مدیرکل حفاظت محیط زیست تهران: باید با تمام توان کارهای عملیاتی و مدیریتی را به منظور بهبود کیفیت هوا و حفظ سلامت شهروندان انجام دهیم.
وی در جریان این گشت و پایش و در محل کورههای غیر مجاز زغال گیری در بخش کهریزک شهرستان ری با اشاره به اینکه این کورهها بیشتر در اراضی ملی و کشاورزی با تغییر کاربری غیر قانونی ایجاد شده و فعال است اظهار داشت: وجود این کورههای غیر مجاز و فعالیت عمدتاً شبانه آنها باعث افزایش آلودگی به ویژه در مناطق مختلف شهرستان ری و شهرستانهای جنوبی استان میشود.
وی با تاکید بر اینکه در روزهای آینده ۱۰۰ کوره غیر مجاز این منطقه با حکم قضایی تخریب میشود افزود: انتظار ما از مسئولان مربوطه و مدیران محلی این است که در ابتدای امر، جلوی ایجاد این گونه فعالیتهای آلاینده را بگیرند و در برخورد با متخلفان با همکاری محیط زیست، عزم جدی داشته باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین در بازدید سرزده از کارخانه سیمان تهران گفت: استفاده سوخت مازوت درکارخانه سیمان تهران ممنوع است ودرصورت مشاهده ازروند فعالیت آن جلوگیری میشود.
محمودی در ادامه تصریح کرد: چندروز پیش به کارخانه سیمان تهران ابلاغ کردیم که باید نسبت به تغییر سوخت مصرفی کارخانه خود از مازوت به گاز اقدام کند چرا که استفاده از سوخت مازوت ممنوع است.
پیگیریهای جدی در این خصوص از طریق استانداری تهران صورت گرفت که به برقراری مجدد سوخت گاز در این واحد تولیدی منجر شد.
وی باحضور در بخش استفاده از سوخت کورههای این واحد، ضمن بازدید از نحوه استفاده سوخت گفت: سه کوره در این کارخانه درحال فعالیت شبانه است که شیرهای کنترل مازوت آن غیرفعال بوده وتعطیل است و با گاز فعالیت میکند.
محمودی خاطرنشان کرد: درصورتی که در هر زمان گازمصرفی این کارخانه ازسوی شرکت گاز تامین نشود، کارخانه سیمان بازهم اجازه استفاده ازسوخت مازوت را ندارد و از فعالیت آن جلوگیری میکنیم.
محمودی همچنین به تاکید دولت بر استفاده از سوخت گاز در شرایط اضطرار آلودگی هوا هم اشاره و اظهار کرد: همه واحدهای صنعتی و تولیدی استان مکلف به استفاده از سوخت گاز به ویژه در شرایط آلودگی هوا هستند.
وی از ابلاغ اخطاریه محیط زیستی به این واحد در پایش شب گذشته به دلیل غبار واحد چهار خط تولید سیمان خبر داد و گفت: در بازدید امشب، مشاهده شد که دودکش خط ۴ این واحد دارای غبار است که به این علت اخطاریه محیط زیستی صادر و ابلاغ شد.
محسنی، معاون فنی محیط زیست استان تهران
آلودگی خفه کننده منطقه خلازیر
گشت محیط زیست استان تهران بامداد امروز و در ادامه پایش شب گذشته به سراغ واحدهای صنفی و آلاینده منطقه خلازیر در جنوب تهران رفت.
مهرداد کتال محسنی معاون فنی محیط زیست استان تهران در این پایش با اشاره به وضع تاسف بار این منطقه گفت: منطقه خلازیر به سبب فعالیتهای شبانه و تخلف واحدهایی که پشت دربهای بسته، ضایعات سوزی میکنند، بار آلودگی شدیدی را به نواحی جنوبی تهران تحمیل میکند.
وی افزود: در کنار این واحدها، افراد خاصی هم به پسماندسوزی و همینطور ضایعات سوزی در کنار کارگاههای صنعتی مشغول هستند.
کتال محسنی با بیان این که دود حاصل از فعالیتهای غیر مجاز در این منطقه خفه کننده و برای سلامت مردم تهدید جدی محسوب میشود تاکید کرد: شهرداری باید با جدیت بیشتری ورود کند و نسبت به جلوگیری از این قبیل فعالیتهای صنفی و کارگاهی در مناطق شهری اقدام و برخورد قانونی داشته باشد.
قطعا در این زمینه محیط زیست به هر نحو ممکن به هر دستگاهی که برابر وظایف ذاتی به تخلفات محیط زیست و آلودگی هوا ورود کند، کمک خواهد کرد.
وی تصریح کرد: فرمانداری ها، بخشداریها، شهرداریها ودهیاری ها، در ارتباط با مدیریت پسماندها در حوزه جغرافیای تحن پوشش، مسئولیت اجرایی و قانونی دارند و مکلفند با
واحدها، منابع و فعالیتهای مزاحم و آلاینده و غیرقانونی برخورد کنند.
معاون فنی محیط زیست استان تهران با اشاره به بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها ادامه داد: متاسفانه در این منطقه وظایف قانونی به درستی عملیاتی نشده و فعالیتهای غیرقانونی در خصوص بازیافت، زباله سوزی و ضایعات سوزی به شدت باعث تشدید آلودگی هوا و ایجاد بوی مشمئز کننده شده است که این موضوع از طریق محیط زیست پیگیری میشود.
براساس این گزارش شب گذشته بخشهایی از شهرستان ری در محدوده پالایشگاه نفت تهران و کارخانه نفت بهران و همچنین بخشهایی از منطقه کهریزک و کارخانه سیمان تهران بعلاوه حاشیه جنوب و جنوب شرق تهران با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و جمعی از مسئولان این اداره پایش شد.