معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: طرح تولید محصول گواهی شده و استاندارد به مدت چهارسال، برای دو میلیون و ۴۰۰ هزارتن محصولات کشاورزی در ۸۰ هزار هکتار استان فارس اجرا میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، حسین پژمان با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد محصولات کشاورزی این استان دریافت گواهی استاندارد را دارند، تصریح کرد: در مرحله اول طرح تولید محصول گواهی شده و استاندارد؛ خیار و گوجه فرنگی گلخانهای و مزرعه ای، سیب زمینی، پیاز، پرتقال و سیب درختی در دستور کار قرار دارد.
پژمان، هدف از اجرای این طرح را ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و ارتقای سلامت و بهداشت جامعه و کاهش نگرانی مردم در مورد کیفیت و سلامت محصولات تولیدی در استان فارس دانست.
این مقام مسئول اظهار کرد: ترغیب بخش خصوصی به ورود به زنجیره تولید، فرآوری، برند سازی و عرضه محصولات گواهی شده از دیگر اهداف اجرای این طرح است که علاوه بر کاهش هزینههای تولید کنندگان و مصرف کنندگان در ایجاد اشتغال به ویژه برای کارشناسان بخش کشاورزی موثر است.
پژمان؛ فعالیت ۱۸ آزمایشگاه آنالیز آب و خاک، یک صد کلینک گیاه پزشکی، ده انسکتاریوم پرورش حشرات مفید، چهار آزمایشگاه آنالیز سموم و یک صد ایستگاه پیش آگاهی و هواشناسی از پتانسیلهای استان فارس در تولید محصول گواهی شده و استاندارد برشمرد.
وی از دیگر توانمندیهای استان فارس در این زمینه به حضور مربیان آموزش دیده در بخش دولتی و خصوصی در قالب مدیران کنترل کیفی اشاره کرد و افزود: تدوین برنامه اجرایی حاوی فرآیندها و دستورالعملهای تولید محصول گواهی شده، وجود سایت الکترونیکی برای ثبت نام متقاضیان تولید این نوع محصول و فعالیت شرکتهای نمونه برداری و بازرسی از دیگر امکانات مثبت موجود در این استان است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از مهمترین چالشهای تولید محصول گواهی شده را کمبود نیروی آموزش دیده به منظور تعلیم دادن به کشاورزان و نظارت بر طرح، کمبود دستگاه تست سریع باقیمانده آلایندهها در محصولات کشاورزی در مزرعه، کمبود اعتبارات اجرای طرح، بالابودن هزینه آزمایشهای آب و خاک و باقیمانده سموم، استقبال کم کشاورزان به دلیل عدم تفاوت قیمت محصول گواهی شده و معمولی نام برد.
پژمان تصریح کرد: به منظور حل مشکلات مذکور، ارائه بسته تشویقی توسط دستگاههای مسئول، تخصیص یارانه به مواد بیولوژیک و غیر شیمیایی مورد استفاده در طرح، حذف واسطههای عرضه کننده محصول از طریق اختصاص غرفه توسط شهرداری به منظورعرضه محصول پیشنهاد شده است.
وی افزود: قرار است موارد مذکور در قالب تفاهم نامه بین دستگاهها با نظارت شورای سلامت استان عملیاتی شود.
پژمان ابراز کرد: کارگاه آموزشی دوروزه با هدف تربیت مربیان و مدیران کنترل کیفی طرح تولید محصولات گواهی شده و استاندارد برگزار شد.