مشاور رئیس جمهور سوریه: تصویب قانون موسوم به قيصر و تحولات عراق و لبنان بخشی از راهبرد واشنگتن برای اعمال فشار حداکثری بر ایران است
تردیدی نیست که قانون قيصر ، ظالمانه و بر خلاف منشورها، نهادها و قوانین بین المللی است و حاکمیت ملی کشورها را نقض میکند. ملت سوریه که همه این سالها ایستادگی کرده است، میداند که چگونه با این چالش ها، مقابله کند.بثینه شعبان، در پاسخ به سؤالی درباره تصویب قانون قیصر در آمریکا علیه سوریه و پیامدهای آن افزود: تردیدی نیست که تصویب این قانون، اقدامی جدید در تلاشها برای اعمال فشار بر سوریه است که از سال ۲۰۱۱ آغاز شد و تا امروز ادامه داشته است. به خاطر دارم زمانی که در سال ۲۰۱۴ به ژنو رفتم و با سی ان ان مصاحبه کردم، نخستین سؤالی که مجری این شبکه از من پرسید درباره فردی به نام قیصر بود که تصاويري را جمع آوري کرده بود. این قانون چند بار در کنگره مطرح شد تا سرانجام توانست حمایت لابی صهیونیستی و ایپک را به دست آورد. به عمد هویت واقعی این فرد را اعلام نکردند، زیرا میدانند که او یک مزدور کوچک است، در حالی که لابیهایی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، در اقداماتی که علیه سوریه صورت گرفت، دست دارند. این قانون به عنوان بخشی از بودجه دفاعی آمریکا در سال ۲۰۲۰ تصویب شد. فقط لابیهای اسلحه سازی یا لابیهای صهیونیستی در آمریکا میتوانند چنین قانونی را به بودجه دفاعی آمریکا اضافه کنند. از نظر دولت سوریه، تصویب این قانون، بخشی از همه تلاشهای برای اعمال فشار بر دمشق است، اما نتوانسته اند با این تلاش ها، سوریه را به زانو درآورند. با این قانون هم نخواهند توانست سوریه را به زانو درآورند. تردیدی نیست که این قانون، ظالمانه و بر خلاف منشورها، نهادها و قوانین بین المللی است و حاکمیت ملی کشورها را نقض میکند. ملت سوریه که همه این سالها ایستادگی کرده است، میداند که چگونه با این چالش ها، مقابله کند.
بثينه شعبان : ما به خودمان تکیه داریم. با وجود همه مشکلات، اکنون تعداد کارخانههای داروسازی در سوریه دو برابر تعداد این کارخانهها در سال ۲۰۱۱ است. ما امروز داروهایی را تولید میکنیم که در گذشته اصلا در سوریه وجود نداشت. ما هر چه با چالش روبرو شویم، زیرساختهای صنعتی، کشاورزی، آموزشی و بهداشتی خود را تقویت میکنیم. به خواست خدا این بحران را هم به فرصت تبدیل مي کنيموی در پاسخ به سؤالی درباره هدف واقعی آمریکا در سوریه، خاطر نشان کرد: از همان ابتدای این جنگ علیه سوریه، هدف اصلی آنها از بین بردن استقلال و تصمیم گیریهای مستقل در سوریه بوده است. میخواهند سوریه به کشورهایی بپیوندد که پیرو خواست آمریکا هستند. آمریکا این مشکل را نه فقط با سوریه بلکه با دیگر کشورهایی دارد که تحریمهایی را علیه آنها اعمال میکند. روسیه، ونزوئلا و چین از جمله این کشورها هستند. آمریکا به عنوان قطب مسلط بر جهان نگران جایگاه خود است و هر کشوری را که ممکن است به ائتلافی در برابر آن بپیوندد، مجازات میکند. هیچ کانالی برای مذاکره بین ما و آمریکا بر سر هیچ مسئلهای وجود ندارد. شاهد آن بودیم که آمریکا بر اساس منافع صهیونیست ها، چه تصمیماتی درباره قدس و جولان اتخاذ کرد. تفاوت بین قانون قیصر با قانون جاستا آن است که قانون قیصر تلاش میکند متحدان و حامیان سوریه را