وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میگوید در دولت دوازدهم عدد شاخص بومگردی از ۴۰۰ به هزار و ۷۰۰ افزایش داشته که رشدی بیش از چهار برابر است.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، علیاصغر مونسان که به استان بوشهر سفر کرده، در بندر بوالخیر شهرستان تنگستان پس از بهرهبرداری همزمان از ۱۹ طرح گردشگری در این استان در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما گفت: طرحهای بومگردی هم جلوی مهاجرت از روستاها را گرفته و هم موجب مهاجرت معکوس به روستاها شده است.
او با بیان این که ایران از ظرفیت اکوتوریسم بالایی برخوردار است، افزود: توجه به این حوزه از مهمترین هدفهای دولت دوازدهم است و گردشگران خارجی و داخلی از آن استقبال بسیار خوبی داشتهاند؛ زیرا ایران دارای کویر، جنگل، دریا، کوهستان است و همزمان هوای گرم و سرد در کشور وجود دارد.
مونسان با اشاره به اینکه تا پیش از این بیشتر به گردشگری تاریخی و فرهنگی توجه شده بود، اضافه کرد: اکوتوریسم و بومگردی با سرعت در حال رشد است و موضوع جدیدی به نام «بوتیک هتلها» نیز در حال معرفی و پیشرفت است. در این حوزه بناهای تاریخی که ظرفیت تبدیل به هتل را دارند پس از مرمت و تجهیز بهدست بخش خصوصی در اختیار گردشگران قرار میگیرند و چون این بناها دارای قدمت تاریخی و معماری زیبای ایرانی هستند حتی از هتلهای پنج ستاره دنیا هم زیباتر هستند.
او ادامه داد: این طرح در تهران از یک سال پیش با ۳ بنا راهاندازی شد و دهها هتل بوتیک در تهران و برخی شهرهای دیگر در حال راهاندازی است. هدف از اجرای این طرح، بهرهگیری از سرمایهگذاری بخش خصوصی برای مرمت این بناهای تاریخی و رونق کسبوکار در فضایی جدید است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره سند توسعه گردشگری کشور هم گفت: این سند چندیست آماده شده و در کمیسیونهای دولت در حال بررسی است که امیدواریم تا پیش از پایان امسال در دولت مطرح و تصویب شود. این سند راهنمای مسیر گردشگری برای کشور است.
علیاصغر مونسان ادامه داد: با همکاری سازمان جهانی گردشگری در حال مهیای «اکشنپلن» گردشگری کشور هستیم؛کارشناسان این نهاد و یونسکو هماکنون در ایران هستند و کمک خواهندکرد تا دقیقاً طرحهای گردشگری ما مشخص شود.
او ابراز امیدواری کرد که تا ۲۲ بهمن امسال برند ملی گردشگری رونمایی شود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین گفت که سازمان جهانی گردشگری، ایران را از نظر رشد گردشگری در سال ۲۰۱۹ بهعنوان کشور دوم در دنیا معرفی کرده است.
مونسان بدون اشاره به آمار گردشگران افزود: امید داشتیم امسال به عدد ۱۰ میلیون گردشگر برسیم که با توجه به اتفاقاتی که در کشور افتاد به حوزه گردشگری هم آسیب وارد شد. ما امیدواریم بتوانیم این کاهش را جبران کنیم و رشد گردشگری ما تدوام داشته باشد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به سفر خود به کشور چین هم گفت: چین با ۱۵۰ میلیون گردشگر خروجی رتبه اول در دنیا را داراست و با توجه به مناسبات خوب میان ایران و چین، باید روی این بازار متمرکز شد. عدد گردشگرپذیری الانِ ایران از چین عدد بسیار کمی است که باید در گام اول به یک میلیون گردشگر و پس از آن به دو میلیون گردشگر ورودی چینی در سال برسیم.
علیاصغر مونسان افزود: در سفری که به چین داشتم در حاشیه اجلاس کشورهای تمدن در این کشور با صاحبان شماری از آژانسهای گردشگری ایرانی و چینی نشستی برای این افزایش گردشگر ورودی از چین داشتیم.
او درباره سفر به عمان هم گفت: کشور عمان در گردشگری سلامت بسیار دارای اهمیت است و گردشگران عمانی افزون بر زیارت، برای تفریح و حوزه سلامت هم به ایران میآیند که با اقداماتی که انجام شده تا سه برابر افزایش گردشگر از عمان به کشور داشتهایم.
مونسان با اشاره به رفتوآمد کشتیهای کروز به عمان گفت: مسئولان عمانی وعد دادهاند که مقصد این کشتیهای کروز پس از مسقط بهسمت بندرعباس و در آینده به دیگر بنادر کشور مانند بوشهر هم انجام شود.