قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی، دریافت پلکانی و قسطی حق بیمه کشاورزان در دستور کار قرار می گیرد.
محمد ابراهیم حسن نژاد با معرفی ۴۰خطری که بخش کشاورزی جهان را تهدید می کند، افزود: احتمال وقوع 32 مورد از این خطرها در ایران پیش بینی شده و از این رو کشاورزان باید برای کاهش میزان خسارت های احتمالی در این بخش محصولات خود را زیر پوشش بیمه قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه از نظر مالی مشکلی برای پرداخت غرامت خسارت به بیمه شدگان کشاورزی وجود ندارد گفت: از ۱۰ سال گذشته تاکنون به ۹۰ درصد کشاورزانی که محصولات خود را بیمه کرده اند،غرامت پرداخت شده است.
معاون خدمات بیمه ای بانک کشاورزی نیز در این نشست گفت: از ابتدای امسال تاکنون، استقبال کشاورزان استان برای بیمه محصولات کشاورزی ۵۰ درصد کاهش اما در زمینه دام و طیور ۱۰ درصد افزایش یافته است.
مجید وارسته پور افزود: از ابتدای مهر امسال، ۲۷ هزار هکتار زمین زراعی،هفت هزار هکتار باغ، ۱۹ میلیون قطعه طیور و ۶۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در استان بیمه شده اند.
وی گفت: همچنین در سال زراعی امسال ، صندوق بیمه محصولات کشاورزی با ارائه طرح های بیمه ترجیحی بر مبنای ارزش تولید، سعی در جبران بهتر خسارت های کشاورزان کرده و حتی در برخی محصولات تا ۸۰درصد ارزش تولید محصول، غرامت پرداخت در نظر گرفته است .
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز در این نشست با اشاره به کاهش استقبال بهرهبرداران از بیمه محصولات کشاورزی در استان گفت: تحقق این امر نیازمند فرهنگ سازی و آگاهی بخشی است.
منصور شیشه فروش افزود:حدود ۸۰محصول زراعی و باغی در استان اصفهان زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار دارد و با توجه به افزایش حوادث طبیعی، این نوع بیمه میتواند مشکلات کشاورزان در مراحل کشت، تولید و برداشت محصولات ناشی از خشکسالی، سرما، یخبندان، گرمازدگی و وقوع بلایای طبیعی شامل سیل، طوفان و تگرگ را به حداقل برساند.
استان اصفهان یکی از قطب های مهم کشاورزی و دامی کشور است.
از حدود 570 هزار هکتار زمین کشاورزی استان اصفهان حدود 210 هزار هکتار به کشت محصولات زراعی اختصاص دارد و بقیه شامل باغ است.