امام جمعه تبریز گفت: فتنه سال 88 صدمات و خسارتهای جبران ناپذیری را به کشورمان وارد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم امروز در خطبههای نماز
وی با گرامی داشت نهم دی ماه روز بصیرت، میثاق امت با ولایت گفت: مردم آذربایجان تبریز، به وظیفه خود در هشتم دی عمل کردند یعنی یک روز زودتر از نهم دی پیشگام شده و این حرکت را آغاز کردند که جای شکر دارد.
وی افزود: یادی کنیم از آیتالله مجتهد شبستری که در آن زمان با بصیرت مردم را هدایت کردند.
خطیب نماز جمعه تبریز با اشاره به اینکه سه عنصر اصلی در مهار فتنه دخیل بود، ادامه داد: مدیریت و رهبری هوشمندانه ،حکیمانه و بیبدیل امام خامنهای، حضور بصیرتمدارانه و انقلابی ملت در صحنه و پیوند عمیق و الهی میان امام و امت، سه عنصر اصلی بودند که فتنه خطرناک را مهار کردند.
نماینده ولیفقیه در اذربایجان شرقی تصریح کرد: پیامد منفی در بعد داخلی حرمتشکنی و هجمه به باورهای دینی، افزایش تحریمها و تحمیل هزینههای اقتصادی برای کشور و زیرسوال بردن نهادهای قانونی بود.
وی یادآور شد: هنوز انتخابات نشده بود که افرادی، کمیته صیانت از آرا را تشکیل دادند و این نشان میدهد که آنها از اول چه هدفی داشتند.
امام جمعه تبریز اضافه کرد: ساختارشکنی و هجمه به اسلامیت یکی از آثار و پیامدهای منفی خارجی این فتنه بود به طوری که ما در بعد خارجی در وضع مقتدرانه ای بودیم و حتی بعد از برگزاری انتخابات، رئیس جمهور آمریکا نامهای نوشت که بدون حضور ایران امکان حل کردن مشکلات منطقه وجود ندارد ولی این فتنه باعث شد تا دشمنی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران شدت گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین آلهاشم ادامه داد: حتی آن زمان موضوع هستهای خوب پیش میرفت ولی فتنه باعث شد تا دشمنان فشارهای بیشتری به ایران وارد کنند.
وی با اشاره به اغتشاشات آبان ماه 98 گفت: راهبرد دشمن از اغتشاشات 98 خشونت زیاد علیه مردم و ایجاد امکان غارت اموال، گسترده کردن درگیری، افزایش سرعت عمل اشرار حرفهای،آتش زدن اموال عمومی و استفاده از زنان در تشویق برای تخریب اماکن عمومی، تمرکز بر کشتهسازی، استفاده از استعداد نرمافزار مسیریابی خارجی، عمومی کردن اغتشاشات و جلوگیری از جدا کردن مردم از صف اغتشاشگران بود.
نماینده ولیفقیه در استان در بخش دیگری از خطبه ها با طرح تذکر انتخاباتی به کاندیدا های مجلس شورای اسلامی گفت: از جمله ویژگی های نماینده اصلح پایبندی به احکام اسلام و عدم انحراف عقیدتی و اخلاق است.
امام جمعه تبریز افزود: تقوا و تدین، پایبندی به نظام و قانون اساسی ، صداقت ، امانت داری ، انقلابی و در خط امام بودن از دیگر ویژگی نماینده اصلح است.
وی با تبریک میلاد حضرت زینب سلام الله علیها این بانوی با عظمت را حسین دوم در پوشش یک زن دانست و گفت : عظمت حضرت زینب سلام الله علیها نه فقط به دلیل فرزند فاطمه و امیرمومنان علی و خواهر امام حسن و حسین علیهم السلام بودن ؛ بلکه به علت موضع و حرکت بزرگ اسلامی ایشان براساس تکلیف الهی بود.
خطیب نماز جمعه تبریز افزود: زینب کبری عامل پیروزی خون بر شمشیر بود و شکست نظامی ظاهری در عاشورا را این بانوی با عظمت به پیروزی ماندگار و همیشگی تبدیل شد.
وی با بیان اینکه حادثه کربلا نشان داد که حضرت زینب سلام الله علیها در متن تاریخ است نه در حاشیه آن ادامه داد: خطبه های این بانوی با عظمت در مجالس مختلف بعد از حادثه کربلا حرف های معمولی نبود بلکه تحلیل وسیعی از وضع جامعه اسلامی با زیباترین کلام و عمیق ترین مفاهیم بود.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم روز نهضت سواد اموزی را گرامی داشت و خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی و ضرورت سوادآموزی، نهضت سوادآموزی در سال 58 ایجاد شد به طوری که در سال 65 بیش از ۱۱ میلیون نفر به جمع باسوادها افزوده شدند.
وی اضافه کرد: در سال 75 نرخ باسوادی ایران با رشد 18 درصدی روبه رو شد و در سال 95 تقریبا به 87.6 درصد رسید ولی همچنان در جامعه حدود 8 میلیون بیسواد داریم و نقش نهضت سوادآموزی در باسواد کردن جامعه بسیار پُررنگ است.