مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به اقدامات بهداشتی و درمانی، موج اول ابتلا به آنفولانزا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه فروکش کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر محمدجعفر صادقی اظهار کرد: اما همیشه پیش بینی می شود که موج دوم
او خاطر نشان کرد: در عین حال عموم مردم باید آگاه باشند که رعایت نکات بهداشتی به منظور عدم ابتلا به بیماری آنفولانزا یا سرماخوردگی تا پایان فصل سرما باید ادامه داشته باشد.
وی تصریح کرد: بیمارانی که دچار سرماخوردگی شدند نیز باید مراقبتهای لازم را انجام دهند و مردم آگاه باشند که تا پایان فصل سرما شست و شوی دستها را باید بیشتر از قبل انجام دهند.
دکتر صادقی ابراز کرد: هر کسی می تواند به آنفولانزا مبتلا شود اما به طور کلی افراد بالای ۶۵سال با بیماریهای مزمن مثل آسم، دیابت و یا بیماریهای قلبی، خانم های باردار، کودکان زیر ۵سال و زیر ۲سال و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر از بقیه در معرض این بیماری قرار می گیرند .
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بالا بودن درجه حرارت بدن ( درجه حرارت بدن به مدت بیش از دو روز بیشتر از ۸ .۳۷ درجه سانتی گراد باشد)، ابتلا به درد ناگهانی یا ترشح از یک یا دو گوش، احساس درد در گوش خود و ادامه آن به مدت بیش از چند روز، دردهای عضلانی، سرفه همراه با خلط غلیظ و بد بوی زرد و سبز رنگ، سفتی گردن همراه با سردرد مداوم، تب ولرز و گلودرد و خشونت صدا از جمله علائم ابتلا به این بیماری است.
وی عنوان کرد: سرماخوردگی و آنفلوانزا علایم مشابهی دارند با این تفاوت که سرماخوردگی معمولا خفیفتر است و ممکن است بدون تب و یا با تب پایین باشد اما آنفلوانزا بطور ناگهانی شروع میشود و با تب بالا همراه است؛ همچنین مدت زمان بیشتری طول میکشد تا آنفلوانزا بهبود یابد اما این مدت در سرماخوردگی کوتاهتر است.
دکتر صادقی اظهار کرد: استراحت در منزل به ویژه در هنگام تب، استفاده از مایعات فروان مانند آب، آب میوه و سوپ رقیق، غرغره با آب یا آب نمک ولرم و خودداری از استعمال دخانیات می تواند در سیر بهبودی موثر باشد؛ علاوه بر این برای جلوگیری از سرایت بیماری آنفولانزا به دیگران، دستان خود را باید به طور مرتب شست.