دورههای آموزشی تخصصی برای بیش از ۴۰ متخصص قلب، داخلی و بیهوشی افغانستان در شهر مقدس مشهد برگزار شده است.
آقای اسدی لاری سوابق همکاری دو کشور را در بخش سلامت و درمان چشمگیر دانست و تأکید کرد: زمینههای جذب گردشگر از کشور افغانستان در حوزه سلامت در حال ایجاد و گسترش است.
وی درباره زیر ساختهای جذب گردشگر سلامت در کشور گفت: هم اکنون سامانه گردشگر سلامت فعال است و بیش از ۱۵۰ مرکز درمانی و بیش از ۵۰ شرکت گردشگری فعال هستند و مجوزهای لازم را دریافت کردند.
مدیرکل همکاریهای بین المللی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: پذیرش گردشگری سلامت محدود به کشورهای همسایه نیست و اکنون از کشورهای اروپای مرکزی و شمال آفریقا در خواستهایی برای درمان در جمهوری اسلامی ایران دریافت شده است.
آقای اسدی لاری گفت: شرایط تحریم و رشد نرخ ارز برای بخش گردشگری سلامت یک فرصت است و باید برای جذب گردشگر اقدامات و تلاشها چند برابر شود تا شاهد صادرات خدمات درمانی، دارو و حتی تجهزات پزشکی باشیم.
عبدالغفور لیوال سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران نیز در این جلسه با اشاره به پیشرفتهای افغانستان در ۲۰ سال اخیر در حوزه بهداشت و درمان از همکاری کشورهای همسایه بویژه ایران قدردانی و بر توسعه همکاریها و تجارت علمی دو کشور در حوزه سلامت و درمان تأکید کرد.
وی گفت: توسعه مناسبات و همکاری با جمهوری اسلامی ایران در حوزه گردشگری سلامت از اولویتهای همکاریهای دو کشور است.
سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران افزود: در دیدارهایی که در ۶ ماه گذشته با رئیس جمهور افغانستان داشتیم توسعه همکاریها در حوزه گردشگری سلامت از اولویتهای همکاریهای افغانستان با جمهوری اسلامی ایران است.