تحت فشار قرار دهد و بارها از ایران و روسیه نام برده است. ممکن است این قانون همچنین مشمول چین شود. فکر نمیکنم تحریمهایی که آمریکا علیه دیگر کشورها اعمال میکند، در بلندمدت موثر باشد. زیرا این کشورها تدابیری اتخاذ میکنند. فکر نمیکنم کشورها به تحریمهای آمریکا در بلندمدت پایبند باشند. همه این کشورها از این تحریم ها، ضرر کرده اند. هیچ یک از این کشورها خواهان رویارویی مستقیم با آمریکا نیستند، اما شاهد تلاش برای دور زدن تحریمها هستیم. بدون شک بین سوریه و متحدانش، هماهنگی در سطوح مختلف برای مقابله با تحریمها وجود دارد. درک مشترک بین سوریه و متحدانش درباره تحولات جهانی وجود دارد. فکر نمیکنم این تحریمها برای آمریکا نتیجه بخش باشد. قانون قیصر، در عمل چیزی را تغییر نخواهد داد. آمریکاییها پیش از این هم متحدان ما را که در تلاش برای ارسال سوخت یا دارو تلاش بودند، مجازات میکردند. همه این تحریمها از قبل وجود داشته است و در قانون قیصر، چیز جدیدی وجود ندارد. آنها فقط میخواهند فضای رسانهای ایجاد کنند تا در جنگ، پیش از آنکه شروع شود، پیروز شوند. بخشی از این قانون، جنگ روانی است.
در قانون قیصر، چیز جدیدی وجود ندارد. آنها فقط میخواهند فضای رسانهای ایجاد کنند تا در جنگ، پیش از آنکه شروع شود، پیروز شوند. بخشی از این قانون، جنگ روانی استبثینه شعبان در پاسخ به سؤالی درباره تاثیر تصویب قانون قیصر بر کاهش ارزش لیره سوریه گفت: افزایش ارزش دلار، ارتباطی به قیصر و شرایط اقتصادی ندارد. هیچ یک از شاخصهای اقتصادی سوریه شرایط منفی یا مثبت پیدا نکرده است. این سفته بازیها مربوط به شرکتهای صرافی است و ارتباطی به واقعیت اقتصاد سوریه ندارد. مسئولان اقتصادی میگویند شرایط اکنون بسیار بهتر از سال ۲۰۱۱ است. در زمینههای مختلف کشاورزی، صنعتی و تاسیسات، اقدامات خوبی صورت گرفته است و ادامه دارد. میدانیم که باید در همه چیز به خودکفایی برسیم.
بثينه شعبان : بدون شک آمریکا به دنبال طولانیتر کردن بحران سوریه و تضعیف نقش روسیه در منطقه است. این اقدامات آمریکا، دخالت آشکار در امور سوریه و تلاش برای اعمال سلطه استعماری بر کشور ماست. آمریکاییها نگران حضور روسیه در سواحل دریای مدیترانه هستندبثینه شعبان افزود: بدون شک آمریکا به دنبال طولانیتر کردن بحران سوریه و تضعیف نقش روسیه در منطقه است. این اقدامات آمریکا، دخالت آشکار در امور سوریه و تلاش برای اعمال سلطه استعماری بر کشور ماست. آمریکاییها نگران حضور روسیه در سواحل دریای مدیترانه هستند. واشنگتن شاهد آن است که مسکو روابط خود را حتی با متحدان آمریکا تقویت کرده است و به آنها سلاح میفروشد؛ بنابراین روند این تحولات برای آمریکا نگران کننده است. واشنگتن میبیند که دیگر تنها قطب مسلط بر جهان نیست و تحرکات اقتصادی، نظامی، ژئوپلتیک و منطقهای حاکی از آن است که جهان به سوی شکل گیری نظام چندقطبی حرکت میکند. به همین علت، شاهد بعضی اقدامات ناقض آمریکا مانند تصمیم آن درباره قدس، جولان یا معامله قرن هستیم. واشنگتن با این اقدامات میخواهد ثابت کند که همچنان تنها قدرت مسلط بر جهان باقی خواهد ماند. اما این خواست آمریکا محقق نخواهد شد، زیرا روند تحولات و پیشرفتهای اقتصادی، سیاسی و حتی فکری جهان اجازه نخواهد داد آمریکا تنها قطب مسلط بر جهان باقی بماند.