رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره): با تاسیس کارخانه کاغذ سبز خوزستان، ظرفیت تولید سالانه ۲۴۰ هزار تن کاغذ در کشور ایجاد میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد مخبر دزفولی رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حاشيه امضای موافقتنامه تاسیس کارخانه کاغذ سبز خوزستان افزود: این موافقتنامه، اتفاق بسیار مهمی است به لحاظ اینکه ما در بحث کاغذ دچار معضل و مشکلات بسیار هستیم.
وی اضافه کرد: این قرارداد، برای تولید ۲۴۰ هزار تن کاغذ است که تقریبا ۳۸ درصد نیاز کشور به کاغذ را تامین میکند.
دزفولی گفت: بر اساس این قرارداد، با یک سرمایه گذاری ۴۶۷ میلیون دلاری، سالانه ۲۸۵ میلیون دلار صرفه جویی ارزی خواهیم داشت که بطور تقریبی تا دو سال آینده، سرمایه گذاری فعلی بر میگردد.
وی ادامه داد: اگر قرار بود از طریق درخت این نیاز تامین شود باید شش میلیون اصله درخت بطور سالانه قطع میشد.
دزفولی تاکید کرد: امیدواریم ظرف سه سال آینده، مفاد قرارداد به موقع اجرایی و بخشی از نیاز کشور به کاغذ از این طریق برطرف شود.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام تصریح کرد: از ویژگیهای دیگر این طرح، این است که در منطقه کمتر برخوردار که معضل بیکاری وجود دارد به اجرا میرسد و هشتاد درصد پرسنل این شرکت باید از نیروهای بومی انتخاب شوند ضمن اینکه یک منشا آلودگی تبدیل به کاغذ خواهد شد و ۱۷۰۰ نفر مشغول به کار میشوند.
پرویزیان، مدیرعامل بانک پارسیان
سهم ۴۰ درصدی بانک پارسیان در سندیکای کاغذ سبز خوزستان
کورش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان گفت: حدود ۴۸۰ میلیون دلار در سندیکای کاغذ سبز خوزستان سرمایه گذاری میشود که ۴۰ درصد از آن، سهم بانک پارسیان است.
آقای پرویزیان در حاشیه امضای موافقتنامه تاسیس کارخانه کاغذ سبز خوزستان افزود: حدود هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری طرح کاغذ سبز خوزستان است و مابقی آن بین بانکها تقسیم میشود.
وی گفت: بانکهای ملی، سپه و صنعت و معدن هر کدام با آورده ۲۰ درصدی به صورت مشارکتی در طرح سندیکای کاغذ خوزستان شرکت خواهند کرد.
شبکه بانکی، همپای دولت برای رونق اقتصادی تلاش میکند
آقای کوروش پرویزیان در ادامه افزود: طرحهای مختلفی در شبکه بانکی برای رونق اقتصادی کشور در حال انجام است که اساس آنها، همکاری و رقابتهای مثبت است و همپای دولت، برای رونق اقتصادی حرکت میکند.
مدیرعامل بانک پارسیان افزود: در سالهای اخیر همکاری خوبی میان شورای هماهنگی بانکهای دولتی و کانون بانکهای خصوصی در حال انجام است.
وی افزود: امروز با همراهی و همگامیای که از تابستان امسال با صندوق توسعه ملی و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی آغاز شد، شاهد امضای تفاهمنامه این طرح هستیم.
وی اضافه کرد: این طرح جنبههای متفاوت و مهمی به خصوص از لحاظ اقتصادی و زیست محیطی دارد.
به گفته پرویزیان با اجرای این طرح از خروج سالیانه ۲۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری میشود و امید داریم تا پیش از موعد، این طرح به بهره برداری برسد که هرچه سریعتر از مزایای آن بهرهمند شویم.
آقای مرتضی شهیدزاده، رئیس صندوق توسعه ملی ایران نیز در این مراسم، گفت: صندوق توسعه ملی یکی از اقدامات بزرگ جمهوری اسلامی با ابتکار مقام معظم رهبری است که همواره به دنبال ایجاد ساز و کاری برای استفاده از درآمدهای نفتی است.
وی افزود: این موضوع باعث شد تا در نهایت صندوق توسعه ملی در برنامه پنجم و ششم توسعه تاسیس شود و مقرر شد تا سالانه درصدی از درآمدهای نفتی که از ۲۰ درصد آغاز شد و الان به ۳۶ درصد رسیده، از درآمد فروش نفت برای توسعه سرمایه گذاری در کشور اختصاص یابد تا منافعی برای آیندگان حفظ شود.
رئیس صندوق توسعه ملی ایران، ادامه داد: در اساسنامه اعتباری صندوق یکسری بندهای نظارتی تعیین شده تا در روند فعالیت ها، مشکلی ایجاد نشود به عنوان مثال، هنگامی که به پروژهای منابع ارزی اختصاص مییابد، باید صادراتی و از استانداردها و فناوریهای روز برخوردار باشد.
