رئیس انجمن جامعه ایمن کشور: سالانه حدود ۸۰ هزار نفر دچار گاز گرفتگی میشوند که ۸۸ و شش دهم درصد عامل این حادثه، دودکشهای ساختمانها است.
وی ارائه آگاهی کافی را راهکار مناسب برای جلوگیری از بخش عمدهای از بروز این حوادث دانست و ادامه داد: سالانه ۸۰۰ نفر در اثر گاز گرفتگی در کشور فوت میکنند که این رقم قابل توجه است.
نوفرستی گفت: در فصل بهار امسال حوادث گاز گرفتگی رشد ۲۸درصدی داشت، آبان و آذر نیز رشد حادثه وجود داشت ضمن اینکه ۵۰ درصد حوادث نیز در فصل زمستان رخ میدهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هزینه خرید، تعمیر و نگهداری وسایل گرمایشی ۴ برابر شده است افزود: با افزایش هزینه ها، مردم تعمیر بخاری و آبگرمکن را انجام نمیدهند که همین مسئله علاوه بر گاز گرفتگی، سبب آتش سوزی نیز خواهد شد.
رئیس انجمن جامعه ایمن کشور با اشاره به اینکه ۵۰ درصد آبگرمکنهای نشان تجاری (برند) اول کشور، توسط نصابان غیر مجاز نصب میشود ادامه داد: نصابان مجاز نیز که مراجعه میکنند به دلیل نبود امکان نصب ایمن و طراحی مناسب برای نصب دودکش، نمیتوانند این فعالیت را به درستی انجام دهند.
نوفرستی با بیان اینکه ساختمانها ناایمن ساخته و به دست نصابهای غیر مجاز سپرده میشود گفت: ما خوش شانسی آورده ایم که سالانه فقط ۸۰۰ نفر در اثر گاز گرفتگی فوت میکنند.
وی با بیان اینکه طبق مقررات ملی ساختمان، باید واحد مسکونی بصورت مجهز به مصرف کننده تحویل داده شود افزود: نصب آبگرمکن، پکیج و حتی کولر از الزامات است در حالی که چند میلیون واحد مسکن مهر، بدون تجهیزات تحویل داده شده است.
رئیس انجمن جامعه ایمنی کشور گفت: در سال ۹۷ بیش از ۷۴۹ نفر در اثر گاز گرفتگی فوت شدند که ۲۸ درصد از آنها مشترکان گاز بودند.
نوفرستی افزود: در زمستان مصرف گاز کشور در بخش خانگی به ۵۵۰ میلیون متر مکعب میرسد که این گاز به بدترین شکل هدر میرود و در این خصوص همه سازمانها از جمله شرکت ملی ساختمان مسئول هستند.