پس از بررسیهای صورت گرفته ۱۲ پژوهشگر ایرانی از موسسههای مختلف ایران در سیاهه پژوهشگران پراستناد جهان قرار گرفتند.
«مؤسسۀ کلاریویت آنالیتیکس» در سال ۲۰۱۹ نام بیش از ۶ هزار پژوهشگر را در ۲۱ زمینۀ علمی در سیاهۀ پژوهشگران پراستناد جای داده است. این پژوهشگران نمایندۀ بیش از هزار و ۲۰۰ مؤسسه از بیش از ۶۰ کشور جهان هستند. درباره ۴ هزار پژوهشگر در زمینههای علمی ویژه و بیش از ۲ هزار پژوهشگر در میانرشته دستهبندی شدهاند.
برای شناسایی پژوهشگران پراستناد، مقالههای پراستناد در نشریههای نمایۀ شدۀ «وب آو ساینس» در علوم و علوم اجتماعی در یک دهۀ گذشته (از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ میلادی) پیمایش شدهاند.
مقالههای پراستناد آنهایی هستند که بیشترین استناد را در زمینههای علمی خود میگیرند و در یک درصد نخست جای دارند و در پایگاه «شاخصهای اساسی علم» (ای. اس. آی.) میآیند. پژوهشگرانی که مقالۀ پراستناد دارند، پژوهشگران تأثیرگذار به شمار میروند و آنهایی که نامشان با فراوانی بیشتری میآید، تأثیرگذارتر هستند. از این رو، پژوهشگران بر پایۀ شمار مقالههای پراستنادشان رتبهبندی و آنهایی که در یک درصد نخست جای گرفتهاند، بهعنوان پژوهشگر پراستناد معرفی میشوند.
در ویرایش پیشین سیاهۀ پژوهشگران پراستناد، ۱۶ پژوهشگر از مؤسسههای ایرانی بودند، ولی در ویرایش ۲۰۱۹، دوازده پژوهشگر با وابستگی سازمانی مؤسسههای ایرانی در این سیاهه جای گرفتهاند. نام پژوهشگران پراستناد به ترتیب آقای آرش کریم پور از دانشگاه آزاد اسلامی، آقای حمید رضا پور قاسمی از دانشگاه شیراز، آقای حسن کریمی مله از دانشگاه صنعتی قوچان، جولین کلیتین سپرات از دانشگاه صنعتی امیر کبیر، آقای مسعود رضایی از دانشگاه تربیت مدرس، آقای مهدی دهقان از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آقای محمد میرزاده از دانشگاه گیلان، آقای محمدرضا گنجعلی از دانشگاه تهران، آقای مصطفی اسلامی از دانشگاه مازندران، آقای امید ماهیان از دانشگاه صنعتی قوچان، آقای سجاد جعفری از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آقای سید مهدی جعفری از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از جمله پژوهشگران پراستناد ایرانی هستند.
سیاهۀ پژوهشگران پراستناد سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۶ هزار پژوهشگر را در بر دارد که پیشگام تأثیرگذاری در زمینههای علمی خود هستند. در میان این پژوهشگران ۲۳ برندۀ «نوبل» هم به چشم میخورند که ۳ نفر از آنها در سال ۲۰۱۹ این جایزه را گرفتهاند.
سامانه «نما» که پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران راهاندازی کرده است، به پایش و گزارش جایگاه علم، فناوری و نوآوری ایران در جهان میپردازد. این سامانه با پایش و گزارش نزدیک به ۹۰ شاخص جهانی، در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.