شهیدزاده گفت: پروژهای که امروز تفاهمنامه آن امضا شد، پروژهای راهبردی است و از آنجا که مقام معظم رهبری در نمایشگاه امسال کتاب تهران فرمودند: برای کاغذ این مملکت فکری کنید، ما به فکر افتادیم که با کمک ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بانکهای ملی، سپه، صنعت معدن و پارسیان که ابزار اجرایی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند، رایزنیهایی انجام دهیم و در چارچوب قانون و در کمترین زمان ممکن، اقدامات در این زمینه آغاز شد.
وی افزود: از آنجایی که زمینه و شرایط اجرای این پروژه در استان خوزستان وجود داشت، این استان به عنوان محل اجرای طرح تولید کاغذ انتخاب شد.
آقای محمدرضا حسین زاده، مدیرعامل بانک ملی ایران، نیز با اشاره به اشتغال زایی این طرح، گفت: این روزها شاهد انتقادات ناروایی از شبکه بانکی هستیم که آزار دهنده است.
وی افزود: در سراسر کشور پروژههای متنوعی با همکاری سیستم بانکی در حال انجام است و بانکها باید منابع مردم را جمع آوری و در مسیر تامین مالی پروژههای مختلف در کشور استفاده کنند.
آقای محمد کاظم چقازردی، مدیرعامل بانک سپه نیز در این مراسم گفت: دشمن حوزه اقتصادی کشور و در خط نخست سیستم بانکی کشور را هدف قرار داده و در طول سالهای اخیر نیز حوادثی از جمله زلزله و سیل رخ داده که حضور سیستم بانکی نیز در کنار دولت پر رنگتر شده و خوشبختانه همکاری شورای هماهنگی بانکهای دولتی و کانون بانکهای خصوصی، موجب انسجامی در سیستم بانکی شده است.
وی افزود: به دلیل بانک محور بودن اقتصاد ایران، عدالت و منطق این است که فرصت بیشتری به خدمات بانکها داده شود تا خدمات و اقدامات انجام شده توسط این سیستم به اطلاع مردم برسد.
چقازردی درباره طرح تولید کاغذ در استان خوزستان نیز گفت: استان خوزستان ظرفیتهای بی بدیلی دارد که در صورت ظهور و شکوفایی آنها، کل کشور بهرهمند خواهد شد و امیدواریم این طرح در زمان بندی مقرر، پیشروی داشته باشد.
موافقتنامه ایجاد کارخانه کاغذ خوزستان امضا شد
موافقتنامه تاسیس کارخانه کاغذ سبز خوزستان با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و شبکه بانکی کشور، دقایقی پیش در تهران به امضا رسید.
بر اساس این موافقتنامه، ظرف مدت سه سال در منطقه شادگان استان خوزستان، کارخانه استحصال کاغذ با توان تولید سالانه ۲۴۰ هزار تن کاغذ ایجاد میشود.
این قرارداد با مشارکت ۴۰ درصدی بانک پارسیان و مشارکت ۲۰ درصدی بانکهای ملی ایران، سپه و صنعت و معدن در تامین مالی با آورده سرمایه گذار به امضای مدیران عامل نظام بانکی کشور و ستاد اجرایی فرمان امام رسید.
بر اساس این تفاهمنامه، همچنین از خروج سالانه ۲۰۰ میلیون دلار ارز جلوگیری خواهد شد و برای ۴۶۴ نفر بصورت مستقیم و ۲ هزار نفر بصورت غیر مستقیم در منطقه محروم شادگان، اشتغال پایدار ایجاد میشود.
جلوگیری از برداشت بی رویه و تخریب جنگل ها، حفظ محیط زیست و قطع سالانه ۶ میلیون اصله درخت و همچنین جذب سالانه ۲۴ هزار تن گاز دی اکسید کربن با استفاده از فناوریهای نوین دوستدار محیط زیست از جمله دیگر آثار اجرای این طرح است.
تولیدات این کارخانه که از محل ضایعات نیشکر است، ۳۸ درصد کاغذ مورد نیاز سالانه کشور را تامین خواهد کرد و قرار است تا سه سال آینده تولیدات این کارخانه به بازار کاغذ که در سالهای اخیر بدلیل نوسانات شدید ارز دچار اختلال شده بود عرضه شود.
حجم سرمایه گذاری کنسرسیوم شبکه بانکی در طرح استحصال کاغذ از ضایعات نیشکر، معادل ۶۵ هزار میلیارد ریال با همراهی صندوق توسعه ملی است که با تخصیص درآمدهای فروش منابع هیدروکربوری برای رشد و توسعه زیربنایی کشور و تبدیل آن به ثروت پایدار و مولد از طریق سندیکای بانکها انجام شده است.